måndag 29 september 2008

Snören

Lite piff i tvättstugan med en stor gammal sax och ett snöre. Bra att ha nära till hands ibland..



Tänk att snören kan vara så vackra...




Min syster beställde små skyltar av mej, så det blev några fler på samma gång, med ett vackert snöre på... :O)


Tack för alla snälla kommentarer jag får. De gläder mej varje dag! Och välkomna alla nya besökare. Det är alltid lika roligt att hitta jämlikar med såå trevliga inspirerande sidor.

Och till sist en utmaning jag fick av en alldeles färsk bloggerska; Lilja´s Corner. Kika gärna in till henne. Hon håller som bäst på och inreder ett nybyggt rött hus med vita knutar. Själv minns man hur roligt och på samma gång frustrerande det var...

1. Fem saker i frysen: vinbärssaft, äppelmos, lingonsylt, EN påse kantareller och glass i stora lass...:O)

2. Fem saker i garderoben: jeans, tunikor, några kjolar, koftor... borde uppdateras med nya vackra mysiga höstkläder...

3. Fem saker i bilen: två sittkuddar, cd-skivor, små lappar, mynt, och varje dag ett litet lass med sand när barnen hämtas från eftis... :O)

4. Fem saker i handväskan: telefon, plånbok, läppomada (skojigt ord...), necessär med allt möjligt och omöjligt, massa skräp... borde faktiskt städas där när jag tänker på det... :O)

Ni som inte redan fått denna utmaning får ta den här av mej...

lördag 27 september 2008

Mera blåvitt

Jag hoppas ni inte tröttnar på mina blåvita inlägg, för här kommer nämligen ett till... :O) Några blåvita emaljmuggar, en riktigt fin blåvit emaljskopa, ett blått glasfat och ett dussin aluminiumskedar; 1 euro styck. Det tycker jag är rätt billigt! Behöver väl knappast nämnas vem jag fått allt av... för inne i veckorna hinner jag inte besöka några loppisar...


Aluminiumskedar är rätt konstiga för de väger ingenting...




Muggarna och skopan får bo på lilla hyllan i köket.



Glasfatet blev ett fint ljusfat ovanpå bibeln som också är ny... eller riktigt gammal är den ju förstås. Men kommer troligtvis att få offra några blad ibland för andra ändamål...



Och till sist en korg full med söta blåvita kaffekoppar.





Nu skall barnen och jag strax åka till simhallen. Lite tjat och mamma är blidkad (ibland funkar det faktiskt... :O) Ikväll skall lillasyster representera oss övriga tre i familjen på barnkalas medan vi andra förhoppningsvis kommer att äta gott och ha en trevlig kväll vid strandpaviljongen... Hoppas ni också får en trevlig kväll!

torsdag 25 september 2008

Minnen...

Någon (Marja-Kristiina... :O) nämde här tidigare att man kunde lägga foton inuti ramarna eftersom där stod minnen - drömmar. Och det kan man ju! Det blev två små trevliga minnen...




Och dessutom har jag bestämt mej för att jag gillar ljuslyktorna på blomborden. Det är mysigt när de lyser på kvällarna uppe i TV-rummet...


Och för den intresserade blev saldot av min spetsblekningsprocess 5 vita, 2 gråa och 3 opåverkade dukar. Så det går ju alltid att prova... Jag använde helt vanligt klorin, men mannen muttrade lite när han kände lukten och påstod att klorin förstör alla bakterier som finns i vårt reningsverk... Hmmm...

Som bonusbild får ni idag se vår nya lekstuga! Detta har stått på vår tomt hela sommaren och bara väntat på att upptäckas, men inte förräns nu i helgen när barnen var på upptäcksfärd längs tomtgränsen hittade de det. Underbart! Perfekt! Och jag alldeles nostalgisk, när jag minns mina egna lekar i och kring mitt klätterträd... Där finns nu redan kök, sovrum, utkikstorn... Och pappa har fått stränga order om att INTE hugga ner granen!


Känns lite trivialt att blogga om inredning idag, när det händer hemska saker i vårt, vad jag trodde, trygga Finland. Lite för nära börjar det också bli... Otryggt! Skrämmande! Vart är världen på väg?? Men livet måste ju ändå gå vidare på nåt sätt... Ta hand om er och Sköt om er alla!

måndag 22 september 2008

Ny funktion

Blomborden har fått en ny funktion! Har inte bestämt mej riktigt ännu om det blev bra eller inte... :O) Är dock lite anti mot blommor utställda på såna här piedestaler (uj vilket ord...)


