söndag 29 november 2009

Min variant



Så här enkelt fixade jag min adventsstake i år! Siffrorna nyinköpta, ljusen nyinköpta, faten hade jag från förr. Min variant kan vi kalla den, har ju sett att många andra också använt sej av dessa adventsnumror :O)



Lillasyster påpekade lite försynt att borde inte 1:an stå där 4:an står... Och ja så borde det ju nog va, så nu har jag vänt på steken. Ordning och reda! Mysigt imorse när vi tände det första! Då var det ännu mörkt och man kunde inbilla sej att snön täckte marken därute ;O)

Lillajul var kul och barnen fick återigen varsin liten säck fylld med 24 paket, ett för varje dag fram till julafton. Barnens mormor sköter om detta (tusen tack!) och hon fyller paketen med saker hon köpt på loppis. Tycker jag är en superidé :O)

fredag 27 november 2009

Kälke och skidor


Helgens uthusexcursion resulterade i denna ljuvliga gamla kälke och dessa underbara gamla skidor! Det är så roligt att pynta på gården nu när vi äntligen har en gård. Har ju hittills levt utan gård i två jular :O)

 

Det blir säkert mera pynt vad det lider... Men nu skall vi först denna helg pynta lillajul inomhus, och så väntar vi förstås på lillajulbocken. Brukar han hitta till er också?

 

På söndag är det återigen dags för julbasar, och denna gången här i vår egen by. Flickorna skall lussa, och så skall vi sälja smellkarameller och annat pynt :O)

  

Och jag hoppas han som bestämmer fixar lite snö nu när vi plockat fram kälken och skidorna ;O)

Glad lilla jul på er alla!



onsdag 25 november 2009

Ljus i vårt hus



 

 

Gjorde snarlika ifjol också, men dessa är nytillverkade för året :O) Vi hade med oss en hel kasse full med mossa, granris, lingonris, kottar från skogen i lördags.

Behöver en hel massa ljus i vårt hus nu när det är såå grått och trist...  Blir nog mysigt att plocka fram adventsstaken till helgen och sätta upp lite juligare gardiner :O)

Må så gott i mörkret!

måndag 23 november 2009

Julmarknad






 

 

Julmarknaden startade i strålande sol och behaglig värme, men innan den var slut var det mörkt och rätt kyligt... Brrr! Massor med folk, och  julstämningen infann sej trots bristen på snö :O) Vårt bord gick i färgerna rött och vitt som synes!

Julstämningen försvann dock med regnet som kom (igen!) inatt... Nu dags för sista veckan innan advent och lilla jul! Borde så mycket, får se vad man hinner ;O)

lördag 21 november 2009

Charmiga handstöpta ljus



Storasyster och jag hade en trevlig fredagskväll tillsammans med några andra hugade och stöpte ett helt lass med vackra charmiga ljus. Har gjort det en gång förr i mitt liv för länge länge sen... Det var riktigt kul!



Mina behöll jag vita, naturligtvis :O)



Storasyster valde att inte behålla sina vita ;O)



Och så gjorde vi ett grenljus tillsammans. Får se om vi nänns bränna dom...

Idag skiner solen!!! Underbart!!! Vi har spenderat flera timmar ute, grillat korv i skogen och rotat i uthuset... Gjorde återigen några fina fynd. Dom får ni se en annan dag... Allt är också packat och klart inför morgondagens julmarknad. Väderleksgubben säger ingen sol imorgon, och ingen snö heller, och förhoppningsvis inget regn... Fortsatt skön lördag!

onsdag 18 november 2009

Farstupynt



 

 

Har pyntat lite i farstun. Vackra kottar i en glasburk och en liten gran i en glasburk, och så min fina födelsedagslykta i bakgrunden. Mer behövs inte...

