onsdag 30 september 2009

Skräphopsfynd



Och då har jag fyndat igen... Och denna gången i skräphopar!! En dag i förra veckan rotade jag i grannens (hade faktiskt fått lov, av sambon åtminstone ;O) och oj vad trevliga saker som fanns där. Gamla charmiga potatislådor och till och med en söt pärtkorg.



Lådorna har jag bara tvättat ur och jag tror bestämt de får lämna naturella denna gången. Kommer att bli toppen i min trädgårdshörna nästa sommar!



Dörren finns på ändan av uthuset, och jag tycker den är underbart vacker! Härligt med dessa charmiga material! Vad som finns innanför skall vi inte orda om... men någongång när vi får allt bråte urröjt blir det ett perfekt förråd för all trädgårdsutrustning.



Bakom utedasset nerväxt i en massa gräs hittade jag också en gammal skräphop. Där fanns både ett och annat, men det kanske mest trevliga var denna zinkhink (saknade botten, men rätt kul ändå) och två gamla burkar...

 

Den blåa vicks-burken gjorde mej nostalgisk. Det var nästan som att hitta mormor där i skräphögen ;O) Minns att hon brukade smörja mej på bröstet med vicks när jag var sjuk, och då inte ur en plastburk med plastlock utan just precis en sådan här med plåtlock!
Rumford bakpulver hade hon också i sitt skåp...



De rostiga gångjärnen togs tillvara av utedassdörren. Rostiga och vackra! Kanske de kommer till användning igen...

Så passa på ni också att rota i gamla eller nya skräphopar. Man vet aldrig vilka skatter som ligger där i gömmorna... :O)



söndag 27 september 2009

En början på trädgården



Nu är vi glada ägare till två stycken äppelträd, ett plommonträd och några vinbärsbuskar. NU har vi äntligen en början till vår trädgård... :O)



Jag hade storasyster med mej till plantskolan, och hon valde alla träden själv. Fråga mej inte vilka sorter, men ett var iallafall rödstrimmiga sommaräpplen och det andra var röda höstäpplen. Låter väldigt vackert! Får se hur länge det tar tills vi får se själva resultatet... Lillasyster har nyss konstaterats allergisk mot just äpplen, så åt henne blev det ett alldeles eget plommonträd istället.



I ändan av uthuset har det också hänt grejer över helgen. Utedasset är nedrivet, marken utjämnad och grus påfyllt. Här kommer min oas att bli nästa sommar, inbillar jag mej. Jag som inte alls har gröna fingrar ;O) Men det är riktigt vackert där på ändan med utsikt över "vår" äng och alla åkrarna. Så där blir säkert en liten sitthörna också att sitta och filosofera vid under vackra sommarkvällar... Drömmer....

Ha en bra vecka! Nästa inlägg kommer att handla om skräphopar ;O)


fredag 25 september 2009

Pappas gamla skor



Barnen var rätt imponerade när deras farmor hade hittat pappas gamla skor på vinden i en gammal låda. Tror inte de kan förstå att han också varit liten en gång ;O)



Tycker speciellt hans första fotbolls-skor är charmiga...



Mina finns tyvärr inte i behåll. Och då menar jag inte fotbolls-skor för såna har jag ALDRIG ägt ;O)

Och så var det helg igen. Skönt! Imorgon kommer det ev. att bli några inköp till trädgården... Ikväll blir det fredagsmyys :O)


tisdag 22 september 2009

Gratis fynden...


För att göra en lång historia kort så är jag nu lycklig ägare till sex stycken sk fruktlådor... Det rymdes inga mer i bakluckan på bilen :O) och mannen såg rätt fundersam ut när jag packade in dem...


Då var dom rätt risiga och aningen mögliga mm, men nu tycker jag dom är rätt fräscha. Tre av dem blev vita i helgen (sen tog färgen slut...) och naturligtvis stämplade med passande text!


Strandviksvillan bloggade nyligen om organisering, så nu har jag bidragit med mitt strå... Visst funkar det med plastkorgar också, men dessa är ju så mycket charmigare ;O)


Får se var dom slutligen hamnar... kanske i garderoben i sovrummet. Där borde det organiseras ganska ordentligt. Fast då syns dom ju inte...

