söndag 30 november 2008

Lite jul...

Lite jul har smugit sej in i vårt hus. Bland annat har våra små nissar fått krypa fram ur sina påsar och hälsar nu välkommen i farstun. Ljusslingor har hamnat i glasburkarna. Kanske inte lika vackert i dagsljus som i kvällsljuset, men då lyste det mysigt. Nu är det bara kottarna som fattas, men vädret i helgen inbjöd inte till några längre skogsutflykter...
Äpplen införskaffades till den tredje glasburken. Riktigt fint när det röda lyser igenom glaset. De båda andra burkarna är loppisfynd. Den ena är tom fortfarande för vi har ännu inte bakat julens pepparkakor, men den andra är fylld med pepparkakshjärtan som storasyster har sålt för skolan. De hade ett passligt hål så jag hängde några i köksfönstret.

Lilljultomten kom också sent om sider på lördagskvällen med en hel hög med paket. Alla fick varsitt och vissa fick måånga... :O) Barnen fick sedan varsin egen liten säck fylld med 24 klappar. En för varje dag fram till jul. Kan avslöja att det är mormor som står för det mest av innehållet. Och det kommer allting från loppis!! Så kan man också göra... :O)


Utställningen blev riktigt mysig, om vi får säga det själva... :O) Och vernissagen blev lyckad med en hel del kompisar, vänner och bekanta. Hoppas på lika mycket folk nu under veckan också. Mer om den en annan dag... :O)

12 kommentarer:

Mitt Nya Vita Hem sa...

Nissarna är så fina,kom på att jag inte tagit fram min än. undrar var den är :) Åhh en alldeles egen säck,hoppas jag varit snäll i år och får en på julafton ;)

Mari sa...

Aivan ihanat kuvat... Tuli oikein hyvä ja jouluinen mieli tähän kaiken kiireen keskelle:)

Lisas vardag sa...

vad fint med egna små julklappssäckar... Underbart fint. :-)

Grinden på glänt sa...

Vilken fin gardin du har i köket!

Lantliga drömmar sa...

Så mysigt du julpyntat, och gardinerna i köket är härliga!
Inte illa med så stora säckar med paket som julkalender!

Ha en bra vecka!

Kamomilla sa...

Vilken underbar mormor! Härliga nissar- tänk att julen är så nära redan! :)

Livet hos mossi sa...

Ja tycker dom e såå himla mysiga dom där julklappssäckana..tänk om man skulle ha fått såna som liten (å även som vuxen ;)). Tusen tack fö lillajulklappana!! Vi har inte använt den mysiga värmade flaskan ännu..men kanske då de blir kallare igen :)

Många kramar

Sanna sa...

Vilka ljuvliga bilder! Vad fint du har inrett! Det ser så mysigt ut. Jag kan nog bra tro att utställningen blev lyckad. kram

Sarppa sa...

Kiitos taas ihanista kuvista ja nuo nisset säväyttää aina..

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Vad härliga bilder, blev alldeles glad av allt juligt.

Ha det gott. Kram Pirre

Livet på Sjögård sa...

Så fint med ljusslingorna i burkarna!

Och julklappssäckarna, så fina, jag förstår att barnen var glada :)
Bra ide med loppiset!

StrandviksVillan sa...

Oj, jag visste inte att dom pepparkakorna hade färdiga hål...! Fast kakorna jag gjorde är förstås betydligt mindre också. Storasyster har redan använt en hel del av dom för pyssel ;)

Nissarna är jättesöta!