måndag 9 juni 2008

Kaffepaus


Söndagens eftermiddagskaffe avnjöts på verandan! Ur charmiga omaka blåvita kaffekoppar från loppis... Mysigt! Bordet är ihopvikbart och passar perfekt här. Enkelt att ställa fram vid behov eller ställa undan om utrymmet behövs till annat. Har målat det vitt (förstås...) Stolarna är nyinköpta för en billig peng och också praktiskt ihopvikbara. Ni ser väl också hur vitt och fräscht det lyser runt fönstren! Huset är endast grundmålat, och vi kommer inte att måla det denna sommar (med hopp om att hinna få en gräsmatta istället...) förutom en del vitt som jag påbörjat.


I vårt lilla, lilla trädgårdsland växer det så det knakar... :O)


Söndagen ägnades även åt cykelutflykt till stranden! Och som brukligt är avhandlades den obligatoriska frågan med lillasyster; cykla själv eller sitta på.... Hon vann diskussionen denna gång och jag är mäkta imponerad för hon cyklade hela vägen ner till stranden och hem igen. Vid stranden blev det årets första dopp för barnen och det var som att släppa ut kossorna på grönbete... helt galna ungar i vattnet...:O) Och speciellt varmt kan jag inte påstå att det var!

Inatt kom det efterlängtade regnet, som bonden skulle ha sagt...:O) och åskan mullrade. Spännande och mysigt på samma gång! Och så igen en ny vecka med nya möjligheter... Ha det bra alla!!

20 kommentarer:

Anonym sa...

Helt fantastiskt vacker veranda du har!!!
Ja, nu har regnet kommit som vi väntat på, behövs verkligen!
Ha en bra vecka!

Hanna sa...

Oj, va duktig lillasyster blivit som cyklade ända till stranden! fick inte ekvationen med barnen att gå ihop då jag mötte er med tillslut klickade det;o)

lyckostunder sa...

Din veranda är så underbar!!
Visst är det lite skönt med ett åskväder, också vi hade lite blixtar och muller på kvällen när vi skulle gå och lägga oss, hur mysigt som helst!
Ha en rolig vecka!

Grinden på glänt sa...

Mysigt med de gamla kopparna att dricka ur. Idag får vi regn men det är bara skönt.... så slipper man vattna så mycket! Plus att dammet ger sig för nån dag... *host,host* Nackdelen med att bo intill en grusväg på sommaren...

...med tiden som hjälp-Linda sa...

Vilken fin veranda!! Skulle gärna tänka mej ta en kopp kaffe där!
Du har sommarens raraste trädgårdsland!!! //Linda ;0)

Inredningstokig själ sa...

U N D E R B A R T!!!

och den svarta lampan ni har på väggen är exakt en sådan jag letar efter (medan jag ammar i soffan hmpr!!) men i vit! Hoppas den ramlar på mej nästa gång jag besöker nån affär som har utelampor *blink*

Kamomilla sa...

Oj, lyckliga ni som fått regn!! Här blåser bara hemska hårda vindar, men inget regn har vi fått..

vad du har det härligt där på din uteplats!

Marja Kristiina sa...

Vad vackert och mysigt det ser ut!!! Måste vara härligt att sitta där ute och grilla eller fika! Eller bara njuta av sommaren!

Det åskade ganska mycket här i förra natten. Bra att få lite regn i allafall.

Huset på landet sa...

Så mysigt ni har dukat på verandan! Trädgårdslandet är ju riktigt lämplig storlek. Ni behöver ju inte öda tid på att rensa ogräs i sommar...
Va?? Har ungarna simmat redan?? Visst kändes vattnet ganska ljumt i strandkanten, men lite längre ut var det ju iiiskallt...

Lantliga drömmar sa...

Hej! :-)

Så somrigt och fint ni har på er veranda! Ser så härligt ut!

Tänk att ni också har 4 fönster i köket, precis som vi komemr att ha! :-) Det betyder att ni också har köket över hela ena gaveln? Visst? :-)

Javisst är det härligt med regn, hoppas det håller i sig några dagar nu så bönderna, och alla vi andra, får glädjas!

Ha det gott!

Ekebo sa...

Härliga bilder från er uteplats, visst är det kul att odla och se när det växer. Gillar ideen i tidigare inlägg om sommarminnen. Vi har en glasbruk där min son lägger alltid han har med sig hem i sin fickor, stenar, fjädrar, kapsyler ja allt!
kram malin

Mia sa...

Här går det undan, så mysigt ni har det på verandan. Kan brukas oavsätt väder, kul!

Leva som jag sa...

Åh allt är såä vackert!!Älskar dina kuddar som du har i soffan
kramar malin

Vackrare vardag sa...

Er veranda ser helt fantastisk ut! Och vitt och blått är så somrigt och fräscht!

Loa sa...

Vilken fin veranda, som gjord för att sitta och nuta på. Blått porslin är så underbart vackert och speciellt när det är vackra gamla koppar.

Strandviks-Villan sa...

Åååå så mysig verandan är!! Så fiffigt med kakorna i glasburken.
Verkligen duktigt av lillasyster att orka cykla hela vägen, vet ju hur långt det är.
Jag är bara glad för regnet, äntligen sköljs lite pollen bort... det är en stor bov i att jag inte fixat så mycket ute... Ha en bra och inspirerande ny vecka! Om du är inspirerad så blir ju vi det också ;D

Galleri Hönshuset sa...

Det var riktigt mysigt du fått till det i verandan. Gillar möblerna. Vi har samma problem, ska den yngsta sitta bak på min cykel eller cykla själv? Men hon är envis som en röd gris, om hon cyklar själv så går det alltid bra. Jag väntar på regnet...Ha det gott. Kram Pirre

Millas hem sa...

Urmysigt på verandan...mmm blått och vit porslin, rutiga kuddar, pelargoner vid sidan och ett litet "land". Kan det bli mycket charmigare?!
Kram Camilla

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!

Åhh vilka underbara bilder..det ser sååå mysigt ut med det dukade bordet!

Kram
Mia

Väntar på vår lägenhet sa...

Underbar veranda ni har :) Där vill man gärna ta en kaffepaus :) Ha de bra!