onsdag 30 april 2008

Glada Vappen!


Denna bild får symbolisera GLADA VAPPEN från oss, till er alla...:O) Brukar alltid plantera ut violer till vappen, så också i år, även om vi ännu inte har någon fin trappa att placera dem vid. Men det går väl bra såhär också. Blåa och söta var dom! Passade bra i en gammal zinkhink och några gamla mjölkkannor. Vi får några "icke krävande" gäster på mat, så vi skall fira kvällen med att blåsa serpentiner, vifta med majvippor, och förstås smaka på munkarna och mjöden... Den anskrämmeliga blå, som står på var och varannan gård har också kommit fram, så kanske det även blir ett studs eller två... Och vackert och varmt ser det ju ut att bli! Skönt med extra lediga dagar!

Tack för alla kommentarer om pläden! Jag har dock inte börjat ännu... men jag tänkte som så att får jag en ruta gjord så går väl de andra 99 av bara farten...:O) Mönstret hittade jag i en bibbanbok, och jag antar att det är de traditionella mormorsrutorna.

Skall också tillägga att Huset på landet snart kommer att få in Housestyle produkter till sin webshop, dock inte pläden...;O)

Denna förgyllde min dag igår...:O) Jag fick den av underbara Lyckostunder. Tack snälla du! Hon skrev så snällt om mej. Om ni inte redan hälsat på hos henne skall ni göra det. Hon har ett vackert fräscht hem, och många trevliga pysselideér!

Jag fick sån ångest förra gången jag skulle dela ut en "award". Så denna gången ger jag den till alla er som finns i min länklista. Er besöker jag regelbundet och ni inspierera mej alla på ett eller annat sätt. Så varsågoda och ta för er...:O)

tisdag 29 april 2008

Sommarprojekt

Bild lånad från Housestyle

Har ni sett något vackrare?? Inte jag iallafall, så nu skall här börja virkas. Med inspiration av alla er virkare där ute, och kanske med lite inspiration av farmors sängtäcke... Tidpunkten kanske inte är den allra bästa, sånt borde man väl påbörja vintertid uppkrupen i ett soffhörn... Men vem har sagt att man inte kan sitta på terassen också och njuta av kvällsolen med en virknål i handen... :O) Och den kommer knappast att bli klar till denna sommar, så jag hinner troligtvis sitta i vinter också med en virknål i handen. Enligt mönstret som jag har så skall det va ca 100 rutor!! Men kanske nästa sommar... får jag vira den kring mej. Den som lever får se... :O) Här nedan ser ni färgkombinationen. Så ljuvliga färger!

söndag 27 april 2008

Munkar & mjöd


Igår hann jag knappt njuta av solen och idag är det mulet och småregnigt! Typiskt som lillasyster brukar säga...:O) Men vi har gjort mjöd och bakat munkar tills första maj. Mums! Dessa recept fanns dock inte i Leilas bok... Gympafesten var underbar!! Men jag hann också göra världens dundertabbe igår. Mellan generalrep i olika etapper skulle lillasyster + kompis också hinna på kalas. Men när vi stiger in genom dörren säger mamman tyst och försiktigt "Kommer ni idag? Kalaset är ju imorgon..." Ni kan ju gissa hur jag kände mej.... Men lillasysters kompis räddade mej och sa "Ja min mamma är alltid så råddig!" Snälla säg att ni gjort samma sak någongång...:O)

