fredag 27 februari 2009

Frukostflingor




Min trälåda på ändan av köksön har redan fått nytt innehåll! Nu finns där glasburkar med frukostflingorna nära till hands...

Den uppmärksamme ser också att vi svängt om köksbordet. Vet inte om det blev bra eller inte, men ombyte förnöjer heter det ju... så kanske vi lever såhär en tid. Ett stort tomt utrymme uppenbarade sej i köket, så nu kunde vi tom ha två köksöar... Där kan man också tex träna på att hjula och gå ner i spagat... :O) Dock inte mor i huset med sin skraltiga kropp!!



Den egentliga orsaken till bordsvändningen är att det kommer att firas maskeradkalas hos oss. Storasysters 8-årsdag närmar sej, och 10 styckna fröknar skall inta tårta runt vårt bord ikväll. På detta sättet kan man också utnyttja soffan som sittplats! Allt är nu klappat och klart, och nu bara väntar vi med spänning på vem som dyker upp bakom dörren. Själv har vi en snövit med kolsvart hår och en törnrosa med rosa långt hår... :O)

Ha det bra alla som här hälsar på. Själv har jag inte varit någon flitig bloggerska den senaste tiden, men jag återkommer så småningom!


tisdag 24 februari 2009

skraltiga pelargoner

Enligt konstens alla regler skall man återuppväcka pelargonerna den 15 februari läste jag någonstans. Så nu har jag plockat in mina!! Jag har för första gången haft dem på övervintring i garaget. Kanske aningen för varmt där, och skall erkänna att jag haft dem bortglömda så de har inte fått en endaste en skvätt vatten. Därför ser de väl ut som de gör också just nu... men jag ser faktiskt en liten livsgnista i åtminstone 3 av 6 styckna. Får se hur det framskrider... och ni får INTE se dem bara de vackra faten och krukorna... :O)




Har också nya hängare i farstun (house doctor) De hör till kategorin fulsnygga! Vet inte om de är fula eller fina, så de får hänga där ett tag nu tills jag vänjer mej, eller kanske målar dem vita.....




Mor i huset är sjukskriven och borde vila en del. Barnen i huset har sportlov och borde sporta i mängd och massor. Lite svårt att få den ekvationen att gå ihop just nu... men med en aktiv fader kvällstid och lite stillsam uteaktivitet dagtid och ett lass böcker från bibban och inventering av alla spel som ligger bortglömda i våra skåp blir denna vecka nog också bra... :O)

Fastlagsbullarna bakade vi redan förra veckan, så dem skall vi mumsa på efter soppan ikväll... Ha det bra alla!


tisdag 17 februari 2009

Min handarbetskorg

Påbörjade för ganska snart ett år sedan ett projekt med mormorsrutor... som ni kanske minns... :O) Det har legat i dvala nu IGEN... Mosters återuppväckte mej dock ur denna dvala, så nu har jag faktiskt återupptagit virkandet om kvällarna. Dessutom har allt materialet fått flytta in i en ny spånkorg, som är enkel att flytta runt och till och med ta med sej. Jag menar så gjorde man väl förr i tiden... tog "sticksemin" med sej när jag man åkte till "byss"... ;O)




Ägnade lördagskvällen åt att sy ihop några av rutorna (tack för tipset inredningstankar). Tänkte som så att man kan ju använda dem under tiden också. Så just nu är docksängen uppiffad med en ny liten söt filt... :O)



Brr det var kallt imorse, hela -25 grader. Tror det är rekord för denna vinter. Och storasyster skall på skidutflykt med skolan... Tur vi packade ner varm oboy. Ha en fortsatt fin vecka!


lördag 14 februari 2009

HaEnBraDag





Kunde inte låta bli idag, då gårdagens inlägg inte var så värst vänligt... Vi hade pysselstuga hos oss härom kvällen. Barnen gjorde kort i mängd och massor och jag gjorde en hel hop med små söta änglar åt mina vänner! Så nu vet ni det ni som inte redan fått er... ;O) Nu skall vi baka hjärtamuffins med rosa glasyr OCH rosa hjärtströssel (viktigt!), och sen ikväll skall vi bjuda mamma och pappa och svärmor på mat dagen till ära. Så hoppas också ni ALLA mina bloggvänner och andra som är in här och hälsar på får en riktigt bra dag! Och dessutom strålar solen från en klarblå himmel... :O)


fredag 13 februari 2009

Mormors gamla gungstol

I vårt lilla tvrum på övre våningen finns också mormors gamla gungstol! Då var den svart, nu är den vit. Ingen stor präktig sak utan liten, charmig och söt. Jag prioriterar den ofta framom soffan, och soffan är förresten oftast upptagen också av en låång karl, och två lite kortare ungar... fast lillasyster vill ibland sitta i min famn och gungeligunga i gungstolen... :O)





Nu ser ni också vart min spegel har hamnat. Det bruna matchar soffan som också är brun.



