måndag 31 mars 2008

Idébank


Häromkvällen när jag sökte i mina minneslådor hittade jag också denna... Det är faktiskt min idébank. Jag har under många, många år samlat på mej vackra bilder som på ett eller annat sätt inspirerat mej. Här finns allt från tapetprover till pysselideér. Och nu inför husbygget blev det extra mycket bläddrande i inredningstidningar och surfande på internet. Har faktiskt en liknande mapp på datorn också som heter "min inspiration" och den är lika full som denna mappen...

Iallafall var det ganska intressant att igen titta igenom den, och man kan faktiskt känna igen sej i flera av bilderna, om man jämför hur vi nu har det i vårt hus.

Vi har ett blått hus i tvåvåningar, med en farstukvist med kryss i fönstren på framsidan, och en kommande terass på baksidan.

Köket går i vitt och trä med pärlspont på väggarna, öppna hyllor och en kommande liten köksö.

Vi har en vit murad öppen spis och dubbeldörrar ut till terassen.

Vi har panel i båda badrummen, badkar och hyllor på väggen. Ena badrummet är i vitt och trä, dock inget i grönt!!

Barnens rum är rosa med vita möbler.

Och en stor takförsedd terass är på kommande i sommar som går längs hela sidan av huset.

Har ni någon idébank?

Från det ena till det andra... Vår lillasyster tillhör den nya generationens ungar!! Förra veckan tjöt hon och ville inte åka till dagis... "Men där har du ju alltid så roligt med dina kompisar, och massor med grejer att leka med..." "Ja, men vi får inte se på TV där!!!" Och i helgen när vi skulle baka bullar... "Men jag vill inte baka. Jag kan spela på datorn istället..." Jag skäms nästan att erkänna det! Så nu har vi slängt ut TV:n och datorn... :O)

lördag 29 mars 2008

Nostalgiskt

Igårkväll firade vi min mamma som fyller år. Hon bjöd oss på mat och vi gav henne paket... bra deal tycker jag... ;O) Hon fick bl.a ett ljuvligt kakfat från Huset på landet och en härlig bok om gamla bokmärken och minnesverser. Det är en underbar bok och jag hittade den faktiskt på bokrea för en pinsamt billig peng.


Boken fick mej att börja rota i mina gamla minneslådor. Jag har för x antal år sedan fått just dylika som min mamma haft som liten. Ett häfte med bokmärken och en bok med minnesverser. Nostalgiskt för mamma och nostalgiskt för mej och speciellt intressant för barnen att se vilka bokmärken mormor hade som 7-åring.



Dessutom fattas ännu en present som dock är på kommande så småningom, men den visar jag senare... Den som väntar på något gott...:O)

fredag 28 mars 2008

Mums


Igårkväll gjorde barnen och jag smoothies efter bolibompan och kvällsbadet. Vanilj-jogurt, banan och frusna hallon. Enkelt och gott! Pappa var inte hemma så han fick ingen...:O)

Hoppas att ni alla får en trevlig och skön helg. Ikväll skall vi på kalas, och på söndag blir det vårt eget ombokade kalas för lillasyster. Och däremellan borde man hinna städa undan påsken, mysa med barnen, pyssla, se någon bra film, läsa en bra bok, andas frisk luft... tur att det inställda kalasets bakverk finns i frysen...

Tack snälla ni för kommentarerna om mina "kistor"! Jag tycker massor om dem själv också...

torsdag 27 mars 2008

Kista nr två

Var hemma med sjuklingarna igår, dock ingen feber mera, så idag är de tillbaks på dagis och förskola. Men lillasyster var lite vissen mellan varven... "Mamma, det känns riktigt huller om buller uppe i min panna...." "Oj mamma, mitt hjärta bara dunkar och dunkar. Skall det göra det??..." Det tar ett tag att återhämta sej efter en ordentlig flunssa...:O)