Hundligt


Måste få visa dessa trevliga bilder! Det är Mossi och Packe hundar. För den oinvigde måste jag väl förklara... :O) Mossi och Packe är inte alls hundar egentligen utan en alldeles vanlig moster + pojkvän. Men det har varit en massa prat om hundar nu en tid så därav antar jag det blev sådana här bilder. Den uppmärksamme ser också hus på bilden, vilket betyder att de just har köpt lägenhet + ett litet hundbarn... Men obs, det är bara i fantasivärlden... för inte finns det ju fjärilsblommor heller!! Små grytor har också öron... Vi är på väg och hälsa på dem och nedräkningen ligger nu på 5 dagar kvar!! Startade någon gång kring 30 tror jag... Många kramar till er därnere... ;O)

fredag 25 april 2008

Gott och vackert


Kunde inte motstå denna... :O) Men den var faktiskt inte alls dyr... Är egentligen ingen vän av kokböcker, så jag kanske köpte den mer för bildernas skull.... Härliga, underbara bilder, men faktiskt riktigt hyffsade recept också. En STOR dos inspiration bjuder den på!!

Drömmar påminner mej om min mormor, och vad låter inte ljuvligare än lavendeldrömmar...

Maränger brukar jag göra ibland, ofta till midsommar, vet inte varför, men det är väl lite extra festligt. Får nu prova detta recept denna sommar...

Rabarbersaft har jag också gjort någon gång, och det är ju så gott... och säkert ännu godare i en sån här flaska...

Och bröd i en gammal trälåda... kan det bli mer lantligt...

Tack snälla ni för era kommentarer om mina nygamla fynd, och kanske speciellt farmors sängtäcke! Det är som en skatt skrev någon, och det kan jag hålla med om! Jag är så glad att jag hittade det, och nu njuter jag varje gång sängen är bäddad... vilket inte riktigt sker varje dag...:O) Och så var det helg återigen! Skönt! Det har varit en intensiv vecka, fast intensiteten fortsätter ännu en dag. Imorgon infaller nämligen en av årets höjdpunkter (för barnen). Ni vet julen, kalas.... och nu imorgon GYMPAFEST!! Vi har en knattesprattlare (såå charmig) och en glitterstjärna. Spännande!!

torsdag 24 april 2008

Min Quilt...

Har länge beundrat alla qviltar som förekommer här och där på sidorna. Skulle också vilja ha en själv, men tycker de är lite onödigt dyra just nu för min börs (förutom den på billiga boden som också var riktigt ok). Men kom då på att min farmor för ett antal år sedan hade virkat ett sängöverkast åt mej. Skäms verkligen för att jag hade glömt det, men just då när jag fick det var det inte riktigt aktuellt med virkade saker i mitt hem. I allafall häromkvällen när jag fördrev lite mellantid hos mina föräldrar inventerade jag mina gömmor. Har faktiskt en del saker där ännu, fast det är ca 15 år sedan jag flyttat hemifrån... :O) Och där låg det detta underbara virkade överkast. Det är stort och så vackert. Tänk vilket arbete!!! Jag hoppas hon någonstans kan se nu att det äntligen kommer till användning...


Sänggaveln som syns är egentligen två gavlar vi kapat av en gammal utdragssäng.

Hittade även dessa blåvita gamla arabia tallrikar som kommer från min mormor, och dessa söta små gafflar i olika modeller. Tallrikarna är härligt slitet använda. En fick flytta upp på min tallrikshylla bredvid en annan blåvit tallrik som jag ärvt av min farmor, och gafflarna fick bo i en glasburk på kökshyllan.

tisdag 22 april 2008

Griffel

Produktionen inför eventuella marknader i sommar har kommit igång... Griffel i olika varianter kommer det att bli och några andra nygamla ideér har vi också pågång.






Tycker den runda är så trevlig. Och den andra har en härligt vit shabby ram och kritan hängande i ett gammalt papperssnöre. Enkelt, stilrent och vackert!

Men denna vecka kommer det inte att hända så mycket på den skapande fronten. Igår var det möte, ikväll föreläsning, imorgon lillasysters sprattelgympa och på torsdag kalas (igen). Hinner hem och vända en stund över nätterna...:O) Men min andra hälft ägnar sej åt terassbygget! Det framskrider sakta men säkert, så snart, snart kan vi grilla... Underbart!!

