onsdag 27 maj 2009

Trädgårdsmöbler och Trädgårdsmur



Hann också måla lite mellan varven över helgen, så nu är de gamla trädgårdsmöblerna vita (!) och fina igen. De kommer så småningom att placeras i en liten solig frukosthörna som jag planerar ha på framsidan av huset. Har nämligen ett annat vackert bord som skall stå på denna platsen. Vi har suttit där två kvällar denna vecka och ätit middag, och tittat ut över ägorna (jord och stenbumlingar... :O) Dock inte ikväll för då skulle vi nog ha blåst iväg hela högen!


Stenmursprojektet framskrider. Och det blir så BRA om jag får säga det själv... :O) Nu har vi cirka 6 meter helt klart av ... 60 METER!! Mannen blev lite smått irriterad häromkvällen när jag började vrida och vända på stenarna som vi plockade ihop. Ni vet vissa är ju så mycket finare än andra ;O) I med dem bara allihop sa han (?) Nå vi skall ju ha typ en miljon till så han kanske har rätt denna gången... På Strömsö har de också gjort en liknande mur. Vi har ännu inte bestämt oss för hur trappan kommer att bli. Helst i natursten, men svårt att hitta passande flata stora stenar. Så kanske den blir i trä.



Sen skall där fyllas lite jord ovanpå mellan stenarna och så skall jag plantera sådana här växter lite här och där.


18 kommentarer:

Tre rum sa...

Vilken underbar stenmur! Skulle gärna ha en sån på gränsen till granngården. Tror dock inte att jag blir så populär här hemma om jag föreslår det... Men vid ett lagom tillfälle skall jag nog ta upp det ;)
/Tant Brun

Kamomilla sa...

Oj, ni är jätteflitiga! Ids du skicka lite inspiration och ork hit också? jag är så himla slut idag. hade tänkt bära lite sten jag också, men hade inga krafter alls...och då är mitt projekt mycket mycket mindre än ert. :D

Fina bilder du visar.

maiju sa...

Oj, vad bra det ser ut! Stenmuren blir jättefin - vi har ca. 3 meter och jag gillar varenda cent!

StrandviksVillan sa...

Men jösses - hur har ni fått muren så där rak?? Bra jobbat! Säkert för att du är med och vrider stenarna så de vänder rätt, hihi!
60 meter... puh... jag vet att det inte är det lättaste att få det snyggt, har själv försökt nån gång.

Såna växter är jag ute efter också så småningom.

Nu är det bara två skoldar kvar!!

Liljas Corner sa...

Det blir jättefint! Vår stenmur kan inte riktigt kallas stenmur ens eftersom stenarna bara blivit dumpade i en rad av en grävmaskin... Men den ska nog gå att piffa upp!

bean emäntä - bea's sa...

Oj oj oj... vilken mur! Vad ni är proffs, muren är ju så fin och rak! Och visst, man behöver inte ha ngt månadskort till gymet heller...;)

Tack för dina snälla kommentarer hos mig!

Vekarus sa...

Voi, muuristasi tulee upea!

Kiitos kirjainleimasin vinkistäsi! Nyt minulla on jo ne pienet, mutta isommatkin pitänee varmaan hankkia :-)

Frida sa...

Hej!
Vilken härlig uteplats ni har. Muren ser verkligen jättefin ut.
Kram Frida

Hanna sa...

Ihania kesäkuvia. Tuo kivimuuri näyttää todella hienolta, aikamoinen homma siinä varmasti on.

Aurinkoista torstaita!

Sabina sa...

Stenmuren blir verkligen jättefin!! Så nu är det bara några tiotal meter kvar... :) Kämpa på!
Jättefina trädgårdsmöbler också.
Kram Sabina

alegni sa...

oj hjälp, så fin muren ser ut! sextio meter, det blir en hel del sten det!
vilken grym storm det var igår - maken o jag åkte till blomtorget, men blommorna där såg så medtagna ut, så man ville inte ens köpa hem dem.

Maria sa...

Vi höll också på med en stenmur förra sommaren, svettigt jobb.....men er ser jättefin ut, rak och stadig! (det kan man inte säga att vår är)

snygga utemöbler, där har ni det gott att vara :O)

Mari sa...

Ihanat kalusteet! Ja tuo kivireunus on upea:)

En salig blandning sa...

Är verkligen imponerad av er stenmur! De är så vackra och jag skulle också vilja ha en sån, men sen var det ju stenarna och jobbet...;) Kan nog hända att han har rätt, det är bara att plocka på. Typ som när jag målade räcken på terrassen och maken som gick förbi konstaterade att det inte riktigt är fråga om dekorationsmålning ändå...;)

maano sa...

minä päivittelemässä kauniita postauksia :)

♥Min Eden♥ sa...

Himmel vilken vacker mur, och fina blomarrangemang i kastruller och trälådor...åhh....I Like!!!

Livet som det är sa...

Det blir no jäätte fint med stenmuren!! Mycke jobb kan ja tänka mig å möblerna blev mysiga då de blev vita. :)

Jaa, vi ser fram emot att få stanna "där uppe" lite längre å att ta det lugnt å ha LEDIGT! Så, förvänta inte er massor med hjälp av oss för vi har semester för första gången nånsin. Mamma försöker åxå sätta mig i arbete men ja sa..nono...bara om ja känner för det ;) så de så.

Vi kommer troligtvis lökväll först. Hoppas på fint väder. Här regnar det :/

StrandviksVillan sa...

Hej igen och tack igen för receptet!
Ja visst har dom lovat fint väder, idag blåser det ju inte kallt heller. Borde ta itu med lite målande, men inte innan det riktigt lockar *blink* du vet ju mitt "semestermotto"

Trevlig fredag och avslutningshelg!!