söndag 28 juni 2009

Sjöbobacken



Precis som de senaste åren hade vi det nu också precis lika underbart ljuvligt. Eller nästan ännu bättre pga av det vackra vädret!! Såå mysigt var det! Bilderna får tala för sej...





Våra produkter :O)



Barnen in action :O)



Pyssel-Ida in action :O)


Och som bonusbild visar jag den trevliga farkosten som tog i land bredvid vårt båthus... :O)



Och nu drar vi på semester några dagar. Kanske vi ses någonstans ;O) Hej så länge!


fredag 26 juni 2009

Lampett


Det ligger flera gamla träbyttor i vårt uthus som tyvärr gått sönder. Efter senaste besöket där plockade jag in några sådana här brädor och tvättade av dem. Gillar den blåa färgen som finns kvar på dem. Och årtalet 1916 är ju rätt gammalt!!




Så låg de där i en hög ett tag, men så en dag slog det mej att man kanske kunde göra något skoj av dem. Visst blev de rätt söta :O)

Som brukligt är inleder vi vår semester med en helg på Sjöbobacken i Kaskö. Klicka på länken så får ni se hur mysigt och trevligt vi hade det ifjol :O) Liknande produkter som ovan kommer vi i år att sälja där och barnen har också varit i full produktion... Och vädret ser ut att bli toppen!!

Klockan är återigen elva på kvällen och vi är nyligen hemkomna från stranden (!) Det om något kan väl kallas sommar!! Massor med folk och snudd på lite söderhavsstämning... Nu önskar jag mej själv och alla andra en underbart skön och solig semester :O)



torsdag 25 juni 2009

Hundfloka




eller Hundkex eller vad ni vill kalla den... Så vacker i sin enkelhet!

Livet ler just nu! En jobbdag kvar tills semestern!! Solen skiner, himlen är blå, och värmen värmer ännu klockan elva på kvällen. Kan knappast bli bättre :O)

onsdag 24 juni 2009

Den som söker...





han finner en hel massa vackra tyger, dukar, gardiner. Sökte egentligen något annat, men hittade dessa där de låg i kistan i hallen där de blev nedstoppade vid flytten för ett och ett halvt år sedan... :O)

Så nu har barnet fått nya spetsgardiner i sina rum. Jag har fått många nya dukar till verandabordet. Och lite övrig piff i huset.

Känns ganska häftigt att fynda i sitt eget hus ;O)


måndag 22 juni 2009

Leila


Av alla underliga ställen på jorden så träffade jag Leila på abc-stationen i Vasa på midsommardagskvällen... :O) Vi var på genomresa från kAskö till kOskö och stannade för att fylla på bilen och köpa glass. Och så bara plötsligt ler hon sådär underbart mot mej i tidningshyllan! Trodde inte ens hon fanns i Finland... ;O)


Mutade barnen att plocka sten med mej, och som lön för mödan bjöd jag dem på saft och kakor på verandan, och naturligtvis lite extra klirr i semesterkassan! Nu skall jorden jämnas och sen får jag väl muta barnen igen för en ny omgång stenplockning...


På bilden nedan kan ni skymta stenmuren som bildar en avsats på gården. Det blir alltså en gräsmatta ovanför och en nedanför muren. Där rakt fram kommer en trappa att byggas. Och där borta där den stora stenen finns skall jag ha mitt trädgårdsland med pallkragar, jordgubbar, potatis, bärbuskar etc. och kanske ett sånt där ljuvligt växthus av gamla fönster!! Längst ner bland träden får min sommaräng härska fritt, och kanske några getter också nångång i framtiden... ;O)




Verandan saknar ännu sitt kryssräcke och den breda trappan ner! Ha en skön vecka! Nu är det bara ynka 4 styckna dagar kvar tills semestern börjar!! Och värmen tycks äntligen anlända... Och tidningen var värt köpet kan jag också meddela :O)


söndag 21 juni 2009

Födelsedagsbuketten







Inte kanske så svårt att lista ut vems födelsedag vi firade. Här ser ni hans bukett. Vita fina syrener, också lånade från en granngård :O) Och lite annat fick han nog också. Fjolårets present ligger fortfarande i delar men denna vecka har jag lovat måla delarna och så kanske vi får den upphängd innan denna sommar är slut...

Vi glömde packa ner regnkapporna på midsommaraftonen, men annars hade vi en riktigt trevlig kväll. Maten var god, bastun var skön och barnen simmade (!) Nu har vi haft tillräckligt med lediga dagar så idag skall vi plocka sten på vår gård. Kurt har varit här igen med grävskopan och fyllt på ett lager med jord, så nu är verkligen gräsmattan på gång :O)

torsdag 18 juni 2009

Nya midsommargardiner



Skrev ju att jag hann massor under helgen! Till detta massor hör bla att jag sydde nya gardiner till köket. Tycker de blev rätt söta :O) Av två gamla lakan har jag nu sytt nya gardiner till köket, nya gardiner till tvättstugan och två sk lampkjolar. Gamla spetsar har också kommit i bruk. Återanvändning av högsta graden brukar väl detta kallas ;O)




Några fler skyltar har det också blivit. Och eftersom mina tryckeristämplar inte funkar på skrovligt trä blev det att plocka fram de små co stämplarna igen. Tvättstugeskylten skall jag ha själv och de båda andra är passande som gåva när man är bjuden på midsommarfest till ett sommarhus med utedass ;O)




Och väderprognosen är väldigt varierande från dag till dag, men någon värme ser det inte ut att bli... Så det blir nog till att packa ner både långkalsongerna och ylletröjan. Fast gott sällskap och kanske något gott i glaset värmer både kropp och själ... Och så förstås den varma bastun! Men innan dess skall vi också hinna fira ett födelsedagsbarn här hemma. Och det är inte jag och det är inte barnen kan jag meddela... :O) Hoppas ni alla får en skön trevlig midsommar!


måndag 15 juni 2009

Tryckta tags



Kunde inte låta bli att provtrycka lite... Tags funkade ju bra. Det blir nog fler ;O)





Och så var det redan midsommarvecka! Vart tusan flyger tiden iväg? Man har ju knappt hunnit inse att det är vår, och så är det plötsligt midsommar... LÅNADE en bukett syrener av grannen som jag nu suger i mej doften av (så jag sen skall kunna ta fram den i höstmörkret och minnas allt vackert) Min egen syrenbuske är så minimal ännu, så den nänns jag inte plocka av. Fast i år har den faktiskt tre blommor, ifjol var där bara en... ;O)

Det funkade bra det där att ta helg med inställningen liite städa. Har faktiskt hunnit massor ;O) Ha en skön vecka! Prognosen visar nu max 15 grader 10 dagar framåt. Så hmmm, hoppas verkligen just den prognosen inte stämmer!!