Fast snö vill vi ha till helgen! Jag skall nämligen vara torg-gumma på julöppningen i stan och barnen skall uppträda med sina gympakompisar. Och ingen slafsig blötsnö utan ett stilla dalande av ljuvliga flingor, och max några minusgrader.... och så kanske lite sol också. Just nu regnar det... ;O)

söndag 15 november 2009

Söndagspyssel



Har haft barnen på grönbete över natten. De har alltså spenderat natten på ett bättre ställe där man får göra allt precis som man vill...  Orden är sagda av dem själva och ni kan säkert gissa var de varit... ;O)


Och jag har njutit av husfriden och faktiskt hunnit både pynta och pyssla lite. Har också motionerat, dock inte studerat vilket kanske låg högst på min borde lista... Har istället plockat fram alla julböcker och jultidningar :O)




Mina skyltar fick denna gången lite juligare texter på sej. Trevligt med en glöggskylt på flaskan som present, eller på burken med de hemgjorda kakorna... eller varför inte en god jul skylt i kransen på dörren. Frågan är sen när man skall hinna fixa glöggen, kakorna, godiset och kransen... ;O)

Nu skall jag hämta hem barnen så vi får lite liv i luckan, och sen skall vi få gäster och sen så är snart denna helgen redan slut...



torsdag 12 november 2009

Min mormors gamla





  

På knoppbrädan i sovrummet hänger också min mormors gamla handväska. Tycker den är charmig! Där fanns alltid en kam, en vit börs med lite mynt och pastiller :O) Var månne börsen finns (mamma?) Önskar att jag hade den också...

Tack för alla kommentarer jag fått! Dom värmer :O) Tror köket ser större ut på bilden än vad det egentligen är, men vi trivs och spenderar en massa tid där. Denna helgen är fullspäckad med program!! Och jag borde en massa annat också (pyssla, pynta, studera, motionera.....) Hoppas bara barnen håller sej friska, deras bästa vänner ligger nämligen i feber...



måndag 9 november 2009

Njut en liten smula



Idag får ni se mitt nya väggord som numera pryder köket! Balken lämnades otapitserad enkom för denna saken. Det är två år sedan vi flyttade kan jag väl tillägga... men den som väntar på något gott så...  :O)



Och har man inte som mej turen att ha en kusin inom denna branschen så kan man vända sej till Cosyliving och CosyWords :O) Där finns många att välja bland eller så kan man också beställa ett eget designat.



Ni ser också farsdagsdukningen. Ganska enkelt med vita servetter och  bruna kottar, manligt kan vi väl kalla det... Där njöt vi en liten smula på eftermiddagen, mat a la mamma Mia och gubbstrutt-tårta a la lille Tille medan lillasyster höll låda med bellmanhistorier ;O)

Har också beställt en annan sak av min kusin, men det får ni se en annan dag!! Snön kom och for, och nu är det lika grått och blött igen. Tror bestämt man tänder sej en brasa... Ha en fortsatt bra vecka!

torsdag 5 november 2009

Ramen








I vänta på den rätta platsen hänger fortfarande min ram lite på snedden på knoppbrädan i sovrummet. Fast jag tycker det är okej såhär också... ;O)

Vissenheten har fortsatt hela veckan. Är liite förkyld, har haft liite feber, men en dundrande huvudvärk. Har kämpat på med dagsprogrammet, men legat däckad på soffan på kvällarna. Men nu känner jag mej faktiskt bättre (peppar - peppar) och så mycket ljusare livet känns när det kommit en gnutta med snö :O)

Helgens projekt blir att sätta upp ett väggord och fira våra pappor förstås :O)

måndag 2 november 2009

Ödehus



Fick låna denna bok av min kollega på jobbet för ett tag sedan. Mycket trevlig läsning, så kan verkligen rekommenderas. Tänk vad många ödehus som står och förfaller, och tänk vilka historier som ligger bakom varje hus! Såg att nummer två också var på kommande...



Längs norrabynsvägen finns just nu 6 stycken ödehus och 6 stycken bebodda hus... Här är ett av dem.  Ett litet ödehus en liten bit ifrån oss, som jag alltid beundrar när vi promenerar förbi.



Vet inte varför jag gillar detta egentligen... men tycker det är så otroligt sött och charmigt där det står inväxt bland alla träden.



Har också kikat in genom fönstren (Visst får man väl det??)



Har försökt spåna i vems det är, och tom försökt få mannen att köpa det åt mej i morsdagspresent ;O)

Ha en skön vecka! Själv känner jag mej vissen och har nackspärr. Inte kul och veckan som är fullspäckad med program både dagtid och kvällstid! Men nu skall jag kurera mej i soffan framför brasan med varm havtornssaft :O)