fredag 1 augusti 2008

Kärlek...


Igårkväll var vi på cykelpicknick med vår kompis Hanna (ni minns hon som vi brukar fiska med...) till en underbart vacker plats. En gammal charmig träbro över en bäck. Vi picknickade på bron medan solen speglade sej i vattnet, fåglarna kvittrade och fiskarna gjorde ringar i vattnet. Här växte också näckrosor, så barnen kikade efter näcken i bäcken... :O) Vi utmanade ödet också lite för björnen hade setts där i närheten samma dag, men vi såg ingen björn bara en ödla och en simmande mus...Vi hann också leka pinnleken, ni vet vems pinne kommer först fram under bron... :O) jag förlorade nästan varje gång...


Och på hemvägen klappade vi hästarna...Skall också passa på att ge en kärleksförklaring till denna by som vi nu bor i! Var i valet och kvalet ganska länge innan vi äntligen kom till skott med att vi skulle bo här (mannens hemby). Och nu till alla er som undrar hur vi kunde flytta till denna "avkrok" (ca 20 min in till centrum) Jag älskar att bo här!! Där vi bodde förut kunde man cykla antingen åt ena hållet och vända tillbaks eller åt andra hållet, och bilarna swischade förbi så det bara blåste om en... Här kan man cykla antingen hitåt eller ditåt eller uppåt eller neråt eller runt omkring. Här finns kossor och hästar och getter att hälsa på, och här finns stranden på passligt cykelavstånd, och glass vid stranden, och kompisar, och vänner, och trevliga grannar, och en härlig byagemenskap och smultron nästan vid husknuten, och skogen på gångavstånd, och ja listan kan göras hur lång som helst. Långt till affären och aktiviteter tycker vissa, men i grannbyn finns en charmig bybutik, och det funkar bra att samköra till aktiviteter. (Inget ont mot min uppväxtby, den ligger fortfarande på första plats när det gäller underbara platser att bo på... :O)


Vid stranden finns också byns paviljong, och där kommer det imorgon att ordnas en jippodag med massor av program och aktiviteter. Temat är ANTIK, så där kommer faktiskt de där gubbarna från TV (vad de nu heter...) att vara och värdera föremål, och även en del antikhandlare. Kan ju bli intressant... Jag kommer också att ha en liten försäljningshörna. Mina grejer är ju inte speciellt antika men lite shabbade så de ser antika ut... :O) Dessutom ordnas en auktion uppe i byn, så egentligen borde jag dela mej i två, men kanske jag hinner lite med det ena före det andra...

Hoppas ni också får en trevlig helg!

15 kommentarer:

Gammelgård sa...

Ja, du är inte ensam om att bo på landet!
Vi bor också i mannens hemby, med en halvtimmes färd till stan, 7 km till bybutiken,och grusvägar..så får vi ju bo intill vatten också...säkert förundrar sig många över hur vi kan bo här..men vi trivs!!
Känner igen den lila tunikan en av dina flickor har, såna har båda mina flickor!!
Ha en skön helg!

Grinden på glänt sa...

Samma här! Vi bor mitt i skogen i en liten gårdgrupp! Ån slingrar sig strax bakom vår tomt och en dammig grusväg gör sin kringelkrok innan den når vår lilla by.. Jag är uppväxt på en slätt så all denna skog gör mig lite nervös ibland..(vi har björn, lo, järv bland annat i skogarna runt oss) men annars är här lugnt och fint!

Den jippo-dagen låter kul! Synd att jag inte kan komma söderut då... jag ska nämligen baka bullar och göra smörgåstårtor till min svärmors 60-årskalas på söndag.. Hoppas du säljer bra!

Anne/ Huvilaunelmaa sa...

Det är en fin känsla att kunna säga sig vara förälskad i stället där man bor!! Endel undrar också hur vi kan bo som vi gör - men i själva verket tar det 20 minuter från att komma från egna bron till stadens centrum...
Låter intressant det som ni har på kommande...
Skön helg, kram Anne

Kamomilla sa...

