fredag 13 februari 2009

Mormors gamla gungstol

I vårt lilla tvrum på övre våningen finns också mormors gamla gungstol! Då var den svart, nu är den vit. Ingen stor präktig sak utan liten, charmig och söt. Jag prioriterar den ofta framom soffan, och soffan är förresten oftast upptagen också av en låång karl, och två lite kortare ungar... fast lillasyster vill ibland sitta i min famn och gungeligunga i gungstolen... :O)

Nu ser ni också vart min spegel har hamnat. Det bruna matchar soffan som också är brun.Någon kan tycka det är helgerån att måla dessa gamla byttor vita, men skall påpeka att de var rätt fula och missfärgade innan. Och jag har en omålad kvar ännu...Ovanför det "spruckna" soffbordet hänger min fina gamla skomakarlampa, med lodet i porslin bevarat. Den har hängt med i många flyttar och den är jag stolt över att äga!

Det var allt för idag! Inget vänligt och inget hjärtligt alls inför morgondagen... :O) men hoppas att ni alla får en riktigt härlig dag ändå med era vänner! Och idag är det fredagen den 13 kom jag just på....


15 kommentarer:

Ekebo sa...

Ja, idag får men se upp med vad man gör. Gillar gungstolen trevligt att sitta i den och mysa. bytorna blev fina vita tycker jag. Ha en härlig helg! Kram Kram

Hanna sa...

Voi miten ihana keinutuoli! tuollaisen minäkin haluaisin, mutta kun vain ei mahdu mihinkään.

Gammelgård sa...

En sån fin gungstol!
Jag har en också, i svart, som jag fått av min farmor.
Trevlig helg o alla hjärtans dag!

Tiny sa...

Jättefin gungstol. Har försökt få tag på en själv men små o söta e de svårt att hitta.
Ta de lugnt idag o ha e bra alla hjärtans dag imorgon =)

i et lite rødt hus sa...

Koselig med en gammel gyngestol, en sånn kunne jeg tenke meg også. Skomakerlamper er jeg glad i også, og din var ekstra fin:)
Ha en god helg!

Anonym sa...

Fint och mysigt med gungstol! Vi har också en som jag tror att vi tyvärr snart måste sätta undan en stund pga en alltför liten och nyfiken utforskare på golvet.
Vändagshälsningar!
Flisan

Sabina sa...

Det är ju så rogivande att sitta i en gungstol och mysa. Vi har en gammal som min morfar nångång målade vinröd!! Jag har "gömt" den i arbetsrummet men hoppas kunna ta fram den nångång då jag fått den restaurerad. Fin lampa också!
Ha en trevlig vändag och njut med familjen!
Kram S.

ALEGNI sa...

som liten var jag rädd för gungstolar, jag var rädd för att de skulle tippa över. numera vågar jag nog sitta i en... svärmor har en som man kan ligga helt vågrätt i - tänk så tuff jag blivit på gamla dar ;)

Viveka i Bläckhornet sa...

Jag har också funderat på en gungstol. men mannen vill inte alls ha en. Varför han nu plötsligt hade en åsikt som annars aldrig brukar ifrågasätta :O Men det kommer en, han vet bara inte om det än ;)

kram Viveka

Maria sa...

Den ser skön ut OCH väldigt vacker!!

Trevlig helg :O)

Grinden på glänt sa...

Min gungstol är också vit, det är så rofyllt att gunga i den.

Mitt trämått var också ganska äckligt och smutsigt när jag köpte det men lite tallsåpa, ljummet vatten och en rotborste gjorde susen! ;)

Lilja's Corner sa...

Skulle inte vara så dumt att gungeligunga i den gungstolen, speciellt med fårskinnet :) Jag önskar mig en att ha framför spisen.

Ha en bra vändag!

Lantliga drömmar sa...

Gungstolar är nog det allra skönaste och charmigaste man kan sitta i/på! Har tyvärr ingen egen ännu, men är ständigt på jakt efter en! ;)

Trevlig helg och skön vändag!

Huset på landet sa...

Vilken härlig gungstol!
Just de byttorna tyckte jag var jättefina...då de var vita alltså! Jag var med mamma på loppisrunda häromdagen och hon drog tillbaka hela tiden "Varför sku du köpa vita kannor utan nåt mönster" och i den stilen och nu sitter jag och ångrar vad jag inte köpte...
Trevlig vändag!

Sanna sa...

Vilka fina bilder! Min mormor hade en likadan gungstol, fast den var svart. Ha det bra!kram