måndag 31 maj 2010

En söt bukett




 

OJ vad mycket man hinner vissa helger! Har bockat av massor på min to do-lista, så nu har jag de flesta fönster tvättade, alla fröpåsar sådda (med barnens hjälp) och dessutom har jag hunnit med både grillkväll, fotbollscup och träff med minimarthorna :O)

Efter fönstertvätten satte jag upp skira somriga spetsgardiner i sovrummet. Kappsäcken fick flytta in med sin kompis och som pricken över i:et blev den söta liljekonvaljbuketten jag fick av mamma. Och med nybäddat i sängen kunde det inte bli annat än härligt!

Ikväll skall jag på excursion igen... Får se vad jag fyndar denna gången ;O)


Tävla


torsdag 27 maj 2010

Syrenhäck


Fick en peng på morsdan och den spenderade jag igår på plantskolan. Så nu är jag glad ägare till tio styckna syrenplantor, 20 styckna jordgubbsplantor och 1 vindruvsplanta. Så typiskt att vita syrener är dyrare än blå och att äkta gammaldags modell är dyrare än övriga... ;O)

Har alltid älskat syrener! Minns att det fanns både lila och vita vid mitt barndomshem, som alltid doftade underbart. Och nu kommer jag (förhoppningsvis) att få min egen lilla syrenhäck. Ser inte mycket ut för världen ikväll när de just blivit nergrävda och avklippta, men sisådär om några år så... :O)

Även jordgubbsplantorna kom i jorden ikväll. Nu fattas bara potatisen i den andra odlingslådan och barnens trädgårdsland i den tredje, så börjar det bli komplett i min hörna. I like :O)


tisdag 25 maj 2010

Gårdsloppis




Gårdsloppisar är alltid mysiga! I lördags besökte vi en i strålande vackert väder. Fyndade som synes en underbar kappsäck. Den är modell STÖRRE, så där ryms mycket förvaring. Har en snarlik, men mindre från förr, så kanske de får bo tillsammans...


Undras vilka strapatser denna varit med om... Åtminstone har den befunnit sig i Sundsvall år 1955 :O)


 

Fyndade också fyra stycken små söta spetsgardiner. Dom kommer att bli perfekta i badrummet på övervåningen som insynsskydd. Fyndade också massor med billiga böcker åt barnen. Bra med sommarlektyr inför det stundande sommarlovet :O)

Har skickat iväg övriga familjen på fotis. Själv skall jag klippa andra halvan av gräsmattan, och fylla jord i mina odlingslådor. Imorgon skall jag besöka plantskolan och shoppa lite ett och annat trevligt :O)


söndag 23 maj 2010

Planteringsbänk







Det var denna underbara sak vi med gemensamma krafter lyfte fram förra helgen. Kikade på den redan förra sommaren, men då hade vi så många andra projekt på gång. Tycker den blev perfekt som planteringsbord! Nu fattas bara en passande hylla där ovanför.

Har behandlat pallkragar och en massa byttor och iordningsställt för plantering i min trädgårdshörna :O) Fast nu är det regnigt, grått och kallt i tvärkontrast till föregående bilder. Normalt majväder kallas det väl...


torsdag 20 maj 2010

Dagens läxhörna



Inte ofta man kan sitta ute i solen och värmen och göra läxorna! Lite panik utbröt dock när vissa surrande kryp anslöt sej till läxläsningen ;O) Vi suger i oss det sista av värmeböljan som troligen är över för denna gången. Ikväll har vi därmed (för tredje gången) besökt stranden. Vissa av oss tycker det är skönt i vattnet, medan vissa (hmm) inte alls tycker det...

I sommar har vi som synes projekt bygga verandaräcke framför oss + att hela huset skall målas... Skönt ändå att ha gräsmattan klar!

tisdag 18 maj 2010

Pärligt och härligt




Nu har också mina pärlhyacinter krypit fram :O) Och fortfarande lika VARMT och härligt väder! Åskan dundrade då vi kom hem idag och vi fick en riktigt ordentlig åskskur, men nu är det friskt och skönt igen. Fåglarna kvittrar så det står härliga till.

