fredag 30 maj 2008

Charmigt

Detta charmiga fönster hittade jag också i uthuset, fast dem (3 styckna) har jag själv ställt in dit... De fanns på huset som vi rev här på tomten. Vi (läs jag) tog förstås tillvara alla fönster och dörrar, och nu står de alla där och väntar på sin tur!! Det ena vackrare än det andra och det ena slitnare än det andra...:O) Detta ena som lyftes fram skall nu genomgå en förvandling av något slag...Åter till fotbollsbloggen... ikväll är det premiärmatch!! Pappan (och tillika tränaren) skrattade gott efter senaste träningen och sa att de alla springer som en skock hönor efter bollen. Får hoppas de springer åt rätt håll... Skall bli riktigt trevligt att se dem in action!

Tack för alla snälla och trevliga kommentarer jag får. Ni värmer mitt hjärta!! Solen har också lovat att värma och stråla från sin allra finaste sida denna helg. Njut och må gott alla, och speciellt kanske ni som får sommarlov. Hos oss stundar inga sovmorgnar ännu på en månad...

Rättvist...

I vårt hus råder en minituös rättvisa! Ni vet... om du får en röd glass skall jag också ha en röd glass... osv. Mina tre Tilda burkar som jag fick genom drömklubben kunde jag inte, hur jag än försökte, dela i två rättvisa delar. Så jag lovade storasyster att hon fick ta dem till alla sina småprylar och lillasyster skulle få min gamla ikea moppebyrå. Den blev vit i samma veva som de övriga lådorna i söndags... Och har nu piffat upp den lite med text och nya knoppar, och hon plockade glatt in alla sina pennor i den. Ordning och reda :O) Lappar står det också på en låda, och den lådan är till för alla miljoner småbilder hon klipper ur tidningar... Tex vackra leksaker jag önskar mej av tomten... eller vackra saker som kanske mamma önskar sej av tomten... :O)


onsdag 28 maj 2008

Lådor

Söndagen var varm och solig, så vad passade inte bättre än att ägna den åt målning utomhus...:O) Men först utforskade jag uthuset på jakt efter gamla spiklådor. Det finns en hel del trevligt i vårt uthus, men där finns också mycket bråte, smuts och skräp. Man borde ha mask på sej... Hittade iallafall det jag sökte, och med vit färg och två vackra knoppar blev de riktigt charmiga tycker jag. Detta blev min version av dem jag sett lite här och där hos några av er. De hamnade i köket som förvaring åt en del servetter och mina nya kökshanddukar.
Av bara farten blev också min besticklåda vit och en annan trälåda jag haft framme på köksbänken.Hittade också en trevlig låda där barnen nu har planterat lite sallad mm. I brist på trädgårdsland denna sommar passar den här perfekt. Inte så stor, men ingen vill heller rensa landet...:O)


tisdag 27 maj 2008

Shopping

Lördagen spenderades i Vasa på shopping. Blev medbjuden av en väninna och naturligtvis nappade jag på det. Storasyster fick följa med, men lillasyster fick återigen stanna hemma med killarna... Vi höll oss mest till ERBJUDANDEBUTIKER. Ni vet sådana med "köp 3 betala för 2", "-10 % på allt", "-30 % på valfri vara", "10 euro rabatt om man köper för 50 euro"... Och vi gjorde förstås massor med fynd :O)


Eftersom lillasyster inte fick följa med mildrade jag mitt samvete med en rosa postlåda åt henne. Så nu har hon en alldeles egen låda för all post hon får... Jag har länge kikat på denna, men skall erkänna att hon verkade gladare åt Nalle Puh draken som storasyster köpte åt henne!


Vi spendera en ganska låång stund i butiken där det alltid är REA... Och där köpte jag fem st kuddöverdrag åt mitt verandaprojekt. Nu fattas bara 5 billiga kuddar och lite vit färg. Är också smått galen i kökshandukar, speciellt om de är blåa, vita, rutiga... Det hör nästan till en av mina laster! Så det blev några stycken sådana. En prickig slank dock också med. Tänkte hänga de blåvita som gardiner i köket, men borde då flytta stången, och då blir det ju hål i väggen... så jag vet inte...


Köpte krokar på indiska så nu har mina koppar från indiska i Åbo sin alldeles egna plats på kökshyllan.Tänkte också inviga väninnan i loppisvärlden. Men vi kom tio före stängningsdags och mannen i affären var mest intresserad av att få ut oss i tid än att sälja något åt oss, så det blidde ingenting. Tror inte väninnan var så imponerad... ;O)

Storasyster är nöjd och glad bara hon får något ätbart (en sockerbulle, en bollaglass och pizza) Inget småkrafs från leksakshyllorna... Fast lite beslutsångest blev det över en vit tröja. Cirka 15 minuter stod hon framför spegeln och provade och funderade... den med silvriga glittriga knappar, eller den med inte så fina knappar eller den helt utan knappar... I-landsproblem?? Nå imorgonkväll får hon inviga den på vårfesten på förskolan. Det vankas Astrid Lindgren tema, så det blir säkert mysigt!

