fredag 31 oktober 2008

Höstmys

Plockade lite mossa och köpte några prydnadspumpor och vips var det genast lite mysigare utanför dörren. Och tusan så mörkt det är nu när man kommer hem... Mörkt när man far och nästan mörkt när man kommer... Kanske orsaken till att man känner sej aningen trött. Fast det är mysigt att kura under en filt med tända ljus också. Det gjorde jag igårkväll... EFTER att veckostädningen var gjord. Och denna gången faktiskt med fyra deltagare... :O)





Har också plockat in två gamla rostiga stormlyktor som får pryda trappan upp till vinden.


Och dilemmat är löst!! Lillasyster får låna storasysters prinsessklänning, och frid och fröjd råder åter i huset. Det är den till vänster som inte duger, så om det finns någon inte så krävande liten tös hos er så har vi en extra vacker klänning här hos oss just nu till salu... ;O) Bortskämda ungar eller hur brukar man säga... Ha en skön helg!



Tillägg kl. 8:30
Nu SNÖAR det här!!! Om än väldigt vått men det är faktiskt snö som dalar ner... Man blir lite som barn på nytt när den första snön kommer... :O)

17 kommentarer:

Vecka - Vecka sa...

Hej!
Så fin blogg du har! Blir alltid lika glad då jag hittar andra finlandssvenskar som bloggar!

Så höstmysigt du gjort också!

Kram, Lotta

Hanna sa...

Mysiga bilder!

Vi har också en prinsessaklänning som används nästan varje dag :)

Mari sa...

Ihanaa halloween-tunnelmaa. Kurpitsoja ja mekkoja:) Ja lunta! Olen kateellinen, meillä sataa vettä. Mukavaa viikonloppua:)

StrandviksVillan sa...

Hihi! Jag hann bara trycka iväg mitt inlägg också innan det började snöa! Plask plask...

Grattis till städhjälpen! Själv får jag fortsättningsvis "glatt" städa vidare ensam. Urk, jobbar till 21 ikväll, gissar det blir en "häftig" kväll :P

Trevlig helg till hela familjen!

maiju sa...

Vilka mysiga bilder - skulle också vilja ha lite mera detaljer ute, tycker att det är lite tråkigt med callunor och zink som jag har nu... Tack för inspiration!

Du frågade var jag gör mina loppisfynd. Har faktiskt gjort mina bästa fynd på SPR´s loppis (Meijerikatu 9). Besöker ofta också Adam & Ewa (Varastokatu 4) och Myllykirppis (Varastokatu 5). Myllykirppisen kan jag faktiskt rekommendera - där finns mycket skrot, allt från gamla flaskor, porslin till stora köksvågar. Ja, glömde nästan Vaasan kirpputori (Varastokatu 7). Ha en skön helg!

Nicole sa...

Oj va mysig Halloween-stämning hos er! Kanske man borde köpa några prydnadspumpor...Det var J som var och veckohandlade senast och han ser aldrig det "lilla extra"...
Tur att dilemmat löste sig med prinsessklänningarna. I morse hade vi ett drama som handlade om en fel sorters äppelsylt...En liten sak kan bli så megastor.
Vilket fint pyssel du och din mamma gjort!
Jaa, snön fortsätter att falla...

Lantliga drömmar sa...

Riktigt mysigt du gjort!
Här har det också snöat, och det är helt underbart! Barnen i grannbyn hade redan fram pulkorna och åkte nerför närmaste lilla kulle :-) Härligt! :-)

Ha en skön helg!

Sarppa sa...

Ihana asetelma...

Hyvää viikonloppua!

Anonym sa...

Hejsan!
Javisst är det mysigt när det snöar, här har det också snöat hela dan, och nu i kväll tycker jag det är så jullikt...
Mysiga bilder!
Ha en trevlig helg!

Emma sa...

Vilken tur att det gick o lösa med klänningen på ett så smidigt sätt:)
Jätte mysiga bilder. Idag när jag skulle köpa pumpa så fanns där bara JÄTTESTORA:( Så får väl se om man kan få tag i några akut imorgon.

Kram Emma

NinaH sa...

Ha en trevlig helg!

In my house sa...

Åååååå va fint du har gjort ute,,, jag har inte ens köpt någon pumpa i år,,, inte ens en mini,, hmmm! Och vilka klänningar,,, =) Kram och ha en mysig helg,,, j

Lantliga drömmar sa...

:-) Vilken rolig historia du berättade! Barn är för härliga! :-)

Kamomilla sa...

Vad trevligt du fixat! Jag har oxo satt ut lite grönt på terassen och lite ljusslingor nu när det ändå är allhelgona. Här ute i skogen är det beckmörkt annars så nog tycker jag man kan tända lite slingor redan...

Ekebo sa...

Visst är det härligt med den första snön. Mysigt du gjort på trappen.

Kram Kram Malin

Flickan på landet sa...

Så mysigt du har lagat!Men nu är det ju bra härligt när vi har fått snö ;-) Vill ha meer....

Ekebo sa...

Hej igen har en utmaning till dig hos mig. Kram Malin