måndag 30 augusti 2010

Den kuliga grejen
Japp så var denna på plats! Det kommer att se helt galet ut sa mannen och borrade ett hål åt mej och skruvade fast mojängen :O) Tack för det! Jag tycker det blev riktigt bra, förutom att lyktan är för stor och hänger fast mot väggen, så nu borde det införskaffas en smidigare lykta...

Det är en gammal elisolator har jag också fått lära mej :O)

söndag 29 augusti 2010

Kaffe och kaka
Igår hade vi min syster på besök. Vi bjöd henne på vinbärskaka och småbröd! Orsaken till besöket just igår var att vi plockade igenom barnens små bebiskläder. Oj så nostalgisk jag blev!  Det börjar närma sej för henne och vi ser såå framemot att få träffa krabaten inne i magen :O)


torsdag 26 augusti 2010

HöstMan vet att det är höst när rönnen dignar av bär och grannens skördetröska brummar förbi på åkern :O)

Man vet också att det är höst när det är mysigt att tända en brasa i öppna spisen och tända levande ljus här och där i huset. Det skall vi göra ikväll :O)

måndag 23 augusti 2010

Juthbacka


Jag har aldrig varit på Juthbacka en fredag så ibland undrar jag vad man missar... men kanske lika bra att inte veta det ;O) Vi fyndade en hel del på lördagen också!


Mitt billigaste fynd var detta söta lilla decilitermått (1e)


Mitt dyraste fynd var denna vackra blåvita arabiakopp (15e)


Mitt bästa fynd var denna glaskupa för 50%.


Mitt roligaste fynd var denna kuliga grej (2e). Kan avslöja så mycket att jag har en idé, men den involverar mannen och kan hända han inte tycker det är en lika bra idé som jag ;O)


Sen blev det en del fat i olika modeller och material. Det understa matchar fat från tidigare, glasfaten passar bra som assietter och de översta blir söta under blomkrukor.


Och två rullar gamla lakan med spets. Kommer att dela dem och hänga som gardiner i barnens rum.

Grämer mej nu över en blåvit vacker trasmatta, som jag inte orkade gå runt och släpa på. Skulle varit perfekt i vår farstu, men kanske den finns kvar ännu nästa år  ;O)

Och nej, inga lock. Hittade ett som var rostigt och fult och de övriga satt fast i burkarna, som jag ju inte behöver...


fredag 20 augusti 2010

Förvaring
Här ser ni min samling av glasburkar som numera står nära till hands på köksbänken. Här finns det nödvändigaste man behöver vid kockande och bakande. Det är en salig blandning av keittiötölkki, riihimäki och karhula. Ämnade ha samma lock på alla burkar, men då det är så svårt att hitta rätt storlek på karhula-locken, så fick det bli såhär. Jag gillar de rutiga också så kanske jag skall försöka hitta sådana istället... Och locken behövs för vi har myror på köksbänken...


Lillsyster skrev sitt eget recept häromkvällen, och sen kockade hon alldeles själv och resultatet blev faktiskt helt ätliga muffins :O)

Ser framemot morgondagen! Då blir det Juthbacka med en vän (inga barn denna gången ;O) Och jag hoppas ni som finns där idag lämnar kvar lite fynd åt oss också. På min lista står bla burklock i rätt storlek, små decilitermått i plåt, blåvita kaffekoppar till min samling, ett stort klädskåp till lillasysters rum (!) mm mm

Kanske vi ses i vimlet :O)


tisdag 17 augusti 2010

Höns
Höns står högt på min önskelista! Men då jag har en sån motsträvig karl ;O) Dessa bor hos barnens kompisar. Riktigt trevliga typer. Den här ovan med lite attityd också.

 

Sen kan man köpa härliga bruna ägg i deras lilla kiosk. Somliga större och somliga mindre och med olika färgskiftningar, och en riktigt gul gula. Det känns ekologiskt :O)


Skall nog bearbeta mannen under vintern så kanske vi har vår egen hönsgård nästa sommar ;O)

Idag börjar skolan! Den yngre i tvåan och den äldre i trean. Toppen tycker dom, aningen vemodigt för modern... Nu har jag inga småflickor mera som behöver ha mamma med sej första skoldan, inte heller några småflickor som skall skjutsas till morris på morgnarna. Ujuj vad tiden går fort...


söndag 15 augusti 2010

Malakta


Igår besökte jag äntligen Malakta. Har funnits på min todolista nu i två år tror jag...  Det var ett trevligt ställe, och speciellt kanske igår när där ordnades gårdsloppis längs hela vägen.

 

Malakta är ett gammalt mejeri som nu omvandlats till konstverkstad, med ett mysigt café.


 


Vi hann mycket mer under dagen också, men några fynd blev det inte... Vackra saker ja, men fynd kallar jag det inte när priset är för högt ;O)

Sen avslutades kvällen på ett soligt och varmt Fagerö med bla detta trevliga band. Var tyvärr där i jobbets tecken så det blev ingen svängom... Idag är det mannens sista semesterdag, och mycket återstår på hans (min?!) todolista. Men idag är vi trötta efter en sen kväll så verandaräcket får nog byggas en annan dag, eller kanske en annan sommar ;O)måndag 9 augusti 2010

Röj och rensa


Ni har säkert läst den boken. Jag håller på att läsa den för andra gången. Det är effektivt! Så nu röjer jag och rensar så det står härliga till... :O)


Ut med allt som vi inte behöver, ut med allt som vi inte använder, ut med allt som är söndrigt.... Har hittills resulterat i en massa påsar/lådor till loppis, en massa påsar till hoppets stjärna och en massa påsar till skräphopen... Det känns skönt!


Sen inte sagt att jag inte drar hem en massa också :O) Men det är (oftast) sånt vi behöver och sånt jag blir glad av. Som tex dessa vackra stormlyktor jag fyndade på skärgårdsloppisen för en billig peng. Jag blev jätteglad åt dem och vi behöver dem som mysbelysning på verandan i höst när det blir mörkt!!

Sista sommarlovsveckan för barnen, men de väntar på skolstarten så det känns ok :O)

onsdag 4 augusti 2010

Antika fynd


Dessa fina saker fyndade jag på antikloppisen. Två söta blåvita arabiafat och sex söta glas. 

Passar perfekt som saftglas just nu, och massor med burkar och flaskor med hemgjord saft har jag fått av mamma. Gott! Våra bärbuskar vi planterade ifjol höstas har också bär, men dom stoppar vi direkt i munnen ännu detta år :O)

I bakgrunden skymtar ännu ett loppisfynd, blåvitt naturligtvis... Praktiskt förvaring för papper, påsar, kork och snören :O)


Experimenterade med sodastreamern, och det funkade rätt bra att blanda i hemgjord saft också. Lite extra socker satte jag, och det blev läskande gott och inte sådär sliskigt som lemonaden blir... Barnen gillar att dricka ur dessa gamla flaskor :O)

Ikväll har jag plockat ihop mera loppisgrejer till skärgårdsloppisen. Välkomna alla som har vägarna förbi!