Tusen tack för alla snälla goa kommentarer om mammas tavlor!! Hon tackar och bockar och suger i sej allt vackert...:O) Mina alldeles egna har jag ju visat tidigare, men visar dem gärna igen.

söndag 25 maj 2008

Utställning

Här kommer lite bilder från utställningen. Mamma målar både i akvarell och akryl, men denna gången hade hon bara ställt ut sina nya akryl på tjocka dukar utan ram. Jag gillar massor dem av gamla kippor och kannor, och jag har ju mina egna också som jag visat tidigare.

Hon skall i höst ha en utställning på en hembygdsgård i trakten, och dessa nostalgiska interiörbilder kommer därifrån.


Nämde ju också vatten... Syns inte riktigt på bilden men dessa är små som vykort.


Väninnan målar mest i akryl och pastell. Stora vackra härliga! Här nedan är några av mina favoriter... Så här ser det ut häromkring där vi bor...


torsdag 22 maj 2008

Storasyster

Storasysters säng är en gammal utdragbar säng som jag har haft i förvar i måånga år. Den kommer från samma hus som revs när jag tog tillvara köksskåpet. Tycker den är underbar! Sängtäcket har en bekant sytt. Sängbordet fick jag något år senare men det hör ihop med sängen. Innan mörktbruna, nu vita och fräscha...


I huset vi bodde i tidigare stod denna lilla sekretär i uthuset. Spanade in den (förstås) och när ingen tycktes visa något intresse tvingade jag mannen att köpa det av husägaren när vi flyttade. Tycker den är så charmigt söt och den passar perfekt som skrivbord åt storasyster nu när hon börjar skolan i höst. Rymmer som ni ser en massa prylar som det skall va i den åldern... Men lite ordning och reda verkar hon ha.Båda flickorna har varsitt gammalt fönster som spegel i sina rum. Klädskåpet är ett gammalt dokumentskåp som blivit lite tillsnofsat med lister. Vi hade det redan tidigare därav den blåa färgen, men skall "surprise surprise" undergå färgförvandling i sommar...:O) I kappsäcken ryms barbiegrejerna. Fyndad på en gårdsloppis.Detta är ingen fotbollsblogg...:O) men måste bara kommentera gårdagen. Storasyster väldigt entusiastisk när hon kommer hem: "Mamma, mamma vi skall spela match nästa vecka!!!". Lillasyster ganska mycket mindre entusiastisk: "Krååkigt!!" Så var det med den saken... hon är hellre hemma och myser med mamma! (eller kanske helst sitter framför datorn eller TV:n... ni minns nya generationens ungar...)

Ikväll har jag varit och hängt tavlor för utställning. Det är min mamma och en väninna till henne som skall ha utställning i stadens konsthall under veckoslutet! Det blev ganska bra till slut efter lite omflyttningar hit och dit... Kanske jag fotar under helgen och visar tavlor här ny vecka! Och förstås varmt välkomna alla här omkring! Temat är nostalgi, sommar, vatten och strandliv! Fre 17-20, Lö 13-18, Sö 13-18. Ha en skön helg alla!

onsdag 21 maj 2008

Lillasyster

Fortsättning följer på barnens rosa värld... Vi valde att inte lägga in några inbyggda standardskåp i deras rum. Tycker de är så skrämmande stora och fula... Till lillasysters rum hittade vi istället ett litet sött skåp på loppis. Det målades förstås vitt och passar bra åt henne nu när hennes kläder ännu är modell mindre.
Soffan är också ett loppisfynd, och med måttanpassad madrass blev den perfekt som säng. Ännu saknas ett ordentligt sängtäcke (kanske quilten på billiga boden om jag inte tar mej i kragen och syr ett lapptäcke...).


Pigtittaren är söt! Och så finns här också en liten dockvrå och två stycken vita ikea bokhyllor och en miljon andra grejer som jag censurerar bort...
Ikväll är jag ensam hemma! Har målat en del vitt faktiskt, men inga intressanta saker utan mer sådant där nödvändigt som knutbräder på huset. Inget att visa med andra ord... Barnen + fader är på andra fotbollsträningen för säsongen. Lillasyster fick följa med ikväll också, så fårse hur länge hon har tålamod. Inte så värst kan jag tänka mej...:O) Men fotbollsskor hade hon på sina små fötter och en fotboll modell väldigt liten! Måste också kommentera denna underliga väderlek som råder... Stod och målade i solsken, med fåglarnas ljuvliga kvitter som musik, lite duggregn från ett grått moln precis ovanför vårt hus och åskans mullrande... Kan det blir märkligare?? Till slut kom en riktig skur så då gav jag upp och gick in och bloggade istället :O)

tisdag 20 maj 2008

Tamtaratam...

