onsdag 31 augusti 2011

Blåvita kaffekoppar


Jag ångrar ändå lite att jag inte köpte den där blåvita kaffekoppen jag hittade på juthbacka... Jag kunde ju ha påbörjat samlingen för att så småningom komma upp till tre stycken och då kunde dessa matcha perfekt ihop med de tre jag har sen tidigare. Kanske nästa år ;O)


Äldre dottern gillar att baka. Och i helgen fick vi äta cookies till kaffet. Nu är det tyvärr redan tomt i burken ;O)



söndag 28 augusti 2011

Sommarens sista



Ja, undras om detta är sommarens sista spretiga bukett som barnen plockat in idag... Och undras om vi får sådant här vackert och varmt väder ännu i höst som vi haft denna helg!!  Det blev inget villaavslutningsfirande igår för oss (eftersom vi inte har någon villa ;O) men vi åt kräftor igen i gott sällskap.

Själv har jag varit vissen de senaste dagarna, och legat med feber, värk och sjuk hals. Brukar väl höra hösten till... Nu mår jag dock bättre, och ikväll skall vi iväg på juniorparad med fotisflickorna. Hoppas åskan håller sej borta. Imorgonkväll har dom de sista cupmatcherna och sen börjar det va slut på fotissäsongen för deras del. Ha en fortsatt skön söndag med eller utan fotboll :O)

måndag 22 augusti 2011

Fynd



















Det blev inte så många fynd trots allt, men de jag köpte gillar jag massor. Allihop :O)



Hyllan var superfin. Gillade de blå knopparna, och att man kan hänga grejer på stången. Kommer att bli perfekt i lillasysters rum. Pris 10 e. Vattenkannan blev jag också kär i vid första ögonblicket. Priset på den var 15 e, men då fick jag också den lilla söta babypuderburken (med innehåll) på köpet... Vattenkannan kommer att få bo i trädgården. Glasburkar börjar jag snart ha i överflöd, men kan bara inte motstå dem... Den rödrutiga köpte jag med tanke på julen. Pris 2 e. Den stora köpte jag för det annorlunda lockets skull, pris 6 e. Och den lilla burken var så fin utan en skråma på sitt lock, pris 7 e. Sen kunde man också hitta burkar i prisklassen 15-20, men dem fick de behålla själva. Gamla kakformar finns också ett ex antal här hemma sen tidigare, men inte just denna sorten... pris 2,50. Och så den tredelade trådkorgen, som jag minns att vi haft hemma en gång i tiden, pris 2 e. Perfekt som upphängd i köket.


Och nej det blev ingen fler bytta till samlingen min. Dom fanns nog där, men blev lite snål när prislappen på den minsta av dem var 45 euro... Och ingen blåvit arabiakopp till min samling. Där tog också snålheten mej, när prislappen sa 25 e, och tanten vägrade pluta ;O)




lördag 20 augusti 2011

Juthbacka








Jepp vi gjorde ett bra val som valde fredagen istället för lördagen. Minns ifjol när vi sökte "karhula locken" att vi såg något enstaka som kostade skjortan. Denna fredag kryllade det av dem... + en massa andra fina saker också! Fast vi köpte inte allt på bilderna ;O)

Vi vandrade där bland borden hela dagen och satte oss sen i bilen för hemfärd kl 16 vid den officiella öppningen, och då de stora massorna anlände. I nästa inlägg får ni se mina fynd :O)

torsdag 18 augusti 2011

En kompis...




Nu har min stora arabiabytta fått en kompis i form av en lite mindre bytta. Har också en tredje, ännu mindre bytta, som figurerat här tidigare på bloggen. Brukar väl kallas samling när man har tre av någon sort :O)

Imorgonbitti åker jag och min väninna norrut. Yes det är samma väninna som jag var på loppisrace med tidigare i sommar, och denna gången är vårt mål naturligtvis Juthbacka. Tidigare år har vi besökt skrotmarknaden under lördagen, men i år tänkte vi som sagt pröva lyckan redan under fredagen... Kanske min samling utökas :O)

tisdag 16 augusti 2011

Fönsterram


Ännu ett pysselprojekt har färdigställts. Fönstret hittade jag i mammas uthus. Fräschade till ramen med vit färg. Tyvärr fattades ett glas i en ruta, men jag bestämde mej för att det inte gör någonting.