Just precis så härligt har vi det också. Vi bor ca 10 minuter från byn (med cykel 25min) och mitt ute i skogen, med havet runt knuten. Svamskogen på ena sidan och viken med vår båt på andra sidan (ca 100m)I byn finns allt man behöver, (till och med Alko fast det är en sovande vinterby!) Jag skulle aldrig byta bort det här!

En sån träkorg som du visade i förra inlägget har jag också. De är mysiga.

Kamomilla sa...

Hej!
jag funderade på sorkfeber men det tyckte inte läkaren. Vi har ju katt som fångar sorkar, så varför inte... Och så har jag ju slipat gamla möbler som varit gud vet var... Men om det smittar så -vet jag inte. Hade din mamma andra symptom? Jag läste om hemska smärtor och inre blödningar och gud vet vad...

MarijaMaiju sa...

Kaunista, kerta kaikkiaan:) Minulla on nyt iän mukana tullut ihmeellinen kaipuu maaseudulle... Nyt ei kyllä muuteta, kun esikoinen lähtee kouluun... Ehkä siten joskus;)

Mukavaa viikonloppua!

Mari

Inredningstokig själ sa...

Vilken harmonisk känsla man får när man kikar in här......vackra bilder som förmedlar känslan av det fina med att bo på landet. Bor ju också på landet och skulle inte byta bort det!

Vilket vackert skåp du visade i ditt tidigare inlägg och flaskkorgen är såå charmig!!

Nu ska jag surfa vidare med mitt illamående....magsjukan har drabbat mej och jag lovar att aldrig mera äta så mycket sött på en dag som jag gjorde igår :-/ !! (och stackars lilla Ivar ammar med glupande aptit som om han drack världens hälsodryck *BLINK*)

Hoppas ni får en fin dag på jippot!!

Marja Kristiina sa...

Lantliga, trevliga, mysiga, somriga bilder!!! ÄLSKAR DOM! Ni måste ha varit en toppendag.

Ha en skön helg!

Leva som jag sa...

Låter som en idyll du har hittat hem till!! Skulle också vilja bo så
kramar M

Mia sa...

Jaa, det är just så underbart vi har det i vår lilla by. Har oxå varit och hälsat på de fyrbenta ikväll :)Ses kanske i morgon, på aktionen!

StrandviksVillan sa...

En till hälsning från en nöjd bybo!! Skulle aldrig kunna tänka mig bo nån annanstans!
Bra att du påminde om den picknick-platsen, vi borde ta oss dit nån dag också. Fast det är nog trevligare cykelväg från det hållet ni kom...
Lycka till med försäljningen på jippodagen!

Huset på landet sa...

Vilken härlig utfärd. Å så skönt att ni "hittat hem" och njuter av livet på landet.
Trodde att jag skulle se dig på auktionen igår =) (men mestadels var det ju skräp). Vi väntade på en byrå (den vita, som faktiskt blev vår för en ganska billig peng) så vi var där så länge att vi fick slopa det andra jippot. Får säkert se bilder sen på vad vi gick miste om =).
Samma Hartwallback har vi köpt på auktion denna sommar.

Hanna sa...

Jag visste att du skulle trivas i vår by, bara du skulle få uppleva den första sommaren! Vintertid kan jag tycka att det är en usel by att bo i men då brukar jag tänka på den underbara sommaren och då är jag bättre nöjd! :) Tack för den trevliga cykelutfärden!

Vackrare vardag sa...

"Livet på landet - är vad jag vill ha":) Håller helt med dig! Trivs också bäst ute på landet, där barnen kan röra sig fritt och man kan höra tystnaden om kvällen. Skulle jag inte byta bort mot något i världen, tror jag!

Låter idylliskt med er utfärd:)

Hoppas du hade en bra paviljongdag! Ha en bra vecka!

Ulrika sa...

Jag har här hemma en griffeltavla som det står "kom ihåg" på. Bredvid hänger flöten... Köpte den för ca 4 år sen på gammaldagstorg i Jeppis... Kan det vara av dej jag köpte den?? Iaf så är den en av mina favoriter i köket;)

Kram, Ulrika