... och fru fortuna gynnade "Grinden på glänt". En av mina trogna besökare! Stort Grattis!! Maila mej dina adressuppgifter och önskemål om halsband, så skall du få ett alldeles eget unikt knutet och knåpat (fast vitt var det visst :O) Och TUSEN TACK för alla snälla kommentarer!! 31 kommentarer och cirka 500 (dock inte unika) besökare sedan söndag kväll, så det är ju iallafall en sjuttondedel som gett sej till känna... ;O) Så många nya vänner jag ändå fått genom detta bloggande. Och vilken enorm inspiration jag får av er alla!Underlägg + ljus (det doftar ljuvligt vanilj) kommer från den nya inredningsbutiken som jag nämde tidigare; Cosy Living. Butiken var härligt fräsch och mysig, och massor med fina underbara prylar; mycket vitt, zink och grejer i min smak. Vi kommer också att sälja en del av våra produkter där blev det klart idag, bl.a ljussmyckena, halsbanden och griffeltavlorna jag visat tidigare! Får se då om det finns något intresse för dem...

Fick några tips här tidigare om hur jag kunde använda mina virkade dukar. Tack för dem! Exempelvis kunde man sy fast dem på kuddar. Bra idé, det skall jag prova så småningom... Eller placera dem bakom glas och ram som ett konstverk. Också en mycket trevlig idé, som jag skall prova så småningom... Eller sätta dem som prydnad på glasburkar. Det var min egen idé som poppade upp igår, och eftersom det tog typ 5 sekunder att fixa det, så provade jag den idén först... Blev riktigt charmigt, om jag får säga det själv! Funkar bäst med en mindre modell på duken.


söndag 18 maj 2008

Utlottning

Har nu under helgen sprängt 10.000 besökare här på sidan!! Det trodde jag inte i min vildaste fantasi när jag började, eller skall jag va ärlig så tänkte jag nu inte alls i de banorna. Och under de första trevande veckorna hade jag inga besökare alls tror jag, för då visste ingen att denna sida ens fanns...:o) Men märkte ju ganska fort att det är mycket trevligare om man får lite respons också på det man skriver och visar. Skall väl som brukligt är också ordna en utlottning, så alla som kommenterar här innan tisdag kväll kl. 20.00 är med i utlottningen av något av nedanstående... Skulle va roligt att veta vem alla som är här och kikar... Det är såå roligt att få respons, och jag är såå glad för varendaste lilla kommentar jag får...
Fortsätter på mamma-temat...:O) Min mamma, TUSENKONSTNÄREN, hör till den kategori personer som inte kan kasta något, låt vara då om det är en träpinne eller något dyrbart. Därav har också denna idé vuxit fram!! Hon gör nämligen halsband av gamla knappar, och även smycken till ljus. Hon färgar materialet och knyter och knåpar.... Jag tycker dom är jättefina, och använder själv mina nästan varje dag! Byter bara färg efter humör...:O) och klädval.
Vinnaren får följande ljus med underlägg och valfritt halsband (färg och längd)!


Och promenaden löpte väl. 12 km i vacker natur, och vi var inte vilse en endaste sekund! Målningen löpte också väl, även om det på skuggsidan nästan bildades permafrost i färgburkarna (påstod mannen). Jag höll mej på den soliga och varma sidan...:O) Och på partyt hade vi trevligt!

fredag 16 maj 2008

Fynd

Häromkvällen var jag på en snabbvisit till mina föräldrar. De var inte ens hemma... men mamma hade ställt fram en massa fynd åt mej. Sån är hon min underbara mamma!!Många gamla spetsdukar, några dynvar med sött broderi och tre små lakan med spets. De virkade dukarna är härliga men jag vet inte riktigt vad jag skall göra med dem... Kanske som mormor, placera ut dem lite här och där i huset...:O)Härligt sliten emaljhink med skopa, och härlig gammal zinkbalja och mjölkkanna. Hamnar troligtvis på verandan så småningom.


Och så var det helg igen!! Vart tusan flyger dagarna iväg. Skrämmande egentligen... Idag på em skall vi på utflykt-promenad med jobbet. Det är också lite skrämmande...;O) Ifjol saknades nämligen guiden så vi gick förstås vilse. Det slutade med att vi fick vandra några km på en riksväg med lastbilarna svischande förbi. Det var pinsamt! I år är guiden med... Imorgon skall vi på målartalko till släktingar, och på söndag blir det party... Intensivt med andra ord! Ha en skön helg alla mina läsare!

PS. Imorgon kommer det att öppnas en ny inrednings/presentaffär här i vår stad; Cosy Living. Spännande! Den gör iallafall reklam för många av de där "mina" märkena... Så om ni har vägarna förbi är det bara att kika in...:O) En webshop är också på kommande om jag förstått saken rätt.