söndag 28 november 2010

Första advent

 


Idag har vi tänt första ljuset i adventstaken. Alltid lika spännande för barnen. Igårkväll var det också spännande då lillajultomten hade lämnat klappar utanför dörren ;O) Och till och med mamma Mia fick några paket, bla de fina kuddarna ni ser på bilden.


Och de matchar gardinerna som jag just har hängt upp. Syns lite dåligt på bilden, men jag lämnade faktiskt kvar spetsgardinerna också. Tyckte de passade så bra ihop med det grövre jultyget.


Och till sist ett bevis på att fåglarna gillade min klapp till dem :O)

torsdag 25 november 2010

Mera fågelfrön


 


Besökte stans mysiga inredningsbutik häromdagen, och kunde inte låta bli att köpa detta ljuvliga fågelhus... Eftersom jag nu är helt såld på de stackars småfåglarna som fryser i kölden beslöt jag mej hastigt och lustigt att ge dem denna i lillajulklapp, förutom talgbollarna vi gjorde förra helgen. Så snäll är jag ;O)

Ännu hänger den kvar inne i farstun eftersom jag borde få en krok uppskruvad ute vid köksfönstret. Köpte också en annan riktigt trevlig sak som någon annan kommer att få i lillajulklapp, men den kan jag inte visa här och nu... Det är ju lillajul först på lördag ;O) Har faktiskt hängt upp lite juligare gardiner i köket, och skall plocka fram åtminstone en adventstake. Två nissar har också fått krypa fram ur sina gömmor. Och en jättefin dörrkrans hittade jag på julmarknaden! Så julstämningen börjar så sakteliga infinna sej även hos mej :O)

söndag 21 november 2010

Fröpyssel


Så har återigen en vecka flugit förbi. Storasyster fick slutligen också feber, och efter en tur till hospitalet blev det en kur meducin mot öroninflammation och rossel i bröstet. Bara pappan i huset kvar nu som inget tycks bita på (peppar, peppar...)


Igårkväll gjorde vi pyssel åt fåglarna.  Smält kokosfett, solrosfrön och nötter, och sedan formar att hälla i. Väldigt enkelt och tog inte många minuter.

 

Och visst ser det smaskigt ut :O)

 

Vi kom överens att spara dem till lillajul och då hänga ut dem åt fåglarna.



Idén tog vi ur tidningen 101 nya idéer. Där fanns mycket annat skoj också som jag hoppas vi hinner pyssla med innan jul.

Nu skall vi bege oss intill "stan" på julöppning och julmarknad. Hoppas att åtminstone en gnutta julstämning infinner sej, för den har hittills lyst med sin frånvaro... En dörrkrans hoppas jag hitta där, och kanske något annat trevligt. Må så gott alla!

söndag 14 november 2010

Glad farsdag


Återigen en bild på några av mina blåvita kaffekoppar. Åtminstone min fader dricker kopiösa mängder kaffe. Om jag dricker en kopp kaffe en eftermiddag har jag svårt att sova på kvällen, och han i motsats går upp och kokar kaffe på natten om han inte får sova :O)

Har varit en intensiv helg med juniorfotisavslutning, FSG-mästerskap, farsdagsfirande och ovanpå detta en febrig mamma Mia... Mår iallafall bättre idag! Lillasyster har också kryat på sej även om det var segt. Hon har skidat hela tio varv runt huset! Och storasyster har hunnit flytta hemifrån och bo en stund i garaget ;O)

tisdag 9 november 2010

En salig blandning




Jag hinner inte springa på loppisar så ofta som jag önskar att jag skulle. Tur då att jag har min mamma som har all tid i världen ;O) Dessa charmiga saker fick jag redan för ett tag sedan... En gammal doktorsväska, tio styckna vackra efterrättsgafflar, en stor emaljmugg och en sött dynvar med spets. Tack snälla :O)

Min mamma är dessutom världens bästa som ställer upp i ur och skur för barnen. Den krassliga dotterns flunssa var envis och ännu igår fick hon stanna hemma från skolan, och då blev det en dag med momma. Superduper tyckte hon och det tackar vi för :O)

torsdag 4 november 2010

Bokhylla


 


 
 

Ovanför min blogghörna har jag en hylla som är fylld med gamla böcker. Dels böcker som min mamma läst när hon var ung, så några gamla biblar och sångböcker som jag fått av min mormor, och så några riktigt fina böcker som min morfar bundit in själv. Jag har säkert ärvt mitt läsintresse av min morfar, för också han läste alltid mycket böcker. Minns att vi ibland läste samma romaner och deckare :O)

Idag har jag spenderat dagen hemma med en krasslig lillasyster. Hon fick hög feber redan tisdagkväll och ännu känns hon riktigt varm... Inte kul med sjuka barn, men rätt skönt med en extra hemmadag. Och ja, vi har hunnit läsa flera böcker för varandra :O)

måndag 1 november 2010

Blogghörnan





Höstlovet kom och gick och nu är det vardag igen och fullt program. Jag är verkligen ingen bra bloggvän just nu även om jag fått en ny fin hörna ;O) Men ni vet säkert hur det är... tiden räcker inte till allt, och ibland är man tvungen att prioritera.

Nya datorn fick flytta in i ena ändan av sovrummet där vi redan hade ett passande skrivbord. Stolen köpte jag på antikloppis i somras. Då var den vackert röd, men nu är den vackert vit :O) Ännu har inte så mycket fler saker hittat hit, men tids nog kommer säkert också denna hörna att belamras med diverse bråte...