lördag 31 juli 2010

Fönster med innehåll


Fönstret hade jag från förr men satte in en beställning på innehåll. Och så här fint fick jag levererat för ett tag sedan!


Ämnade ha den på ett annat ställe men tyckte den passade perfekt här i farstun. Tack mamma :O)


Kuddarna används som sittdynor i frukosthörnan vi har utanför dörren.


Men denna helg är en av dynorna upptagna av en söt liten krabat vid namn Brolle Briljant! Det är mommas katt vi har till låns över helgen :O)


Han var instängd i farstun när vi var på simskoleavslutningen imorse. Och huj vilket väder vi har! Blev tyvärr ingen tripp till gårdsloppisen, men igår besökte jag antikloppisen och fyndade lite smått. Och håller just nu på att plocka ihop egna grejer till skärgårdsloppisen. Hoppas någon annan vill ha det vi själva inte vill ha ;O)


onsdag 28 juli 2010

Road trippen
Så har vi anlänt hem igen efter vår lilla road trip söderut i landet. Vi hann uppleva hufvudstaden med omnejd och rattade sen bilen längs kusten via bla Ekenäs, Hangö, Kimito, Åbo och Raumo på väg upp tillbaks. Av dessa imponerade Gamla stan i Raumo mest på oss. Riktigt mysigt att vandra där bland alla gamla hus, charmiga caféer och så förstås de där små butikerna jag drömde om :O) Väl värt ett besök för er som inte varit dit!!

Nu återstår blott och endast fem dagar av min semester... och solen lyser med sin frånvaro ;O) Ikväll blir det fotis med flickorna i Vasa, och sen borde jag plocka ihop loppisgrejer till skärgårdsloppisen som ordnas inkommande två veckor nere vid strandpaviljongen. Så skall jag också hinna besöka både antikloppis i Nämpnäs och gårdsloppis i Kaskö. Med andra ord så återstår ju en massa kul :O)

torsdag 22 juli 2010

Mera fynd


I söndags var vi och hämtade hem den lilla söta byrån från mannens mormors hus. Den står i garaget och väntar på målarpenseln... Men som synes kunde jag inte denna gången heller låta bli att plocka med mej ännu fler grejer :O)


Knoppbrädor kan man aldrig få för många av... Dessa skruvade vi ner av väggarna i uthuset! Gamla fönster kan man heller inte få för många av, och detta var speciellt charmigt med gångjärn och krokar. Var jag sen skall placera dom har jag ingen aning om :O)

Vedkorgen är inte mitt fynd utan mannens! Han gillar nämligen inte mitt emaljämbar som jag envisas med att bära in veden i.... Behöver absolut genomgå en förvandling innan den kommer in i huset ;O)


I inlägget här nedan en röd färgklick och här bjuder jag på en grön färgklick :O) Kommer nog att bli fint detta bord också så småningom, och den söta lilla pallen.

I helgen åker vi iväg på några dagars semester hela familjen, och återigen på barnens villkor... Men jag skall sådär omedvetet försöka smyga in i några mysiga butiker längs kustremsan längst ner i landet ;O)  Tjingeling på er!


tisdag 20 juli 2010

Kaffekalas

Lillasyster fixade kaffekalas på verandan för sina vänner ikväll. Hon bakade chokladkakan, vispade grädden, dukade med sitt eget porslin och plockade blommorna. Tyvärr gillade varken gästerna eller värdinnan kaffe, så det fick bli iste i kopparna istället... Och sen fnissades det en hel del när de skulle försöka uppträda som fina damer :O)

De små söta kopparna är nya för dagen. Hon fick dem av sin mormor som fyndat dem på auktion. Under står det Strömgården Sweden och de är tom numrerade... Och ni kan ju prova googla på Strömgården så ser ni var ni hamnar... Jag hoppas det inte är stölgods ;O)

Edit angående ovanstående. Vill bara klarera att ingenstans antyder jag att barnens mormor skulle ha stulit något. På skämt hänvisar jag dock till själva auktionsinnehavarna... Skall också tillägga att det inte alls känns ok att få anonyma kommentarer, men nu borde det vara fixat.

måndag 19 juli 2010

Karnevalfynd


På karnevalsloppisen för hela två veckor sedan fyndade jag några fina saker :O) Bland annat en hel hög med rödvitt kökslinne! I like.


Och en riktigt mysig stol! I like.


Och dessutom är den ett piggt inslag i vårt annars så blåvita hem! Men den kommer nog bli vit den också så småningom om jag känner mej rätt ;O)

Tack vare att regnet vägrade regna igår så har vi nu huset så gott som färdigt målat!!! Ah vilken underbar känsla... Återstår endast lite småpiff för mannen på sidorna om våra takugglor dit jag vägrar klättra, och lite vitt under skägglisten där en massa getingar huserar just nu. Annars hade vi det rätt trevligt i skyliften där uppe under takåsen. Och vilken utsikt! Rätt kul att se vyn över byn från ett annat perspektiv ;O)

Två veckor återstår av min semester och nu skall jag strax cykla iväg ner till stranden och simskolan :O)


torsdag 15 juli 2010

Målning
Nån kanske undrar om vi har huset färdigt målat... Och det kan jag svara på att det har vi INTE ;O) Kan inte heller påstå att vi varit särskilt flitiga, har ju mest legat på stranden och i plurret de senaste dagarna... Men i helgen skall vi ha en lift lånad så då är det ingen pardon, då blir det att måla oberoende väderlek och då SKALL vi ha det klart!!

Som synes har jag dock hunnit måla lite ett och annat piff kring knutarna... :O)


söndag 11 juli 2010

Auktion


Tiden går fort när man har roligt och tiden går allt för fort när man har semester ;O) Igår agerade jag auktionsbiträde hela dagen. Och både jag och barnen tyckte som synes det var kul. Det kom en hel del folk, och det mesta av alla prylar/grejer/möbler såldes. Vissa saker dock hutlöst billigt så jag nästan själv kunde ha budat...


I veckan när vi plockade ihop och sorterade passade jag själv på att fynda lite små saker åt mej själv, alldeles gratis :O)

Förra helgens Åboresa var toppen! Barnen gjorde en deal med mej, vilken innebar no loppis, no ikea och no prylbodar, och istället besökte vi jukuparken, kuppisparken, hundparken... Men kul hade vi ändå ;O) Nu skall vi fortsätta njuta av solen, värmen och stranden! Ha det bra alla!torsdag 1 juli 2010

Prästkragar
Bredvid vårt "hemliga" smultronställe  fanns också mängder av prästkragar som vi inte kunde låta bli att plocka in. Och några blommor med avbruten stjälk blev söta i små glasvaser :O)

Inte ens ett dygn kvar och efter ynka sju jobbtimmar imorgon så infaller årets höjdpunkt, stavas SEMESTER :O)) Vi inleder den med karneval i dagarna två, för att sen åka iväg ner till Åbostaden några dagar och umgås med systeryster. Jag och flickorna åker iväg och det skall bli både roligt och skönt!

Trevlig helg på er alla!