tisdag 27 maj 2008

Shopping

Lördagen spenderades i Vasa på shopping. Blev medbjuden av en väninna och naturligtvis nappade jag på det. Storasyster fick följa med, men lillasyster fick återigen stanna hemma med killarna... Vi höll oss mest till ERBJUDANDEBUTIKER. Ni vet sådana med "köp 3 betala för 2", "-10 % på allt", "-30 % på valfri vara", "10 euro rabatt om man köper för 50 euro"... Och vi gjorde förstås massor med fynd :O)


Eftersom lillasyster inte fick följa med mildrade jag mitt samvete med en rosa postlåda åt henne. Så nu har hon en alldeles egen låda för all post hon får... Jag har länge kikat på denna, men skall erkänna att hon verkade gladare åt Nalle Puh draken som storasyster köpte åt henne!


Vi spendera en ganska låång stund i butiken där det alltid är REA... Och där köpte jag fem st kuddöverdrag åt mitt verandaprojekt. Nu fattas bara 5 billiga kuddar och lite vit färg. Är också smått galen i kökshandukar, speciellt om de är blåa, vita, rutiga... Det hör nästan till en av mina laster! Så det blev några stycken sådana. En prickig slank dock också med. Tänkte hänga de blåvita som gardiner i köket, men borde då flytta stången, och då blir det ju hål i väggen... så jag vet inte...


Köpte krokar på indiska så nu har mina koppar från indiska i Åbo sin alldeles egna plats på kökshyllan.



Tänkte också inviga väninnan i loppisvärlden. Men vi kom tio före stängningsdags och mannen i affären var mest intresserad av att få ut oss i tid än att sälja något åt oss, så det blidde ingenting. Tror inte väninnan var så imponerad... ;O)

Storasyster är nöjd och glad bara hon får något ätbart (en sockerbulle, en bollaglass och pizza) Inget småkrafs från leksakshyllorna... Fast lite beslutsångest blev det över en vit tröja. Cirka 15 minuter stod hon framför spegeln och provade och funderade... den med silvriga glittriga knappar, eller den med inte så fina knappar eller den helt utan knappar... I-landsproblem?? Nå imorgonkväll får hon inviga den på vårfesten på förskolan. Det vankas Astrid Lindgren tema, så det blir säkert mysigt!

Tusen tack för alla snälla goa kommentarer om mammas tavlor!! Hon tackar och bockar och suger i sej allt vackert...:O) Mina alldeles egna har jag ju visat tidigare, men visar dem gärna igen.

21 kommentarer:

faster atta sa...

Så otrevligt på loppisen...... 10 minuter hinner man ju inte titta så mycket på!

Lenas pysselgrop sa...

Erbjudandebutiker - finns det nåt bättre? :) Då får man ju liksom bara ännu mera härligt för sina slantar!

Anonym sa...

Så härligt med shopping!
Ser att vi är svag för lite samma saker, blått o vitt o gammalt..

Anonym sa...

Var nog inte så imponerad av loppisen om man tänker på att göra fynd men jag blev sporrad att själv rensa skåpen och lämna in på loppis! Hörde att det hade hänt en liten olycka med drakarna:o(

Anonym sa...

Låter som en mycket bra fyndletarresa! Gillar de där blåvita kuddöverdragen väldigt mycket ;)

Maria sa...

Nu när jag inte har några bilder att bjuda på själv så känner jag mej lite skyldig att titta på andras vackra bilder *fniss*....underbara tavlor din mamma målat OCH tjejrummet...UNDERBART!!!

klart din lilltjej behövde en egen påstlåda, dom är ju så söta!! Vilka vackra krokar från Indiska, perfekt för kopparna!!

Snart öppnar jag en ny, dold blogg....ska bli skönt att veta vem som läser den!!

StrandviksVillan sa...

Ååååh, allt du köpte är så vackert! Det blev ju jättebra med krokarna under hyllan, de muggarna är så fina också!
Jag har inte varit på nån sån shopping på jättelänge, börjar nog bli dags tycker jag! Väntar också på att Ikea i Åbo ska öppna.
Blir spännande med Astrid-festen!

Mjuka sa...

Jag älsar dem postlådorna. Har en i grått i mina pojkars rum.
kramar Malin

Kamomilla sa...

Härligt med lite shopping och jag är lika galen i såna kökshandukkar som du!
Postlådan var ju läcker och krokarna från indiska likaså! Ursöta koppar. kanske jag borde gå till indiska nästa gång jag besöker stan?...

Johanna sa...

Så skoj med lite shopping!
Ja, kökshanddukar har vi väl också ett antal av här hemma....Stod igår och höll i samma som du köpt men konstaterade att jag inte kan köpa mera (på ett tag ialla fall).Postlådan är jätte fin, har en i blått!
Ha en fin vecka!

Lantliga drömmar sa...

Så mycket fint du hittat! Postlådan är underbar, kuddvaren kommer att bli riktigt fina med kuddar i :-), kökshanddukar kan man aldrig få för många av (själv behöver jag fler just nu...) och dina kökshyllor blev ännu vackrare än förut! :-)
Vilka undebrart fina tavlor din mamma målat också i inlägget innan! Hon kan hon!

Ha en bra vecka!

Vit Spets sa...

Snygga örngott till kuddarna - supersommrigt! hii hii
Snyggt blev det oxå med krokarna från Indiska...och muggarna - ljuvliga...skulle nog behöva åka på lite mera shopping ;))
Kramis
//Siv

sabina sa...

Härliga inköp!! Å så ser jag att jag måste ta en tur till V till Indiska! Precis såna krokar har jag sökt i städerna här i norr utan att hitta! Vill ju inte ha kromfärgade till min hatthylla! Tack för tipset!!!

Nicole sa...

Vilken söt postlåda. En sån skall vi nog kanske satsa på också...Jättefina krokar från Indiska. Fick bra tips här, för jag tänkte åka till Vasa imorgon. Dock vet jag inte om det blir någon tid att titta på egna grejor...
Jaa inte var han på loppisen så värst servicevillig. Begrep inte att han hade potentiella storkunder på kroken...

sabina sa...

Vet du idag fick jag ett paket på posten! Gissa av vem... :) Tusen tack! Grejerna var sååå fina!

Pernilla sa...

Men åhh vad kul med shopping... Vill oxå juh..Fina saker du köpt oxå.. synd bara med loppisen.. Vad finns det annars för bra loppisar i vasa ?

Kram på dig

Anonym sa...

Tack för besöket hos mig! Vi har planer på att åka runt i Finland senare på hösten och har vi vägarna förbi Österbotten så kanske tar vi en titt på gallerin. Har du/ni en fast utställning någonstans?
/Päivi

Vackrare vardag sa...

Härliga inköp! Helt i min smak;)

Här var de också AL-tema på skolans vårfest.

Ekebo sa...

Jag gillar också de butiker som rear ofta. Väldigt fin postlåda.. vill ha:)Kram malin

Anonym sa...

Alltid kul med shopping, men jag och rea har aldrig funkat??..
Väntar på att fler storkedjor ska invadera Vasa. Men allt tar sin tid, det är ju det som är såå TRÅKIT, Små avis på post lådan..

Anonym sa...

Härlig postlåda, var finns såna?

Jag har följt med din blogg ett par månader, men aldrig kommit mej för att kommentera - men bättre sent än aldrig!? Ert hur se sååå härligt ut! Vi håller på och bygger så jag får massor med idéer. Hade dock lite svårt att få vit panel att passa med min stil, men ska nog panela en vägg i farstun ;)

Hälsar mossis kompis Nina