StrandviksVillan

En vännina har precis startat en blogg; StrandviksVillan, så där kan ni kika in idag...:O) Alldeles i startgroparna, men vi kommer säkert att få se mycket vackert och trevligt...

måndag 21 april 2008

Fönster

I helgen fick mitt härliga loppisfönster sej ett lager vit färg. Passade sen perfekt på väggen i kvisten!




lördag 19 april 2008

Lördagsnöje


Mitt lördagsnöje har varit att hälla medel från en flaska till en annan... Patetiskt egentligen, men ack så mycket vackrare det blev i min tvätthörna... :O) Och så mycket trevligare att tvätta!! Härligt nu när man kan börja hänga tvätten ute. Friskt och fräscht!



Kom hem till nystädat hus igår efter jobbet! Såå skönt, och då kan man ägna sej åt andra trevliga saker istället. Som tex att lära sej cykla utan stödhjul... :O) Lillasysters kompis (en av de fyra killarna....) meddelade högt och ljudligt en morgon att han kunde cykla utan stödhjul. Så inte kunde ju hon vara sämre... Och det gick faktiskt över förväntan. Några varv fram och tillbaks på vägen så hiffade hon det. Vill minnas vi övade en hel sommar med storasyster. Tidigt imorse var hon startklar, så idag har det blivit måånga varv. Solen lyser från en blå himmel, men ingen vårlig värme! Bor ni också vid en sandväg?


fredag 18 april 2008

Idas pyssellåda

Igår fyllde vårt gudbarn år. Hon är en riktig pysslig fröken, så vad passar inte bättre än att få en egen pyssellåda... Jag valde temat scrapbooking, och fyllde lådan med allt möjligt trevligt. Hon blev jätteglad åt grejerna!! Scrapbooking hör förresten till mina drömmar... men ni vet den här tiden som inte riktigt räcker till. Men snaart så...:O)



Vårt andra gudbarn fyller år idag... men han är inte så pysslig av sej så han får ingen pyssellåda...:O) men kanske något annat trevligt...

Och i helgen skall vi njuta av en blå himmel och solens värmande strålar (hoppas, hoppas)... Dock inte i någon härlig spirande vårlig trädgård, för den fattas ännu kring vårt hus. Just nu är det ingen vacker syn... ser mest ut som en leråker med diverse byggbråte och liknande (det som göms i snö...). Som ni förstår har vi ett massivt projekt framför oss i vår och sommar...

Men lillasyster tycker det är underbart med lera!! En dag när jag hämtade henne på dagis säger hon "Det går att tvätta sej i gegga också... Det har Axel och jag gjort idag!" Och det kunde man också se på henne... :O) Ha en skön helg!

onsdag 16 april 2008

Skolådor

För någon tid sedan fick min mamma en hel massa oanvända, ovikta skolådor från en gammal skofabrik här i trakten. Med en hel massa menar jag också en hel massa... i olika storlekar. Har nu provat göra lite olika askar av dessa. Perfekt för förvaring av småsaker, både i min pysselhörna och i barnens rum.

Dessa är gjorda med restbitar av våran kökstapet.

Och med etiketter på blev de ännu trevligare...

Har också provat med gamla tidningar.

Och till barnen blev det förstås med deras tapet... roosa naturligtvis...

Skulle också funka att klä in dem med något vackert tyg. Det får bli kommande projekt...

Award


Har fått denna underbara "award" av Mocka... Jag blev såå glad...:O) Tusen miljoner tack, och tack för de vackra orden!!! Kunde skicka den tillbaks till dej men du har ju den redan så jag väljer att skicka den till lantliga drömmar, pientä ja kaunista, kamomilla och gammelgård. Detta för att NI inspirerar mej och förgyller min dag med vackra bilder, pysselideér, och snälla kommentarer, och för att det känns som om jag skulle känna er fast jag ju inte alls gör det...:O) Det är alltid härligt med nya vänner! Och den går även till huset på landet (dej känner jag ju redan...:O) för att ni har en underbar webshop med massor av härliga grejer som inspirerar mej!!!

