måndag 7 juli 2008

Högsommar...

eller njaaa... Det borde det ju vara just nu, men termometern visar på ynka 13 grader... Kanske vi kallar det den finländska sommaren! Vi hittade iallafall ett ställe här alldeles i närheten med en hel massa mogna smultron. Varsitt strå fick vi! Det är härligt att bo på landet... :O)



Igår var det en såndär gråmulen KALL trist dag, då man inte ville vara ute, så det blidde bageri i köket istället! Jag gjorde igen Leilas rabarberpaj, och denna gången med både rabarber och jordgubbar. Gott! Storasyster gjorde alldeles själv Leilas kolasnittar, så nu har vi låånga, sega, härliga snittar i burken. Och lillasyster och jag hjälptes åt att baka kanelbullar. Och jag behärskade mej fast köket såg ut som ett bombnedslag efteråt... Förutom då barnen hade varit och lånat ETT falerande ägg av farmor och det sa kras när de steg innanför dörren... :O) Sedan kröp vi upp i soffan under en filt och mumsade och tittade Tjorven och Skrollan. Mysigt!



Lillasyster och jag har pysslat lite i hennes kokvrå! Borde bara hitta lite mer rekvisita dit. Ett loppisbesök står således på agendan. Karnevalen var skoj! Fredagen härligt varm och lördagen isande kall (finländsk sommar...) Och inte en endaste tomat åt jag... :O) Vilken tur vi låg på stranden hela förra veckan, för nu ser det inte ut att bli något strandväder... Trist! Men perfekt pysselväder istället... :O)

19 kommentarer:

Anonym sa...

Ja,fy så kallt det är!
Blir nog att stanna inomhus och hitta på nåt!

Lenas pysselgrop sa...

Den här sommaren... suck, va ska man säga.. Man vill ju så gärna hinna "tanka" lite sol inför långa och mörka hösten och vintern.

Hos oss blev det också bakat i helgen. Sambon hade t.o.m. väckarklockan att ringa i lördags på morgonen, han skulle upp och baka bullar och bullalängder. Visst har jag det ganska bra :)

Trevlig dag önskar jag dig, pysselväder låter mycket trevligare än dåligt sommarväder!

Vackrare vardag sa...

Så härligt med så mycket gott! Jag hoppas på att Leila landar i min postlåda idag!

Här börjar simskolan idag och man hade ju hoppats på lite varmare än 10 grader... Hoppas det kommer mera ännu!

Titti underkalas-eken sa...

Hej!

Då jag är dålig på att skriva kommentarer trots att jag regelbundet kikar in hos dig (din blogg är sååå fin!) så har jag två saker åt dig på min blogg! Ha en bra dag! /Kram Titti

Mjuka sa...

Åh så mysigt det låter med bak och titta på Skrållan!! kolasnittarna är våra favoriter!! Hoppas du får en skön vecka
kramar Malin

Kamomilla sa...

Brr så kallt det var i morse! Jag fick frukost ombord på en bekants segelbåt och det var bara att dra en pläd runt sig, så kallt drog det från havet.

Maria sa...

Jag bara måste köpa Leilas bakbok, den verkar fantastisk :-)........Smårler lite åt ert ståhej med bakningen, ett klatschande ägg på golvet e inte kul *ler*, fick de fara ett varv till till farmors eller bakade du utan det sista ägget ??

Skulle visa maken hur ni har hängt lampan i köksfönstret ert (vi har nämligen en likadan skärm som vi ska ha ovanför diskbänken) och då observerade han era öppna hyllor och tyckte att vi också kunde ha tre st......så nu är han på väg och köpa hem mera konsoller och hyllplan :-) och jag planerar redan vad jag ska ha på dem....kul med öppna hyllor *smile*

En positiv sak med det dåliga vädret är ju att man får gjort saker inomhus....har just blivit klart med fönstertvätt på hela nedrevåningen......*pustar ut*

Piffa och Puffa sa...

Här i Uppland är det också kallt. Har målat hela dagen. Baka passar ju perfekt dagar som dessa.
Kram Anette

Vit Spets sa...

Jadu, vi fick några kalla dagar men idag skiner solen igen ;-) jag har beställt Leilas bok men den har ej anlänt ännu! jag längtar för det ser så gott ut det du har bakat...jag tar mig en smakbit!
Kramis
//Siv

Sarppa sa...

Noista mansikoista tuli ihan lapsuu mieleeni..nam..

StrandviksVillan sa...

Åh så härligt med smultronstrån, väcker verkligen egna barndomsminnen... Härligt när man kan uppskatta nåt så lite så mycket :)
Fint med duk på burklocket!

maiju sa...

Så flitiga ni har varit - mumms vilka bullar och kex! Ja, det är nog konstigt med det här vädret, man blir nästan deprimerad när man tittar på termometern... Hoppas att solen skiner i morgon!

Anne/ Huvilaunelmaa sa...

Oj, sådana läckerheter ni bakat! Hos oss har det inte blivit någon bakning på ett tag. Jag önskar vi fick projekt färdiga så småningom så vi kunde återvända till ett lite normalare liv...
Värme väntar man faktiskt på, slött att sommaren bara skrider framåt och barnen heller inte slipper och simma!
Ha en skön vecka! Kram Anne

maano sa...

Siis vau mihin blogiin törmäsin ..vaix tuo ruotti ei oikein käänny niin ihailinpa upeita kuvia !!

Marja Kristiina sa...

Sommarmys i alla fall :-)

Ha det så bra, hoppas att det blir varmare snart (pretty please?)

Outi Loimaranta sa...

What a delightful blog you have! I'm happy I found your blog, I will be a frequent visitor! Happy Summer!

Lantliga drömmar sa...

Ja, ingen sommarvärme här heller... :-( Lite tittade solen fram en stund imorse faktiskt, men sen gick den i moln och det var lika kallt igen.

Fantastiskt gott ser det ut med bakverk och grekisk sallad, jag blir så sugen! :-)
Hoppas ni får en trevlig tomatkarneval! :-)

Och du, jag antar att det är från hallen man ser rakt in i vardagsrummet? ;-)

StrandviksVillan sa...

Hej igen! Du har nåt att hämta hos mig... ;)

H ennA sa...

Smultron på strån får en och tänka på barndomens somrar, härligt och gott :-) Här är det oxå lite trist gråmulet väder och semesterkänningarna har än inte infunnit sig...men de kommer så fort bilen åker mot älskade hemtrakter :-)

Kram Anne