lördag 23 oktober 2010

Höstlov




Ah så härligt med höstlov! Två underbara dagar bakom oss då vi hunnit bada i tropiskt varmt vatten, hämta hem DATORN och gosa med vår nya lilla supersöta kompis :O)  Och ännu har vi två underbara dagar framför oss. Gör gott för kropp och själ!

Datorns ankomst har föranlett lite omorganisering i huset, så numera ser det ut såhär i hallen... Det illgröna lilla bordet är nu vitt och har fått flytta in från garaget, den gråa pallen är numera vit och har fått flytta in från garaget och den gamla spegeln flyttade ner från sovrummet. Min nya blogghörna visar jag en annan dag :O)

Nu skall vi bege oss ut i solen och leka i SNÖN!

söndag 17 oktober 2010

Knoppbrädor




Fortsättning följer lovade jag för ett tag sedan på mina knoppbrädor. Här ser ni resultatet för två av dem. Passade precis mellan konsolerna för kökshyllorna. Perfekt att hänga upp vackra saker på :O)

Ännu en helg med fullspäckat program! Känns som om jag borde ta time out... Skönt med höstlov några dagar i slutet av veckan! Men vi har iallafall fått träffa systerns lilla underverk live. Oj oj så liten och söt hon var. Man minns ju knappt att ens egna också varit sådär små en gång i tiden... :O) Och igårkväll blev vi bjudna på supergod middag hos goda vänner. Alltid roligt att få sätta sig till dukat bord! Nu skall jag göra yngre dottern kalasklar och ta emot äldre dottern som varit på danskurs...


tisdag 12 oktober 2010

Soppskål


Tack för alla gratulationer, både till mosterskapet (som någon skrev... ) och till födelsedagen. Om man förtränger att ännu ett år har flugit förbi... så är det rätt kul att fylla år. För då får man ju paket ;O) I ett av dem fanns denna underbara soppskål! Tack snälla mamma och pappa.




Nån som vet vad de ingraverade bokstäverna därunder betyder? Initialer?

Sen fick jag ett jättefint smycke av barnen. Det hade blivit att ta till sten, sax och påse i "diamantboden" för att komma överens ;O) Så fick jag också en blomma med ROSA blommor och ROSA kruka, och med den stränga uppmaningen att jag inte får måla krukan vit... Av mannen fick jag slutligen ett ekonomiskt bidrag, och nu kommer jag snaart att vara lycklig ägare till en alldeles egen iMac :O)

söndag 10 oktober 2010

Moster ingeborg


I förra inlägget kände jag mej ganska uppgiven... Skönt att jag inte är ensam om att känna så! Och precis som någon skrev så får man ju för det mesta alla pusselbitarna att falla på plats till slut.


Idag känns det mycket bättre. Troligtvis tack vare det strålande vackra vädret vi haft...


Och tack vare att jag hade en otroligt rolig kväll på Johannesgalan igår...


Och tack vare att jag idag har ätit tårta och fått paket :O)


Och det bästa av allt att jag nu sedan igårmorse kan titulera mej MOSTER! Helt otroligt vilken känsla, nästan lika bra som att bli mamma själv :O)

Och nu är jag just hemkommen efter att ha ätit pizza med flickorna och deras spralliga gympakompisar. Hoppas veckan fortsätter lika bra!

torsdag 7 oktober 2010

Etiketter




Dessa underbara gamla Riihimäki etiketter har jag fått av en väninna (hon med hönorna ;O) Hon hade hittat dem i sina gömmor och tänkt på mej! Tusen tack för det! Så nu vet vi vad vi har i våra glasburkar på köksbänken, och slipper ta fel på socker och salt i fortsättningen ;O)

Tycker att jag absolut inte hinner någonting nuförtiden... Jag vill så mycket, men hinner ingenting. Är det så för er också?? Dagarna kommer och går, och det är morgon och kväll och däremellan jobb och mat och läxor och disk och tvätt och skjuts och hämt... Och så är det tusen och en saker att hålla i huvudet. Det skall packas mellanmålslådor och gympapåsar och det är kalasinbjudningar och föräldramöten och uppträdanden och wc-pappersförsäljning och mera möten och lappar hit och dit och en massa tider att minnas, och ovanpå detta borde jag hinna studera också... Tur att det är helg imorgon ;O)

Psst. men en rolig sak är att statusen för systerns bebis är plus minus 0 dagar just idag, så nu väntar vi med spänning hela familjen :O))

måndag 4 oktober 2010

Grattis


Fru fortuna tycks gilla mej just nu :O) I fredags kom det återigen ett brev på posten med vackert innehåll. Jag hade turen att vinna jättefina Grattis-kort inne hos Hanna. Hon gör superduper fina kort och poesitavlor med urklipp ur tidningar. Titta in hos henne! Det blåa skall jag ge mej själv när jag alldeles snart fyller år :O) Och de två andra hittar säkert sina mottagare...

Barnen gillade nog Timoteij mer än mej om jag skall va ärlig... men vi hade en kul kväll, och nu är vi glada ägare till autografer och två styckna DYRA timoteijmössor ;O) Helgen gick alltför fort, och jag hann inte hälften av allt jag planerade, så det får jag ta tag i ikväll. Skall bla måla tre stycken knoppbrädor vita.... Fortsättning följer så småningom :O)

fredag 1 oktober 2010

Ljusburkar




Med inspiration av kräftskivevärdinnan har jag gjort arrangemang i några av mina större glasburkar. Hennes var jättefin och tycker mina också blev rätt mysiga :O)

Kräftskivan var också riktigt lyckad. Det var såå mysigt vid stranden i mörkret med dimman som låg över havet, och inte en droppe regn kom det... Det blev tom ett dopp för mamma Mia i skenet av brinnande facklor ;O) Och massor med gott åt vi, förutom de obligatoriska kräftorna.

Denna helg blir det istället Timoteij på Fagerö med egna barn, gudbarn, vänner och kompisar :O)