söndag 27 november 2011

Äntligen snö


Alla ni som väntat på snön kan tacka vår lillasyster för att den äntligen kommit... "Kära tomten! Först av allt önskar jag mej snö. Sen önskar jag mej också en telefon mm mm mm..." stod det i början på hennes önskelista som hon skrev igår. Hon grät nästan glädjetårar ikväll när hon insåg att det faktiskt snöade :O)


Hon tyckte också det var toppenkul att stöpa ljus! Dessutom fick hon baka pepparkakor igår, så pyntade vi med "julstakar" i fönstren, pappa kom hem med en liten gran, och sen på kvällen kom lillajultomten... Så lugnet är nu återställt och julstämningen har infunnit sej för både henne och oss andra :O)


Fick en fin julblomma av mamma igårkväll. Hon vet vad jag gillar så i år fick jag den i en charmig plåtburk...





fredag 25 november 2011

Lillajul


Varken jag eller barnen kan riktigt fatta att det redan är lillajul. Lillasyster maler på om den där snön som fortfarande fattas, och julstämningen som inte riktigt vill infinna sej. Men ikväll skall vi göra vårt bästa för att hitta den, lillasyster och jag. Vi ska nämligen gå på kurs och stöpa gamla hederliga ljus.


Det är rätt kul när man öppnar en låda och hittar saker som man nästan glömt bort att man stoppade ner där förra julen...


Imorgon skall vi baka pepparkakor, pynta lite och sen invänta den där lillajultomten som förhoppningsvis hittar oss trots bristen på snö :O)








tisdag 22 november 2011

Gamla burkar



I fyndkorgen fanns ju en hel låda full med gamla burkar och flaskor. Jag har en hel del av dem från förut också som tyvärr ligger undangömda/bortglömda... Vet inte riktigt var jag skall placera dem alla, även om jag tycker de är jättefina och charmiga. Tips?

 Silverpolish och bläck flaskor

 Kryddburkar

Har också gjort ett annat fynd! Har länge letat efter ett nytt klädskåp till lillasysters rum. Hennes gamla är modell mindre och börjar vara för litet, och dessutom har jag nya planer för det... Har sökt på loppisar, googlat på nätet, och tom varit inne på att köpa ett helt nytt, men har inte riktigt hittat det rätta till rätt pris... Men så förra veckan då vi var på återinvigning av byabiblioteket så stod det plötsligt där framför mej. Det var ett gammalt marthaskåp som tagits ur bruk, och jag var inte sen att fråga om det var till salu. Och det var det, och dessutom till en mycket billig peng! Så nu skall här slipas och målas, och förhoppningsvis flyttas in innan jul. Fortsättning följer... :O)






söndag 20 november 2011

Mattan




Nå nu är jag äntligen hemmavid samtidigt som dagsljuset! Mattan är som sagt klar och har fått sällskap av en korg, som passar bra som förvaring åt extrarullarna. Det sägs ju att man skall smida medan järnet är varmt, så jag borde kanske också plocka fram mormorsrutorna som ligger halvfärdiga sedan hur länge som helst, nu när jag tycker det är så superkul att virka ;O)

Men nu skall jag först åka in till centrum på julöppning. Dagen till ära är det faktiskt minusgrader, och man kan nästan tro att det kommit lite snö när man tittar ut (frost...) Lillasyster är överlycklig, som väntat på snö och kyla nu i en månad. Hon skall uppträda med sin dansgrupp, men tyvärr får vi lämna storasyster hemma med förkylning och lite feber. Vår vanliga otur när det vankas uppträdande...

torsdag 10 november 2011

Husfasader




 




I brist på annat bjuder jag idag på husfasader. Tycker gamla slitna byggnader och hus kan vara så väldigt vackra. Alla fotade i somras inom samma kvarter i finlands minsta stad... :O)

Tyvärr blir det inga mattbilder ännu på ett tag. Fotoljuset lyser med sin frånvaro denna årstid. Det är mörkt när vi far och mörkt när vi kommer hem. Och förra helgen var fullspäckad med program... och inkommande kommer vi inte ens att vara hemmavid varken då det är ljust eller mörkt... Men mattan är klar och den är jättefin :O)