fredag 29 augusti 2008

Även jag...

Nu har även jag gjort mina tvålpaket... (som så många andra...) Inuti härligt doftande lavendeltvål och utanpå handgjort papper, underbara vackra bilder och jutegarn. Bilderna hittade jag här. Tack för det indirekta tipset Fru Skrot... ;O)





Det blev förstås också några tändsticksaskar. Och det kommer garanterat att bli fler, av båda sorterna! Så nu vet ni alla mina vänner vad ni kommer att terroriseras med den närmsta tiden.... :O) Så funkar det alltid! Man gör något nytt, och det är så skoj, och plötsligt har man ett helt berg av dem... Men kanske kul ibland också att få något hemgjort (hoppas jag...)




Imorgon skall det firas villaavslutning! Tur att vi har goda vänner som förbarmar sej över oss som inte har någon villa... Kul för barnen och kul för oss! Och du vet ju redan nu Hanna vad som blir värdinnegåvan... :O) Hoppas att ni alla får en trevlig helg med eller utan villaliv!

Hjärtligt...


Min torsdag förgylldes extra mycket i form av en sådan här hjärtlig sak... :O) Tack snälla Hemmavid! Och nu borde jag dela ut den åt sju utvalda, men det är så svårt, så svårt... Så jag väljer att ge den till ALLA er kreativa bloggerskor som jag besöker med jämna mellanrum. Jag älskar att inspireras av er!

onsdag 27 augusti 2008

Hyllan...

Hyllan blev hastigt och lustigt vit och skruvades upp på väggen i badrummet. Piffade lite och så var det klart. Enkelt, nästan lite spartanskt och vackert!



Handduken har jag haft sen tidigare och den är lite trevlig när det står För Gäster på den!


Tack alla ni som kommenterat om mina Juthbackafynd! Jag njuter fortfarande av dem. Vi var tydligen många som hade varit där och fyndat... :O) Ha en fortsatt bra vecka!

söndag 24 augusti 2008

Juthbacka fynd...


Solen sken och vi styrde därmed kosan mot Juthbacka igår. Paradiset för oss som är loppisgalna... :O) En hel del fynd fick följa med mej hem. Blåvitt naturligtvis! både i emalj och i textil och så en (till) trähylla. Pottan är jag kanske mest nöjd över... 12 e betalade jag gladeligen för den och det var också det dyraste på min fyndlista. Hyllan kanske inte är speciellt speciell men priset var heller inte mycket. Kommer att bli perfekt efter lite behandling. Och de blåvita kökshanddukarna införskaffades med tanke på en härlig sommarduk (från boken...) om jag nu näns klippa sönder dem. Mannen fyndade ingenting! Billig i drift... :O)




Och tre nya kompisar till min samling av små söta snapsglas! + lite annat smått och gott...



Och så har jag lekt lite i helgen med mina bilder... Tack Leinola för tipset om picasa2. Vill ni också prova kan ni ladda ner det här.

fredag 22 augusti 2008

Lampfoten...

Här är nu slutresultatet av min ena lampfot. I brist på vacker lampskärm satte jag helt enkelt en spetsduk över en gammal skärm. Den andra vågiga lampfoten kommer jag inte överens med så den fick tyvärr inte flytta in. Och därmed är jag fortfarande i behov av en till andra sidan av sängen... (Mamma??... :O)



Lådan på verandan har också fått flytta in. Känns inte så aktuellt längre med verandaliv, men kanske den får flytta ut igen nästa vår... Passade iallafall bra i sovrummet, och där behövs ju också en hel del förvaring.


Även om jag redan har en STOR härlig gammal bykkorg som rymmer extra kuddar och filtar.


Imorgon bär det kanske av till Juthbacka. Skriver kanske, för mannen kräver eventuellt lite mera bearbetning... Det är inte riktigt hans grej det där med loppis, men han lovade faktiskt att följa med mej i ett svagt ögonblick och nu säger han att det beror på vädret. Och kollar man in Vasabladet väder så lyser en strålande sol!!! Så vi åker nog... :O) Kanske vi ses.. och kanske jag hittar min falerande lampfot där. Trevlig helg på er alla!

onsdag 20 augusti 2008

Höst...

