fredag 24 september 2010

Tallrikshyllan




Här ser ni tre av mina fyra blåvita tallrikar. De övre gillar jag också massor. Kommer från min mormor. Det var väldigt dammigt i hyllan, så jag plockade bort allt för att damma och tvätta. Sen fick allt småplock lämna bort för en tid...

Ikväll skall vi inleda kräftsäsongen :O) Sent omsider även detta år, och kräftorna var naturligtvis slut i första affären jag besökte... Regnet bokstavligen står som spön i backen, men det blir säkert mysigt på våra goda vänners sommarstuga vid vattnet.

Hoppas ni också får en mysig helg!

onsdag 22 september 2010

Det kom ett paket...



För ett tag sedan vann jag inne hos Bea´s. I måndags var jag och hämtade ut mitt paket på posten. Såå fint paket med såå fint innehåll :O) Hon tycks veta vad jag gillar! Så nu har jag tre tallrikar i denna storlek + en större som jag fyndade på juthbacka. Tusen Tack! Alltid roligt att få paket med personligt innehåll :O)

Ikväll skall mannen och jag och lära oss snurrbugga! Visst låter det kul,så får se då vad vi tycker ;O)

måndag 20 september 2010

Verandan




Imorse var det -0 grader när vi åkte till jobbet. Idag var det +13 grader när vi kom hem... Har städat undan det mesta av sommaren både i trädgården och på verandan. Men några sittdynor får stanna kvar, för det var himmelskt skönt att sitta på bänken ikväll och njuta av solnedgången :O)

Mina loppislyktor har också funnit sin plats på varsin verandastolpe och de lyser så mysigt när det blir mörk (och nån ids gå ut och tända dem ;O)

Idag har jag hämtat ett paket på posten... med underbart innehåll, som ni får sen en annan dag!

torsdag 16 september 2010

Höstpiff


 



Har hunnit med lite höstpiff i trädgården under veckan, trots det rätt ruggiga vädret. Om man nu kan kalla några rostiga, smutsiga kannor för höstpiff, men jag kunde inte låta bli att lyfta ut dem när jag hittade dem i uthuset :O)

Ikväll har barnen varit på sina första pianolektioner. Funkade inte riktigt här hemma med mamma som lärare, så nu skall det blir ordning på torpet ;O) Rätt kul (eller kanske inte!?) att det fortfarande spelas ur den röda pianoboken som man själv startade i för hundra år sen...

måndag 13 september 2010

En kastrull full




Det är mycke nu... Trots det hann vi ta upp resterande potatisar i vårt "lilla" potatisland, i fredags, när det ännu var underbart vackert ute.


Vi fick en kastrull full... :O) Den maffiga kastrullen är ett loppisfynd, som jag fått av mamma.


torsdag 9 september 2010

På kökshyllan


På denna hylla i köket får bara speciella utvalda grejer bo. Nu har två nya grejer avancerat upp dit :O) Den söta kaffekvarnen och den fina kaffeburken.


Båda fyndade på den lokala loppisen i byn (det gula huset i kurvan när vi åker hem till mina föräldrar :O) Vet inte om det är öppet mera, men ti och lö har de haft öppet hela sommaren, och där finns MASSOR att rota i...


Oj så vackert höstväder vi haft den senaste veckan! Har tyvärr inte njutit alltförmycket av det eftersom flunsan slog till rejält och jag fick uppsöka hospitalet för en dunderkur. Men nu mår jag bättre :O)

söndag 5 september 2010

Spets i köket




När jag satte upp de nya lakansgardinerna i barnens rum, plockade jag ner de gamla spetsgardinerna. Kom då på idén att hänga dem i köket istället. Egentligen hör spets sommaren till och passar bäst i sovrum, men tycker faktiskt det blev helt ok såhär också. Så nu njuter vi av spets i köket :O)

Igår var jag på gammeldagsmarknad till Kristinestad. Ifjol var jag själv där med barnen och sålde... men i år endast som kund. Fyndade inte mycket, men fick äta alltför gott på det lilla mysiga café vinkeln. Idag är jag vissen och försöker mota den envisa flunssan med varm vinbärssaft... Har druckit många liter, men har ändå sjuk hals, lite feber, värk i kroppen. Oj så synd det är om mej ;O)


onsdag 1 september 2010

Äppel päppel


Oj så mycket äppel det kommer i år.... eller nåja inte på våra träd men tydligen all annan stans :O)


Vi köpte tre träd som planterades i höstas. Men de tycks inte trivas hos oss... Plommonträdet har inga blad alls på sej, det ena äppelträdet har några ynka blad upptill och det andra äppelträdet har faktiskt en hel del blad men inte ett endaste litet äppel... Månne de tar sej tills nästa år?


Men hos mamma finns det massor med äppel. Vid vårt besök idag plockade vi massor med äppel direkt av trädet, mums! Och har dessutom fått massor med burkar med underbart god äppelmos, mums!

Den vackra emaljerade blåvita hinken är ett loppisfynd!