Tack för alla kommentarer jag får! Det är så otroligt roligt :O) Ikväll blir det nog att tända en brasa i öppna spisen igen. Det är speciellt mysigt när det regnar och ruskar ute...

fredag 18 september 2009

Färgklick


I vårt hus är det ganska ensidigt med färger... ljust, vitt, beige, lite blått och inte så mycket mer. Men häromdagen i vasastaden kunde jag inte motstå dessa små söta lyktor. Dom är inte gröna och inte blå, utan något däremellan...



Och när jag dessutom hittade denna matchande brödlåda på loppis (1 e) så blev det ju perfekt. Den är aningen mer turkos än bilden visar. Och när man tröttnar på färgen går det ju alltid att spraymåla över med vitt ;O)



Idag har jag fyndat... och alldeles gratis dessutom. Men mer om det en annan gång ;O) Mannen har just skjutsat storasyster på kompiskalas, och själv skall jag tända en brasa i öppna spisen, och mysa med lillasyster i soffan. Fast bolibompa börjar ju snart, så då sticker hon upp en våning... Ha en skön helg alla mina bloggvänner, både nya och gamla, och alla andra!

onsdag 16 september 2009

Skogsfynd


Allt man hittar får man ta - tills ägaren kommer och vill ha. Visst är det så? Så därför tog vi den mysigt rostiga zinkhinken vi hittade i lingonskogen i lördags ;O)


Passade bra på trappan med en vit krysantem (som nu håller på att bli rosa märkte jag.....)


Och visst får man låna lite fallfrukt?? Jag gjorde det på granngården och gjorde en enkel dörrkrans av dem.


Har några andra synder också att bekänna, men dem tar vi en annan gång ;O)


På samma gång som jag gillar de röda husen med vita knutar tycker jag också om vårt blåa hus. (Fast ibland kan jag undra hur det skulle ha sett ut som rött... ;O)

måndag 14 september 2009

Granngården








Oj vilket härligt helgväder vi haft! Hösten är underbar när vi får ha såhär vackra varma dagar. Själv har jag återigen smugit omkring på granngården. Tycker det är så otroligt mysigt där. Gillar de gamla knotiga äppelträden, den gamla brunnen, mossan på taket... När månne vår trädgård ser ut sådär... Mannen skulle nog inte gilla mossa på taket, men allt det övriga. Kanske vi ännu hinner plantera äppelträd i höst! Huset brukar fungera som sommarhus, men denna sommar har ingen bott där. Det är synd!

Lillasyster mår bra nu, men själv blev jag riktigt dunderförkyld. Har nyst och pyst och varit ordentligt däppt i näsan. Men idag känner jag mej aningen bättre...

fredag 11 september 2009

Mina senaste


Idag får ni se mina senaste loppisfynd.

Det finns en pytteliten rödakors loppis i vår stad. Den är öppen endast fredagar och då har man oftast bråttom hem efter jobbet, så jag är ingen flitig besökare där. Men förra veckans fredag fick jag ett trevligt telefonsamtal från en vännina
- De har karhula lock på rödakors loppisen nu...
Så då blev det att rusa in där efter jobbet. Och med mej fick jag en glasburk + tre styckna karhula lock till priset av vad ett skulle ha kostat på juthbacka...
Tack snälla du som ringde ;O)


Faten och skålarna är från en loppis i storstan.


Kanske man kunde ha ljus i dem...


De fina glasfaten ser ut som blommor...


Ikväll blir det tredje gången gillt med kräftskiva. Även om vi idkat sjukstuga hela veckan, men nu får det räcka!! Och hon mår faktiskt bättre idag. Fast kräftsäsongen är nog över märkte jag i butiken. I första butiken fanns inga kräftor och inga kräftservetter, i andra butiken fanns nog kräftorna, men fortfarande inga kräftservetter. Fast då gav jag upp och köpte vackert julröda servetter istället. De matchar ju iallafall kräftorna ;O)

Ha en skön hösthelg!

onsdag 9 september 2009

Torgdagen del II










Tack för alla snälla fina kommentarer i förra inlägget :O) Här kommer mer bilder. Man fick lite känsla av förr i tiden när man tittade runt sej där på torget. Kunde ha varit roligt att vara med på den tiden...

Och idag har det återigen blivit en hemmadag. Förra veckans sjukling är dunderförkyld och har feber igen, så idag blev det en tur till hospitalet med henne. Men inget alarmerande så vi får bara vänta på att det ger med sej... Känner mej själv också aningen vissen, så det kändes ok att stanna hemma imorse. Vi har vilat middag tillsammans :O)