måndag 22 juni 2009

Leila


Av alla underliga ställen på jorden så träffade jag Leila på abc-stationen i Vasa på midsommardagskvällen... :O) Vi var på genomresa från kAskö till kOskö och stannade för att fylla på bilen och köpa glass. Och så bara plötsligt ler hon sådär underbart mot mej i tidningshyllan! Trodde inte ens hon fanns i Finland... ;O)


Mutade barnen att plocka sten med mej, och som lön för mödan bjöd jag dem på saft och kakor på verandan, och naturligtvis lite extra klirr i semesterkassan! Nu skall jorden jämnas och sen får jag väl muta barnen igen för en ny omgång stenplockning...


På bilden nedan kan ni skymta stenmuren som bildar en avsats på gården. Det blir alltså en gräsmatta ovanför och en nedanför muren. Där rakt fram kommer en trappa att byggas. Och där borta där den stora stenen finns skall jag ha mitt trädgårdsland med pallkragar, jordgubbar, potatis, bärbuskar etc. och kanske ett sånt där ljuvligt växthus av gamla fönster!! Längst ner bland träden får min sommaräng härska fritt, och kanske några getter också nångång i framtiden... ;O)
Verandan saknar ännu sitt kryssräcke och den breda trappan ner! Ha en skön vecka! Nu är det bara ynka 4 styckna dagar kvar tills semestern börjar!! Och värmen tycks äntligen anlända... Och tidningen var värt köpet kan jag också meddela :O)


22 kommentarer:

Vekarus sa...

Talostanne tulee ihan mieleen huvilamme :-) Kaunis se on ja muuri on ihana! Aurinkoisia päiviä!

StrandviksVillan sa...

Ojojoj så fint ni fått det!!
Kan riktigt se framför mig räcket och trappan, gräsmattan och barfota barn :)
Äsch, jag var ju in på ABC - men på söndagskvällen - men jag träffade inte Leila då...

Håll ut nu de sista dagarna, förstår du vill ha ledigt nu då det ska bli så fint!
Kramis!

Elsa sa...

Aurinko on ainakin teilläpäin näyttäytynyt. Leilan tapasin minäkin jollain huoltoasemalla, on siis meillekin rantautunut. En kylläkään vielä hankkinut ao. lehteä. Teillä on kauniin mallinen talo, ja veranta on viihtyisä.

alegni sa...

åååhhhh! det kommer att bli så underbart när det blir klart! jag beställer en privat visning sommaren 2011...?
finns leila på abc i vasa?!? jag måste absolut en vända dit idag! tack för tipset!

Kristiina sa...

Ni har fin veranda. Och jag tycker också dem ljusblå textilier.

Hanna sa...

Tuon lehden minäkin haluaisin käsiini. Kirjassa on ainakin niin herkullisia ohjeita ja se on kaunista luettavaa.

Teillä on kaunis talo ja ihana avara maaseudun idylli :)

Hyvää kesälomaa, minullakin alkaa loma. Ihanaa!

Sanna sa...

Det ser ju jätte fint ut!Jag vill också ha en leila-tidning. ska nog köpa en tidning då jag åker till sverige om två veckor.. Gillade du tidningen?
Ha en bra dag!
kram
Sanna

Viveka i Bläckhornet sa...

Åhhh så vackert ni bor. Helt underbart!

Visst blir det konstigt när man plötsligt möter en kändis helt apropå. Man är på vippen att säga -Hej...precis som om det var en god vän :)

Kram viveka

Mari sa...

Voi miten ihanan suurelta teidän piha näyttää! Ja talo on tosiaankin kaunis:) Täytyy alkaa tähyillä abc:n lehtihyllyjä tästä lähtien tarkemmin;)

Ingeborg sa...

Vad fint det ser ut! Var just inne på ABC i Esbo men inte för att kolla på tidningshyllan ;(
Måste åka o kolla på nytt. Är nästan säker på att den inte kommit till södra Finland ännu.... Sverige står er österbottenbor mycket närmare....ju.....!
Ha det varmt,

-Lotta

Clarice sa...

Det är effektivt med barnarbete. Allt går så mycket snabbare och roligare är det dessutom när man hjälps åt.
Det är ganska otroligt hur vädret kan växla från ytterlighet till ytterlighet. Vi får ta vara på värmen nu då den har anlänt.

Kramis,

Kamomilla sa...

Lyckliga du som träffade Leila, jag har så sök men inte funnit...

Vad fint det blir på gården! Det är ett hiskeligt stort jobb men månne det inte är värt mödan i alla fall.

lyckostunder sa...

Även jag träffade Leila helt oväntat på Prisma i Kyrkslätt påväg till landet... Jag blev så glad då jag inte trott att tidningen alls skulle finnas här i Finland.
Fin gård!

Linda sa...

Leila var på Pörtom handlin idag :) men jag orkade inte ta med henne hem, tror jag skall åka igen i morron å si om hon e kvar :)

Frida sa...

Så fint det blir i er trädgård, roligt att få ta del av förändringen.
Kram Frida

bean emäntä - bea's sa...

Och mot mig log Leila på Helsingfors flygplatsens Ärrä, inrikes terminalen. Helt fantastisk tidning, många goda recept att prova!

Vad fint hus ni har!

Vackrare vardag sa...

Jag har också letat efter Leila häromkring, men ännu har jag inte sett henne le mot mig nånstans... Men nu vet jag ju då att hon FINNS också här i landet:)

Så underbart vackert det blir undan för undan hos er! Vi har också en sån där avsats på vår tomt, med gräsmatta över och nedanför, men kanten bara sluttar ännu, för vi har inte kunnat bestämma hur vi skall göra med den;) Hade ni alla stenarna på er tomt från förut, eller har ni köpt dem nånstans ifrån?

Ha det gott!

Vit poesi sa...

Wow det ser ut som ett riktigt drömboende!! Så fint du kommer få det!!
Ha en mysig dag
kram Malin

Mamma Millan sa...

ooo så härligt attfå träffa på Leila LIVE!!!hhon verkar ju sååå go!!

så fint du gjort.ser såå somrigt ut!!

Kramelikram
~♥ Millan ♥~

Anonym sa...

Leila finns i Finland. Här på orten på ärrin, S-market o Nissin. Kolla på lehtipiste.fi där kan man söka tidningar som säljs i landet och var. Bra blog. Brukar följa den nu o då.

Fru Skrot - Rouva Romu sa...

Vet du, jag hittade den där samma tidningen från Malax (K-Market)! Var tvungen att köpa den och blev inte besviken! Gillar dina blåvita sommarbilder!

Lantliga drömmar sa...

Härligt att få se mer av utsidan! Så vackert! :)

Njuter av semestern (som tyvärr nsart är slut), och sitter inte mycket framför datorn, men nu har du visat så mycket fint (även i de nyare inläggen) så jag var tvungen att skriva en liten kommentar! ;)

Ha det gott!