söndag 11 december 2011

Tredje advent




Oj mamma nu är det bara ett ljus kvar sa dottern i morse... Och ja, jag kan inte annat än hålla med. Men uj så fort tiden går! Igår hann vi iallafall med lite julshopping, och idag har jag pyntat lite i farstun. Hittade ett par gamla barnskidor i uthuset, som jag tyckte fick komma in. Väldigt skruttiga med bara en bindning i behåll, men ändå väldigt charmiga...





söndag 4 december 2011

Andra advent


Förra helgen var flickorna och jag i skogen och plockade kottar, ris och mossa. De pyntade så fint i adventsstaken, men nu när kottarna torkat och växt till nästan dubbelstorlek håller de på och kryper ur sin bytta... ;O)

Vi har fått det ärofyllda uppdraget att vara faddrar åt en alldeles underbar liten Agnes. Och igårkväll var vi på dop i byns lilla kyrka och det var riktigt stämningsfullt med alla ljus i kvällsmörkret.





torsdag 1 december 2011

Julstädning




Nå med bra fantasi kan man väl kalla det julstädning, men egentligen plockade jag bara fram allt juligt och plockade in resten tillbaks, så kvar lämnade spetsigt, vitt och blårutigt. Resten av huset tar vi en annan dag ;O) 

Jag gör ingen sk paketkalender åt barnen... Och sån tur att de har en snäll momma som fixar en istället, eller till och med varsin. Hon fyller den med saker som hon köpt på loppis. Kan vara en bok, ett spel, ett pussel, en tröja... absolut inga dyra grejer. Har skrivit det förr tror jag, men skriver det igen för jag tycker idén är så toppen. Och barnen tycker det är toppen! De fick sina påsar redan på lillajul, och ni kan tänka er att det varit svårt att vänta in denna dagen :O)