fredag 22 maj 2009

Porlande bäck


Orsaken till att ingen gräsmatta blev gjord ifjol var att vi sent på hösten köpte tilläggsmark här bredvid vår tomt, så att vi skulle få tillgång till en massa fyllnadsjord. Vid köpet blev vi också ägare till en liten porlande bäck! Så pass långt från huset att porlandet inte ens hörs, men ändå... :O) Men efter en passligt liten promenad över stock och sten kommer man dit.


Mannen och barnen har nyligen byggt ett vattenhjul som står där och snurrar. Harsyran blommade så näpet, och också några gula blommor i vattnet. Alldeles perfekt skulle det bli med en liten vit bro där över och en liten vit bänk där mellan träden.... Men jag borde nog kanske inte nämna denna min önskan just nu... ;O)


För nu gott folk händer det äntligen grejer på vår gård!!!! Grävskopan anlände igårmorse halv åtta och skopade på hela dagen. Hastiga tag när det väl bär till. Så nu börjar det roliga.... eller jobbiga... eller hmmm... Har fått lite ångest, för nu måste jag slutgiltigt bestämma mej hur jag skall ha det på tomten. Jag visste det nog redan tidigare, men nu börjar jag tvivla... Men det blir nog säkert bra med Kurt vid ratten ... ;O)

Lillasyster skulle hålla honom sällskap i hytten, men jag vet inte då om det berodde på sällskapet eller något annat, men hon somnade och sov gott där bak hans rygg medan han jobbade på... :O)Och även i jordhögar kan man göra fynd... Det är rätt häftigt :O)

16 kommentarer:

Vekarus sa...

Upea puro ja vau mitä löytöjä!

i et lite rødt hus sa...

Det blir spennende å følge med på hvordan tomten blir. Flink på å gjøre funn er du også:)
God helg!

Drömmar och Lycka sa...

Åh så spännande, men självklart kommer det att bli jätte bra. Vad härligt med en porlande bäck, vad roligt de måste haft det med vattenhjulet. Ha en fortsatt underbar eftermiddag!

Kram från Linnéa

Sanna sa...

Du är nog en mästare på att fynda du! :) Viken fin bäck och hjulet likaså. ska bli kul att följa med hur er gård kommer att bli (för du visar säker bilder på hur det framskrider?).
Trevlig helg!
Kram, Sanna

Livet hos mossi sa...

Hahaa..typiskt dej att fynda t.o.m. i jordhopar ;) Jag tvivlar inte en sekund på att ni kommer att få det riktigt fint på tomten då allt e klart :)

Jaa, visst var Tindra duktig som fick en pokal :) Vi är så stolta såå. Och vi e åxå stolta över TåM som åxå fick pokaler!!

Kramar från mossi, packe å en dyblöt Tindra som varit ut i regnet å lekt ;)

StrandviksVillan sa...

Hoppsan! Ni kommer ha en gårdsplan med gräsmatta och allt innan oss!!
Men vi gör liksom allt i lite huller-om-buller-ordning vi, efter behov och humör, haha!
Idag tex så har maken byggt trappor på baksidan av garaget och spänt upp tvättlinor åt mig och ikväll är han fortfarande (kl 22.40) ute och gräver vid det blivande vattenfallet (som påbörjades förra sommaren...)

Ja, en dag i sänder så blir det nog bra till sist - bara det att det finns inget till sist, för man hittar ju jämt på nya saker. Tex vita broar och bänkar ;)

Ha en skön helg!

♥Min Eden♥ sa...

Tziiises vilken skatt ni hittade...inte varje dag man gör såna fynd, på sin egen gård dessutom.
Ja det är häftigt när man gör stora "ingrepp" på sin gård, det är så roligt att se förändringen.

Clarice sa...

Oj vilka fina flaskor och hela dessutom...

För ett antal år sen när jag skuffade snö med vår traktor, jag hade barnen med i hytten så de inte skulle vara i vägen. Då gick det likadant för vår lillasyster, hon somnade och sov någon timme bakom min rygg :)

Kramis,

Anonym sa...

Så spännande! Jag är säker på att det kommer att bli jättefint!:) Gamla flaskor har vi också hittat när vi grävt på vår tomt. Visst är det roligt med fynd!:))

Loa sa...

Drömmar ska man ha och utan projekt skulle ju livte bli tråkigt, så tids nog får du väl framföra önskemålet om en liten bro och bänk.
I jordhögar kanman hitta trevliga fynd bara man har ögonen med hela tiden. Hos oss kommer det varje vår fram en hel del söndriga porslinsbitar av gamla kärl somman tydligen bara kastat ut bakom knuten. Sparar dem, med till vad vet jag inte riktigt ännu.

Lycka till med grävandet, ser framemot fler bilder!

Krisses hantverk sa...

Jag skulle också vilja ha en porlande bäck på min gård...i stället för ett dike fyllt med hallonsnår t.ex.

Frida sa...

Hej!
Vilken mysig bäck ni har, lite avis. Jättesnygga flaskor, tänk om man hade sånna. Det blir säkert jättebra med tomten, tvivla inte på dig själv du är jätteduktig!
Kram Frida

Hanna sa...

Jasså, ni är ägare till en porlande bäck, det visste jag inte;o)

Säger som mossi, typiskt dej att göra fynd i jordhopar *fniss*

alegni sa...

så underbart med en alldeles egen bäck!
ska bli intressant att följa med hur er trädgård växer fram!
skön söndag!

Lilja's Corner sa...

Alltså... Vilken lyx! Jag minns då jag för lääänge sen läste om Anne på Grönkulla, som hade en bäck en bit från huset, och ända sen dess har jag önskat mig en bäck. Men inte visste jag att man kunde få en i verkligheten ;)

Vi borde också få hit en grävmaskin. Jag hade också ganska klart för mig vad som ska finnas var på tomten, men då man faktiskt ska börja staka ut så blir det svårt...

Kristiina sa...

ni har ganska spännande tomten,tycker jag! vilka härliga flaskor(efter )