Tack för kommentarerna om tavlorna! Det kommer mera så småningom... :O) För spetsdukssamlingen har utökats rejält med måånga nya i olika storlekar. Tusen Tack min snälla gudmor! Hon har dock inte virkat dem själv, även om hon också är duktig på att virka!!! Men av hänsyn tänker jag inte förtälja storyn om varifrån de kommer, men den är ganska trevlig... ;O) De översta små vita fyndades dock på loppisen i lördags. Annars inte mycket intressant i inredningsväg, förutom billiga barnböcker åt barnen och billiga pocketböcker åt mej själv.


Kan man månne bleka de gula, bruna så de blir vita???

lördag 20 september 2008

Spetstavlor

Någon kanske minns att jag för en tid sedan fick en hel massa små spetsdukar. Fick ju också en del tips på hur jag kunde använda dem. Bla ett förslag var att sätta dem inom glas och ram. Denna idé har cirkulerat en tid i mitt huvud, och nu har jag då förverkligat den. Dock inget glas, men en ram som jag målat och shabbat, till bakgrund en gammal blåvitrutig kökshandduk och så en av spetsdukarna. Och texten tyckte jag var ganska passande! Blev slutligen rätt likt det som funnits i mitt huvud... Så jag är nöjd... :O) Har även en annan idé, borde bara hitta fler ramar...





Blomborden kräver en omgång färg till, så dem får ni se i nästa inlägg... :O) Har just tagit en plåt nygräddade semlor ur ugnen. Vi väntar gäster i form av en mormor och en moster (barnens) nu på förmiddagen, så de kommer att bli bjudna på dessa till lunch... :O) Sen skall vi åka på loppis!!! Och storasyster skall på kalas, och ikväll får vi två små nattgäster. Fullt program med andra ord... Fortsatt trevlig helg på er alla!



torsdag 18 september 2008

Tratt

En nygammal emaljtratt passar bra ihop med andra gamla saker på tallrikshyllan i köket.




Brödnaggen och den lilla söta kvarnen har varit min mormors.


Tack för era kommentarer om spetsremsan! Tror inte det är en gardin, men däremot ett påbörjat sängöverkast. Tänk vad trevligt när man hittar nya funktioner för saker som egentligen borde haft en helt annan mission här i livet... :O) Håller nu på och målar mina tre styckna blombord, och har även påbörjat några spetstavlor som jag hoppas blir bra... Ibland har man en fantasi i huvudet som man sen inte riktigt lyckas förverkliga. Hoppas det inte blir så denna gången...

Och lyckan är total i vårt hus! Lillasyster har en lös tand... Ha en skön torsdag!

tisdag 16 september 2008

Spetsduk...

Skulle ha några vänninor på besök söndagkväll. Och när jag sökte en passande duk föll mina ögon på denna spetsremsa som jag egentligen inte vetat vad jag skall ha den till. Men tycker den blev riktigt super som långsmal duk på bordet!!!




Och det bjöds på vinbärsbakelser a la "lantliga drömmar" (om jag inte minns riktigt fel) cookies a la Leila och dumlemuffins a la ett recept som kom med posten för någon dag sedan... Gott! Och en riktig trevlig stund hade vi... :O)

lördag 13 september 2008

Farstun...

Har piffat lite i farstun med några siffror jag köpt för en tid sedan...






Hyllan har ni kanske sett förut men nyckeln på väggen är ny...


Det är min mamma som har fixat den. Trevligt blickfång!


Och en annan variant...


Och mina pelargoner knoppas och fröjdas fortfarande. Har känt mej lite tantig i sommar när jag stått där och plockat med dem... :O) Nu gäller det snart att få dem att övervintra också... Tips emottages gärna.


Fortsatt trevlig helg på er alla! Nu skall vi snart rusa på skoldag med storasyster (även om det är lördag) Det blir samkväm med hela skolan vid strandpaviljongen, med bla karaoke (oj vad vi har övat...) disco, lekar och texmex-buffé. Har aldrig ätit tacos till lunch tidigare så det kan ju va intressant... :O)

torsdag 11 september 2008

Husmor...