 

Tre små svarta spikar, tre styckna klämmor, och vips hade jag en jättefin fotoram. Och det bästa är ju att det är så enkelt att byta motiv när man tröttnar. Bilderna har jag printat i duotone med mörk vinjettering.


TV:n sen stör ju lite i helheten, men ja, den måste ju också finnas... Kökspallen använder jag när jag plockar i mina böcker uppe på hyllan.

Och idag har vi påbörjat ännu en ny epok i vårt liv. Mina midsommarflickor har börjat i tredje respektive fjärde klass :O)

lördag 13 augusti 2011

Nygammal


Har sent omsider denna sommar plockat fram målarpenseln. Blev inte mycket pyssel under semestern kan jag erkänna, men nu har jag kommit igång igen :O) Först ut blev min gamla soffa som jag fått av min mormor. Första sommaren vi bodde i vårt hus stod den på verandan, men då blev den av någon anledning undanstuvad... Nu har den fått komma fram igen, och få ett lager fräsch färg på sej.



Vi har nu två soffor bredvid varandra, men vill man inte gunga, så kan man slänga sej i soffan bredvid... Har en gammal träkista i förvar som jag ämnar piffa till och ställa där framför som ett litet bord.


Mina sittkuddar har fått några fler kompisar, och nu ligger de så vackert på hög och väntar på gäster. Och jag vet att de anländer ikväll, för då blir det kräftskiva på vår veranda :O)

torsdag 11 augusti 2011

Vindelälven


Samma kväll åkte vi också ner till den mycket vackra vindelälven. Vi beundrade utsikten, tittade på  konst i kvarn, köpte kaffe och glass i kaffestugan, och satt och lyssnade och sjöng vackra sånger av Lina Sandell :O)


 






Ikväll har jag varit och tömt mitt loppisbord. Blev att plocka hem en hel del, men trots det har jag fått sålt massor, och det var en trevlig överraskning som väntade mej i kuvertet :O) Barnen har gått på dansläger denna vecka, och imorgon kulminerar det med uppträdande på slättens mystik som ordnas i centrum. Skall bli spännande att se resultatet!

söndag 7 augusti 2011

Vindeln


Det blev som sagt en del stopp på vår resa runt Bottenviken. Ikea i Haparanda hann vi med. Sen stoppade vi också i bla Luleå och Piteå på vägen ner, innan vi landade i Umeå. I Umeå hade vi det hur mysigt som helst, men resans höjdpunkt, som inte alls var inplanerad, blev nog kvällen vi spenderade i Vindeln. Min kusins sambo är hemmahörande därifrån och vi beslöt att åka upp dit på musikcafé och sightseeing. Vi besökte hennes syster med familj som bodde i en alldeles ljuvlig bondstuga uppe på berget.




De höll som bäst på att bygga en veranda utanför dörren.



Vi blev naturligtvis bjudna på västerbottenpaj, och satt och njöt i solen på deras uteplats.
 

Och ahh vilken utsikt. Kunde ha flyttat dit på stående fot :O)


Fotade inget inifrån, men stugan var precis lika mysig på insidan som på utsidan. Fortsättning följer...

torsdag 4 augusti 2011

Skärgårdsloppis


Innan nästa inlägg måste jag också slå ett slag för skärgårdsloppisen som pågår just nu på Fagerö. Över 70 försäljningsbord och verkligen massor med prylar. Har själv ett bord där och har redan sålt en hel del. Den är öppen ända tills torsdag nästa vecka, så har ni vägarna förbi kan ni passa på att vika in där en sväng, vard 14-20 och lö-sö 11-17. Lönar sig också att komma längre ifrån, för borden fylls på vartefter, och man kan få kaffe, glass och mat i restaurangen vid havet.... Smygreklam kallas detta visst :O)


Dagens fynd blev denna lilla söta Karhulaburk för 3 euro. Lite buckligt lock, men det stör inte nämnvärt. Tidigare dagar har vi fyndat billiga böcker, filmer, kläder och barnen har hittat billiga småprylar som de bara måste ha...


Fick idag en kasse av mamma innehållande hemkokt vinbärssaft och krusbärsgele. Mumsfilibabba. Och karhulaburken passade perfekt för de salta kexen :O)