måndag 1 juni 2009

Mera fynd


Jag törs knappt erkänna detta, men jag har återigen varit på uthusexpedition... :O) Denna gången till mannens mormors gamla uthus. Har nog varit där tidigare också för typ 10 år sedan, men då var jag inte lika entusiastisk... eller galen eller vad man nu skall kalla det när man drar hem ett lass gamla skitiga trälådor, och tycker att en liten rostig oljelampa är hur fin som helst ;O)Men trälådor kan användas till mycket skoj, både här och där och inne och ute...
Spånkorgen har redan flyttat in, den röda prickiga kannan (arabia) passar perfekt i lillasysters köksvrå, de blåvita tallrikarna (också arabia) kompletterar några som redan finns sen tidigare, en rödvit kökshanduk kommer alltid till pass, glaskannan med tillhörande glas (duralex) var bara så söt, och trägalgarna målas vita och får bo i kvisten... Och så förstås den rostiga lilla söta oljelampan :O)


Blåvit emalj vet ni ju redan från förr att jag gillar, så ni kan säkert förstå känslan när jag såg denna underbara kanna... Borde ha haft kameran så ni också fått se hur den bara stod där och väntade på mej ;O) Kommer att bli perfekt i sommar med en stor bukett blommor!!

Två fynd till gjorde jag, men de visar jag en annan dag...

Helgvädret kan man inte klaga på. Barnen tog sitt första dopp i havet igår... Och vi har suttit ute och ätit varje måltid. Så skönt! Stenprojektet framskrider. Nu har vi redan nästan två tredjedelar klara!! Och det är rätt kul. Nästan som att bygga pussel :O) Men armarna värker :O(16 kommentarer:

AnnHelen sa...

Oj då vilka fynd! Du är nog lyckligt skattad som har sådana uthus att utforska.. Du är annars så välkommen på besök till min lilla butik, hoppas du har vägarna norrut i sommar nångång :)
Ha det bra,

Kram,AnnHelen

Lantliga drömmar sa...

Oj så du fyndat igen! Trälådorna är så härliga, och kannan med de tillhörande faten... Vad ska jag säga? Underbart! :)

Mari sa...

Todella kadehdittavan ihania löytöjä:)

Vekarus sa...

Voi, että millaisia löytöjä! Ihania aarreaittoja, missä käydä tutkimusmatkoilla.

Hanna sa...

Voi miten ihania löytöjä!
Ja nuo taitelijat ovat kyllä suloisia tuossa alemmassa kuvassa :)

Kamomilla sa...

Oj såna finfina fynd! Bara lillasyter inte har sönder den fina arabiakannan! ... De börjar vara ganska dyra i pris redan.

Trälådor kommer alltid väl till pass, och vacker patina har de!

Elsa sa...

Toisen romu, toisen aarre! Sanonta joka pitää meidän kohdalla paikkansa - ja usein.

Hienoja löytöjä kaikki tyynni, myrskylyhty kaikessa ruosteisuudessa on kaunis!

StrandviksVillan sa...

Oh lyckost där! Vilken guldgruva du hittat, det är väl ingen annan som hittar dit? Annars får du väl lägga hänglås på dörren :D

Hihi, jag var också idag i Hildas stuga och rotade och tog ut en hylla. Skulle skruva loss en dörr, men det gick inte. Får nog kalla på mannen för hjälp... Undrar när fynden ska ta slut...? Visst är man väl lite galen :P

Lundagård sa...

Verkligen finfina fynd! Speciellt kannan, mm vilken snygging :)

alegni sa...

men oj ändå! julafton mitt i sommaren! vilka fantastiska fynd igen en gång! jag var själv in i svärmors uthus i söndags o tog hem två grejs därifrån. ska visa dem någon dag innan jag tar itu o renoverar dem lite :)

Helena sa...

Oj vad mycket fina fynd! Trälodorna är så fina och praktiska! Kram helena

Sanna sa...

Vilka fina fynd!Gillar speciellt den gamla oljelampan!
Ha en bra dag!

Hanna sa...

Ljuvliga fynd åter en gång :) Måste själv börja fundera om det finns något uthus jag kunde "besikta".

Gammelgård sa...

Men himmel vilka underbara fynd du gjort, igen!!

♥Min Eden♥ sa...

Alltså jag dööööör...vilka fynd..man får bara gratulera!!!

Loa sa...

Vilka underbara fynd, sådana upptäcksfärder är trevliga! Den prickiga kannan var så himla söt, tycker ju jag som plötsligt blivit helt förälskad i prickigt!