måndag 31 oktober 2011

Nivea barnpuder



Niveaburken jag fyndade på Juthbacka passade inte riktigt bra ihop med de övriga på kökshyllan, så den fick flytta in i badrummet istället :O)


I detta badrum kommer jag också att lägga lakansmattan, när den blir klar. Och det skulle den faktiskt ha blivit ikväll om inte virknålen "brakat" av... Haha, det är sånt som händer, och jag får så lov att gå via handarbetsboden imorgon och fixa en ny ;O)






måndag 24 oktober 2011

Äntligen


Ja äntligen måste jag få säga... Detta har jag drömt om länge, men inte kommit till skott. Men så i helgen när jag bäddade rent poppade det plötsligt upp i huvudet igen, och ett gammalt vitt lakan fick sätta livet till. Remsor revs och nystades och nu är jag således på gång med en rund virkad lakansmatta till badrummet. Och det är så kul att virka :O)

  

Förr var jag så mycket mera aktiv än jag är idag, eller aktivare på ett annat sätt kanske man kan säga... Då pysslade jag och sydde och virkade och stickade och broderade... Idag gör jag ingenting känns det som, bara skjutsar och flänger och far och sitter på möten... ;O) Men nu skall det bli ändring på det! Så från och med nu skall jag också klämma in lite dagligt virkande i det annars fullspäckade schemat!


Min dröm är att virka en STOR rund lakansmatta till sovrummet. Får se om min dröm nånsin går i uppfyllelse ;O)

Annars hade vi ett riktigt skönt höstlov! Vi shoppade en dag och sen simmade vi och va till bibban och bakade och tittade film och lekte med kompisar och bara njöt av ledigheten utan måsten.







torsdag 20 oktober 2011

Tid


Uj vad tiden flyger iväg... Hinner inte riktigt med just nu. Dagarna och kvällarna avlöser varandra och vi här hemma turar av varandra med styrelseuppdrag, möten och talkojobb. Det är också för det mesta givande och roligt, men ibland känns det som att man är involverad i allt överallt och borde en massa... Men nu skall vi ha höstlov några dagar och bara ta det lugnt och göra det vi vill. Tex shoppa i Vasa-staden, leka med systerdottern, åka till bibban och kanske till simhallen :O)


Denna väckarklocka låg också i fyndkorgen. Passar bra på hyllan ihop med de övriga.


Så även detta fick-ur. Visarna saknas och det låter skrammel skrammel i den, men den är rätt charmig ändå...


Hoppas ni också får ett skönt höstlov!





torsdag 13 oktober 2011

Gåvor





Mamma Mia har fyllt år! Inget jämnt alls, och det känns skönt att ännu ett år få hålla till på 30-talet... ;O) Har fått ett antal fina gåvor. Tack snälla ni

Den sötaste var nog den lilla arabiaskålen. Nu börjar ju nästan min samling bli komplett, 4 stycken i olika storlekar. Vilken tur att jag inte köpte nån på Juthbacka... Fick också den fina träbyttan. Passar perfekt att förvara tidningar i.

Nu skall jag iväg och göra något så glamouröst som att sortera och dela ut högvis med wc- och hushållspapper :O)






söndag 9 oktober 2011

Söndagsutflykt







Dagens cykelutflykt gick till våra vänner kossorna, som nu flyttat till en hage inne i byn. Dom var både skeptiska och nyfikna och till slut fick vi också klappa dem :O)

Ikväll har vi varit på kalas till världens charmigaste lilla systerdotter som nu blev 1 år. Hon är superkompis med vår storasyster, och strålar som en sol när de träffas. Sån tur att vi nu bor rätt nära varandra :O)





onsdag 5 oktober 2011

Kvällsljus






Verkligt varierande väderlek vi har. Ena dagen regn och rusk, följande dag återigen riktigt vackert höstväder så man bara är tvungen att gå ut en sväng med kameran. Försökte fånga det vackra kvällsljuset på gården. Rost, zink och ljung är en härlig kombination...






söndag 2 oktober 2011

Olivträd




Fick ju i somras ett olivträd av en väninna, mitt allra första nånsin. Det har stått ute hela sommaren på verandan och faktiskt mått riktigt bra. Med bara + 3 grader igårkväll tyckte jag det var dags att slutligen plocka in det. Får se om det trivs lika bra inomhus...

De senaste dagarna brittsommar, idag riktigt höstrusk och vi får väl bara inse att nu är det nog onekligen ingen återvändo ;O) Vi får trösta oss med att det ju är såå mysigt att tända mängder med ljus på kvällarna, tända en sprakande brasa i öppna spisen och gosa ner sig under en filt på soffan.