Någon kan tycka det är helgerån att måla dessa gamla byttor vita, men skall påpeka att de var rätt fula och missfärgade innan. Och jag har en omålad kvar ännu...



Ovanför det "spruckna" soffbordet hänger min fina gamla skomakarlampa, med lodet i porslin bevarat. Den har hängt med i många flyttar och den är jag stolt över att äga!

Det var allt för idag! Inget vänligt och inget hjärtligt alls inför morgondagen... :O) men hoppas att ni alla får en riktigt härlig dag ändå med era vänner! Och idag är det fredagen den 13 kom jag just på....


onsdag 11 februari 2009

Nygammalt...

Jag har också en ny spegel i min ägo. Eller egentligen är den inte ny utan rätt gammal. Den är charmigt nött, och jag har INTE varit på den med sandpappret... Den har stått lutandes här i hallen en längre tid i brist på bättre plats... men har nu fått en idé som jag måste prova någon kväll... Tavlan som skymtar i spegeln har denna damen målat.




Har endel andra nygamla saker också. Som tex ett vackert strykjärn, ett par charmiga glasögon, och en packe gammal trådrulle... Tvålfatet i emalj är redan i användning i badrummet. Allt från stadens enda antik och kuriosa bod!






Vi njuter av snön för fullt. Igårkväll blev det återigen några timmar utomhus i skidspåret. Den äldre skidade FEM varv, och var stolt som en tupp. Den yngre skidade ett och ett halvt varv och var nästan lika stolt...:O) Vi missade till och med bolibompan!! Och sen var det gott med varm oboy när vi kom hem, och alla somnade gott efter en drös med frisk luft.


måndag 9 februari 2009

Nytvättat

Jag har fått en ny tavla! Denna är dock inte målad utan det är ett collage av tygbitar, pappersbitar och lite färg. Så trevlig tycker jag. Och naturligtvis made by min mamma... Hon går på konstkurs två dagar per vecka, och får pröva på en massa olika tekniker. Den som finge göra det... :O)


Den passade perfekt på en tom vägg i tvättstugan!



I helgen har vi haft vår mossi på besök, hela långa vägen från Åbo. Länge sedan sist... så det var kul! Vi utmanade henne i konståkning, men vi hade lite försprång som skrinnat en massa i vinter. Hon hade inte skrinnat sen skoltiden... Mamma Mia var dock överlägsen vinnare!! (med lillasyster som domare... ;O) Massor med snö har vi också fått, och vi har invigt skidspåret, och byggt snögubbar, och haft snöbollskrig, och hoppas nu att denna får stanna kvar en tid...

Och NU vet jag att vi kommer att få snusa bebis innan denna vecka är slut... Kanske jag får snusa lite genom telefonen idag... :O) Härligt! Ha en trevlig vecka!



torsdag 5 februari 2009

Lycka

Lycka är att vinna i en tävling! Och dubbellycka är att vinna i TVÅ tävlingar. Så har det gått för mej den senaste tiden... :O) För någon vecka sedan hade jag turen med mej inne hos Wanhatar, och vann denna lilla söta prickiga sockerskål. Igår kom den med posten, och nu får den stå tillsammans med mina nya burkar på köksön. Man behöver ju inte ha socker i den heller, utan kanske lite annat smått och gott...





Och förra veckan hade jag turen med mej inne hos kardemummagumman. Hennes söta dotter valde just MIN lapp bland en MASSA lappar... :O) Där vann jag en fin kryddburk med en valfri spännande krydda! Kika gärna in hos henne. Där hittar man många trevliga och lite annorlunda recept.

Lånad bild

Och som pricken över I:et fick jag en utmärkelse av Sabina, med den mysiga bloggen Casadesabina.


Och imorgon är det fredag, och ikväll skall vi på kalas och äta tårta. Livet kan knappast bli bättre just nu... ;O)


onsdag 4 februari 2009

Helgens pyssel

Fick denna för ett tag sedan av en vän. En riktigt fin mysig bok! Och även om där står jul så finns också en hel del annat vackert trevligt... Så med inspiration av dessa bilder blev helgens pyssel söta änglar och enkla ljuslyktor.





Den ena made by me och den andra made by storasyster.



Ungarna är för härliga ibland! Igårkväll blev lillasyster bjuden till en killkompis för att leka. Jättekul tyckte hon och kvittrade och studsade så jag trodde hon skulle flyga iväg...:O)
- Jag är nog pyttelite schär i honom också förklarade hon i bilen
- Fast jag vet att en annan skall gifta sej med honom
- Men man kan ju nog vara vänner ändå
- Oj mamma nu har jag TRE pojkvänner!

Själv var jag trött och frusen och tände en brasa i öppna spisen och kurade under en filt med Jeannes nya tidning som äntligen kom i postlådan igår. Mycket vacker inspiration. Nu blir det nog att ta tag i målarpenseln och börja shabba igen... :O)