Hösten är onekligen här, även om vi vill det eller inte... Men på samma gång är det lite mysigt att det börjar bli mörkt om kvällarna och man kan tända massor med ljus. Och hösten för också med sej en hel del vackert. Som tex rönnbären...



och äpplen... Vackert! Unnade mej att dekorera med små fallfrukter. De övriga är inte riktigt mogna ännu.




Och häromkvällen när jag kom hem sprakade en mysig brasa i den öppna spisen...

måndag 18 augusti 2008

Nykomling...


En nykomling har flyttat in till oss... :O) Tidigare hade vi också en bänk i tvättstugan, men denna nya är liten och smidig och har så "välsvarvade" ben så den passar bättre inomhus, och den andra får så lov och flytta ut. Syftet från början var också att hitta en bänk som vi kunde ha ute längs väggen.


Här är en före bild. Lika men ändå olika...



Har också kokat en sats med svartvinbärssaft i helgen. Så gott att ha i frysen i vinter! Vi har inga bärbuskar själva ännu, men tur att andra givmilda har massor... Ett tips är att packa ner hela klasar av röda, svarta, vita bär i lunchlådan. Fräscht, gott och vitaminrikt!


Oj vad åskan har mullrat inatt. Började redan igårkväll och har mer och mindre fortsatt hela natten, och ännu imorse höll det på. Mysigt och spännande på samma gång! Och förlust igen i knattefotbollen blev det... :O) Endast en chans kvar för dem nu och jag unnar dem faktiskt en vinst. Och ikväll har vi föräldramatch mot dem. Skall erkänna att mitt bollsinne inte är vad det borde vara och har nog aldrig varit heller..., så nu smider jag planer på hur jag skall ta mej ur detta (trampa på en spik kunde väl vara en giltig orsak... :O) Ha en skoj vecka!

fredag 15 augusti 2008

Boktips...


Jag som är "blåvit" har här ett boktips till er som också är "blåvita"... Denna har funnits på norska tidigare, men har nyligen kommit ut på finska. En hel del trevliga saker fanns där och jag blev inspirerad att fixa till bla ett lapptäcke av gamla stuvbitar eller varför inte en duk till trädgården.





Några blåvita lavendelhjärtan av slitna kökshanddukar blev det till en början iallafall...



Har en hel massa sådana här gamla charmiga knappar. Tänk att man kan tycka att knappar är charmiga... :O)



Ikväll är det fotbollsmatch med knattarna! Lite i motvind har de hittills spelat, inte vunnit en endaste match... Månne det kan bero på tränaren (pappa...:O)?? Men åtminstone de yngre bryr sej egentligen inte, och huvudsaken är ju att de har roligt! Och efteråt åker vi på "Slättens Mystik" in till centrum. Ett årligen återkommande evenemang, som de senaste åren tyvärr har blåst och regnat bort, men idag ser det ju lovande ut... SOLEN skiner!!! Få se vad mystiskt vi hittar där i år... :O)

Tack alla ni som hälsar på här och kommenterar. Hoppas att ni får en trevlig helg!

tisdag 12 augusti 2008

Skoldags...


Åter till vardagen för flickorna, och lite speciellt iår när den äldre börjar första klass och den yngre i förskolan! Uj vad tiden går... Spännande! Men de har så väntat båda två. Skolan är en nyrenoverad gammal byskola. Såå mysig... Ett stort rött trähus med många vinklar och vrår. (Borde ju visa en bild...) Storasyster hörde till de som fick inviga den helt nybyggda förskolan ifjol. Och det som flickorna kanske mest väntar på är den splitterste nya lekparken som har byggts där i sommar...

- Hur var det i skolan idag?
- TOPPEN!! Vi har gjort i matteboken...
- Fick ni någon läxa?
- Hmmm??
- Fick ni någon läsordning?
- Hmmm? Vad är det??

Skönt att de ännu är omedvetna om tiden de har framför sej... :O)

Nu har jag lök i min burk och äpplen i min skål.


söndag 10 augusti 2008

Skrot eller inte skrot...


Dessa har jag grävt fram ur uthuset. Skrot av högsta graden tycker mannen... Jag tycker det är vackert skrot!! In i vårt hus kommer de knappast men utomhus passar de bra. Kannorna som pynt senare i min trädgård och grytan har redan hittat en funktion. Vi har en liknande sen tidigare med en liten smultronodling i. Och dessa har gett så mycket revor så den nya grytan får fyllas av dem.