Kunde ge den till er alla, men nu måste jag välja fem...

måndag 14 april 2008

Inbyggnad

Vi valde att bygga in vår trappa med pärlspont. Jag tycker det är vackert, och dessutom praktiskt. Förvaringsutrymmen får man ju inte för mycket av. Fortfarande fattas en dörrhake ser jag nu (man blir lite hemmablind...)

Här ligger en av mina favorit mattor. Finns nog inget ljuvligare än trasmattor!! Och speciellt känslan då man tar fram en ny som ännu doftar tallsåpa och havsvatten...

Och i trappan hänger ett av mina gamla härliga fönster. Detta har fått bli fotoram, så varje gång man kommer nerför trappan (otaliga spring upp och ner blir det ju ibland...) ser man bilderna av dessa charmiga ungar...;O) Lampan är egentligen en utelampa, men tyckte så mycket om modellen så en fick flytta in.

Drömklubben


Detta kom med posten idag, så nu är jag också medlem i drömklubben... Har bara hunnit bläddra i böckerna ännu men där fanns en hel del intressant pyssel och trevliga ideér. Jag är ganska lättpåverkad så har ni några spännande erbjudanden får ni ganska fort mej övertalad... :O) Fast denna klubben verkade riktigt intressant, och dessutom kan man via denna beställa produkter från Panduro, vilket har varit lite småkrångligt tidigare.

söndag 13 april 2008

Lyxig söndag


Barnen och jag har bakat lyxiga snittar. Inte snittar i den vanliga bemärkelsen utan den chokladiga varianten (ingår nog inte i GI-menyn...;O) Farligt goda... Skall nämligen fira examen idag, gånger två till och med. Dock ingen i vårt hus! Tror det vankas smörgåstårta, och i gengäld bjuder vi på dessa godsaker...

Lyxsnittar

Blanda:
4,5 dl socker
3 ¾ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
4,5 msk kakaopulver

Sedan:
225 g smält margarin
2 dl kokande vatten
3 ägg

Rör ihop allt, sätt i en välsmord långpanna och grädda i 175 grader ca 17-20 min.
Låt kallna

Smörkräm:
225 g smält smör
1 äggula
225 g florsocker
4 msk liköressens eller vaniljsocker

Bred smörkrämen över den kalla kakan och sätt den ca 15 min att kallna i frysen.

Chokladkräm:
250 g blockchoklad
4 msk matolja

Smält i kastrull och bred den snabbt över smörkrämslagret. Ett tips är att skära den i snittar medan den ännu är kall. Och det blir måånga snittar...



Vi blev bortbjudna så där i all hast igårkväll. Istället för en blomma blev det två stycken sådana här... Vackra i all sin enkelhet...


fredag 11 april 2008

Sommarbricka


Denna bricka har skymtat på några bilder. Det är min mamma som har gjort den (ni kanske har märkt hur vi funkar... jag tipsar - hon utför... :O) En gammal träbricka, lite vit färg, några gamla porslinstallrikar i blått och vitt, och slutresultatet en härlig fräsch sommarbricka till vår kommande terass!! Oj, vad jag väntar på den...


Knixet var bara det att jag visste att jag någonstans sett något liknande. Kom bara inte ihåg var... förrän några dagar efter tillverkning och leverans... när mina ögon råkade falla på boken i hyllan...


Så mamma hade själv fått klura ut hur man skulle göra... Men det funkade ju bra det också...:O) Om ni inte redan bläddrat i denna kan jag rekommendera att ni gör det! Massor med trevliga tips och ideér.




Ikväll skall barnen och jag ha myskväll utan pappa (bandymatch och bastu med killarna står på hans agenda) De har beställt tortillas. Mums säger storasyster och rullar in några ynka gurk- och tomatbitar i sin plätt... :O) Må så gott alla!!