Det börjar dyka upp lite husmorsfasoner hos mej... Men det är väl en bra punkt att ha i sin meritförteckning... :O) Har kokat både äppelmos och lingonsylt!! Vet inte varför jag alltid trott det varit så jobbigt och klottigt, men hur enkelt som helst. Men det visste NI väl redan??



Sött med de rutiga dukarna på. Och passar ju bra som present också!


Har även haft sällskap av en liten husmor... Storasyster stekte plättar häromkvällen så det stod härliga till. "Det är ju lätt" sa hon!! Och receptet skrev hon av så hon enkelt kan röra till smeten nästa gång. Eller helst varje dag om hon finge bestämma... :O)



Alla höstens aktiviteter har börjat, så det är fullt program många kvällar för oss. Svårt ibland att hinna ur och i och till och från, men det är väl en smäll man får ta då man bor en bit från händelsernas mittpunkt... Nåväl ikväll har jag en självförvållad aktivitet då jag skall på BIO med en vännina. Skall bli skoj! Det blir alltför sällan man unnar sej sådant program.

måndag 8 september 2008

Vinnare...

Storasyster valde nummer 7 och därmed gynnade fru fortuna denna gången Elsass. Grattis! Jag hoppas du gillar vinsten... :O) Ett tvålpaket, en lavendelstrut, och tändsticksaskar made by me, och ett bonuspris i form av ett vitt knapphalsband made by min mamma... Hör av dej så kommer paketet med posten. Tack för alla fotspår!! Det är NI som gör detta så otroligt roligt!! Dels att få respons, men också att kunna kika in på era inspirerande sidor. Trevligt också att en del nya personer kommenterat, både ni med egna sidor men också roligt med er utan egna sidor!





Fredagens myskväll förlöpte väl, förutom att sällskapet mitt somnade redan klocka nio... :O) Av helgens program styrde vi endast söderut till Kristinestad och gammeldags torgdag. Härligt soligt väder och härlig stämning. Fyndade faktiskt ingenting men där var mysigt ändå. Barnen åkte gammal tjutande röd brandbil, red på små ponnyer och så fikade vi på världens mysigaste café. Faktiskt sant!! Om ni har vägarna förbi skall ni passa på att besöka Café & Shop Vinkel. Tyvärr lämnade kameran hemma. Mamma hade vi också med oss, men hon är lite falit vad det gäller att promenera längre sträckor, så henne placerade vi på en bänk vid auktionen som också pågick. Och det gav utdelning... :O)





En härligt sliten stor gammal kappsäck för 2 euro och tre styckna blombord för 2 euro. Rätt billigt... Och dessa fick sedan följa med MEJ hem!!



Kappsäcken har redan flyttat in underst i högen... medan piedestalerna skall ändra färg och sedan få flytta in. Man behöver väl inte ha just blommor på dem heller!? Någon form av idé pyr i mitt huvud... Oj nu lät jag nästan som Ernst... :O) Ha en härlig vecka!

fredag 5 september 2008

Utlottning...

Min räknare har passerat 30000 besökare... :O) Och lilla jag tycker det är väldans mycket!! Därmed dags för en ny utlottning! Jag vet att många besöker min sida men lååångt ifrån alla lämnar ett fotspår. Ni får gärna göra det! Bland alla kommenterare fram till måndag kväll, kommer jag att lotta ut ett litet paket (kanske innehållande någon hemgjord sak... :O)






En äppelkrans förgyller numera framsidan på vårt hus. Nästan föör enkel att göra... :O) Cirkus fem minuter. Hur länge den sedan är fräsch får tiden utvisa. Ikväll kommer lillasyster och jag att vara mol allena hemma. Pappan på bastukväll med killarna och storasyster skall övernatta hos en kompis. Så det blir myskväll av högsta graden för oss. Först badet med bubblor, tända ljus och något gott, sedan tv-soffan med chippen och någon skojig film... Och så sover vi naturligtvis bredvid varandra. Det gick snabbt att räkna ut för henne att platsen bredvid mej ju kommer att va ledig... :O) Över helgen borde jag hinna med TVÅ hantverksmarknader. Den ena söderut i Kristinestad (gammeldags torgdag) och den andra norrut på Stundars (höstmarknad). Dock inte som försäljare, men som eventuell kund... :O)



Och till sist lite kärleksört (visst heter de så?) Och två charmiga ljuslyktor i plåt. Ha en härlig höstlig helg alla!