Har skickat iväg barnen på knattefotis och själv skall jag fortsätta pyssla med mina skatter :O)


söndag 16 maj 2010

Skattjakt




Jisses vilken värme vi haft det de senaste dagarna (+ 28 i skuggan!!) Grönskan har bokstavligen exploderat, åskan har mullrat och barnen har tagit sitt första dopp...  Det var till och med föör varmt för att räfsa, så istället har jag varit på skattjakt i vårt ruckliga uthus :O) Det börjar sina, men ännu kan man hitta riktiga rariteter därinne!

Baxade med storaysters hjälp också ut något annat intressant, men det får ni se en annan dag ;O)

onsdag 12 maj 2010

Nytvättat





I lördags var jag duktig, jätteduktig :O) Så nu har jag sju fönster tvättade och nya gardiner uppsatta i köket. Det ena leder till det andra, och pottskåpet fick ny plats där i kökshörnet. Perfekt som litet avlastningsbord! Flyttade också köksbordet en halv meter, så nu kan man enkelt slänga sej i soffan utan att trängas med bordet... 

Skönt med ledig dag mitt i veckan! Varmt och vackert väder har lovats och jag får väl fortsätta mitt knog med räfsan... :O)


söndag 9 maj 2010

Mammas dag





Denna idé med de små glasflaskorna har jag lånat på stans inredningsbod. Flaskorna kostade inte mycket men valde ändå att göra mina egna :O) Scilla-buketten plockade jag tillsammans med barnen igår och sen placerade vi ut de söta blommorna på strategiska ställen i huset.

Morsdagen börjar lida mot sitt slut! Har haft en bra dag med finfina kort och trevliga paket imorse, god mat och gott sällskap under dagen och avslutade den nu ikväll med fotboll ;O) Haha inte riktigt min grej men flickorna hade träning medan de stora killarna hade match på planen bredvid...

torsdag 6 maj 2010

Violer


Jag brukar ALLTID pynta med violer tills första maj helgen, så blev det inte i år... Men bättre sent än aldrig, för nu står de och hälsar välkommen vid dörren :O)


Det blev vita i en gammal trälåda...


Och blåa i en gammal zinkbytta...

Jag har också införskaffat mej en ny vän vid namn Räfsa (Den gamla var totalt försvunnen...) Igårkväll kämpade vi tappert på tillsammans hemma på gården, och ikväll har vi tappert kämpat på nere vid simstranden på talko. Kan hända hon inte längre kallas min vän när jag räfsat klart de återstående niotiondelarna av vår gräsmatta... ;O)

Och så härligt det var vid stranden med solen som glittrade i vattnet, den rätt varma vinden och de skriande måsarna. Man fick faktiskt sommarkänsla :O) Skön helg till er alla!



måndag 3 maj 2010

Holkar

 

 

 

Vi fick alla i familjen varsin holk i julklapp av min pappa. Nu har de också placerats ut och kommit upp i träden. Alla fick välja varsitt träd utom jag då som fick min på gaveln på uthuset. Helt ok, men varför den inte placerats rakt under nokken kan man ju fråga sej... Kanske mannens konstnärsöga säger att detta är bra ;O)

Åtminstone i en av dem (lillasysters) har vi redan fått hyresgäster :O)

För informationens skull kan jag meddela att jag inte räfsat ett enda löv, och inte tvättat ett enda fönster denna vår. Borde man få ångest?? Orken tryter ännu pga den envisa flunsan, men (peppar, peppar) idag tycker jag att jag varit aningen piggare. Det gjorde säkert susen att stå i kylan, blåsten och regnet halva dan igår och titta på flickornas fotbollscup ;O)