Helgen har ägnats åt den vita målburken... :O) Och verandan är en passande plats att måla på. Tak över huvudet om det kommer någon regnskur. Lampfötterna är nu vita, och borde få någon typ av skärm på sej.


Minns ni hyllan jag visade innan min semester. Den har också blivit vit, och den blev så fin så jag övervägar ännu var den skall placeras, ute eller inne. Fast den hamnar nog ute för jag har ingen passande plats åt den inne... Där bak knuten på väggen bredvid utemöblerna ämnar jag ha den. (och ja jag vet, utemöblerna har fortfarande inte blivit vita...)


Lådan på hjul har morfar byggt till barnen som leksakslåda. Den åkte ur lillasysters rum i samband med att kokvrån piffades upp. Den var blå innan (förstås...) men nu är den också vit. Tänkte ha den på en helt annan plats men nu märker jag ju att den kunde passa här på verandan också som förvaring åt värmande filtar och kuddar...

Mina blåklint blommar så blått och vackert just nu!


fredag 8 augusti 2008

Auktionsfynd...


Ännu en gång har jag blivit förärad auktionsfynd utan att ens närvara!! Lampfötter har stått på min vill ha lista, så det var ju passande. En av dem har redan fått sej en omgång vit färg, och jag ser framför mej hur fina de kommer att bli... En låång virkad remsa låg där också i väskan.. Och den underbara gamla oljelampan fann genast sin plats!!


Den passade perfekt på väggen i hallen bredvid spegelbyrån. Byrån är ett arvegods från mannens farmor. Tycker jättemycket om den! Den var brunmålad, men med vatten och kristallsoda blev den såhär fin. Den hör till kategorin måla eller inte måla. Men har valt att behålla den trären ännu ett tag. Tycker det är ett underbart material med det rena träet. Och trä + vitt tycker jag är en härlig kombination!


Igårkväll gjorde vi stan tjejerna och jag (i åldern mellan 7-58... :O) Stan för oss betyder Vasa, och där var det full ruljans igår och Konstens Natt. Vi hann med en bråkdel av allt program som där fanns!! Besök på EN loppis, inventera TVÅ inredningsaffärer, en vända till Loftet, till Wasa Teater, och lyssna på gubbrockarna vid stranden. Och så var det plötsligt sena kvällen och dags för hemfärd... Kanske någon annan också var där i vimlet??

Hoppas ni får en skön och trevlig helg!

Guldkort...

Bild lånad av dem

Fick häromdagen detta guldiga kort av systrarna Mari ja Maiju som har den härliga bloggen Wanhatar. Tusen Tack snälla ni! Hälsa gärna på hos dem. De har en sådan där drömbutik/cafe´som de allra flesta drömmer om att ha, så även jag... :O) Och även en underbar webshop.


Har så svårt att dela med mej av dessa utmärkelser men denna gången är jag väl tvungen... :O)

1. Voit antaa tunnustuksen 5 henkilölle
2. Niistä neljän tulee seurata sinun blogiasi
3.Yhden täytyy olla uusi lukija ja asua eri paikassa
4.Sinun tulee laittaa linkki siihen blogiin, jolta tunnustuksen olet saanut.

Så detta guldkort ger jag vidare åt följande härliga bloggerskor:
Mocka
Fru Skrot
Inredningstankar
Kamomilla

och en för mej relativt ny bloggerska som är Mitt nya vita hem

onsdag 6 augusti 2008

Litteratur...


Just nu ligger dessa på mitt sängbord. Det är gamla barnböcker som varit min mammas och pappas. Det är härligt när det står årtalen i dem och namnen präntade med vacker sirlig skrivstil... Barnen tyckte också det var skoj att mormors pappa läst böcker för henne en gång i tiden... :O) Tror de har svårt att förstå att de också varit barn en gång ...


Till och med en charmig Nalle Puh bok.



Just nu läser vi om Sussis sagoskepp. Spännande!

Själv har jag också varit (och är...) en bokmal och har nog läst igenom de flesta av Whalströms röda; Fem-böckerna, Kitty, Jolly, Lotta.... Kunde nästan läsa dem igen nu när jag tänker på det... :O)