Denna kista har också skymtat på några bilder. (Passar väldigt bra som fotobänk med pärlsponten i bakgrunden...:O) Är väl egentligen inte en kista utan snarare en vedlår. Den hittade vi i uthuset hos mina morföräldrar och då var den väääldigt smutsig och ofräsch, tror de hade förvarat mjöl i den till kossorna, men med lite tvål och vatten blev den nästan som ny... Den står nu i vår hall och är också härligt nött och sliten och den rymmer massor med textilier (gardiner, dukar mm). Och dessutom kan man använda den som sittplats om man behöver vila benen... :O)

onsdag 26 mars 2008

Kista nr ett

Denna kista har skymtat på några bilder. Den står i vårt vardagsrum och är stor, tung och härligt nött och sliten... Jag hittade den för några år sedan uppe på vinden i min svärmors föräldrahem. Fick några hemska blickar (av sambon...) när jag sa att den måste vi ju bara ta tillvara... Den stod som sagt uppe på vinden, längst inne i en liten skrubb och var STOR och väldigt TUNG. Men på något vis gick det ju iallafall...:O) Har förvarat alla mina inredningstidningar i den innan flytten, men den blir så otroligt besvärlig att flytta, så nu är den faktiskt tom.



tisdag 25 mars 2008

Sjukstuga

Det blev ändrade planer för vårt kalasfirande... Stora syster insjuknade naturligtvis också, så vi blev tvugna att boka om ett kalas. Så kan det gå... Men kompiskalaset avverkades med storasyster hos farmor. Så charmiga, trevliga, små killar och tjejer vi hade hos oss... :O) Gräddtårta har jag lärt mej under årens lopp att det inte lönas att göra, men detta glasslott gillade dom (även killarna...)



Nu har en till ljuvlig Maileg kaninfröken flyttat in hos oss. "Åh, den har sommarklänning på sej.." sa hon. "Den får bo i mitt rum".


Och härliga saker i trä till dockvrån... Vi har en del i samma serie från förut också.


Dessa och mycket annat trevligt för både stora och små finns i den härliga webshopen Huset på landet , som nu även har en trevlig blogg.

söndag 23 mars 2008

Påskpyssel


Fortfarande ingen sovmorgon... :O) Dessutom har lillasyster legat i feber... vår vanliga otur när det stundar helg och begivenheter... Dock lite mindre feber idag, så vi får hoppas hon är fit for fight inför morgondagens kalas (och att vi andra också står på benen). Igår blev det inget häxande för henne, men storasyster såg till att hennes andel av ägg levererades hem med jämna mellanrum "lillasyster är sjuk därhemma" (effektiv replik... :O). På kvällen var vi dock alla en stund vid brasan.

Måste bara visa dessa "tuppar på rad" som producerats här på löpande band. Väldigt färggranna och vackra förstås när barnen är inblandade.


Och jag har pysslat ihop några björkriskransar och hjärtan. Enkelt och vackert!


fredag 21 mars 2008

Glad påsk

Gomorron på er... Ingen sovmorgon här inte trots påskledigt. Gjorde tummis med lillasyster igårkväll att hon skulle sova lääänge (hade väl mina föraningar... :O) Klockan tjugo i sju kommer hon tassande och säger "mammaa, nu har jag nog sovit läänge".

Huset är nu pyntat inför påsk och kalas! Hoppas att ni alla får en riktigt skön, trevlig och framförallt glad påsk.

onsdag 19 mars 2008

Nostalgisk ram

Nu har också projekt shabby ram förfärdigats. På platsen där vårt hus står nu, fanns tidigare en röd liten stuga, som vi tyvärr var tvungna att riva. Men innan detta skedde inventerades allt mycket noggrannt... :O) Och en hel del fynd gjordes. Några av dessa fynd har nu hamnat inom denna ramen... Skrot i mångas ögon, men vi tycker det är nostalgiska och trevliga minnen!


Kalasdax

Det stundar kalas här igen!! Det är intensivt med kalasande i mars hos oss. Endast 3 veckor mellan flickorna. Och nu är det äntligen lillasysters tur. Oj, vad vi har väntat... :O) Denna gången blir det ponnytema, och även killar på kalaset!! Hela fyra stycken pojkvänner har hon... Jag är "schär" i dem sa hon och ritade hjärtan på inbjudningarna. Ibland är hon "schär" i alla och ibland endast i någon av dem. Det är bra med ett urval...:O)


Så nu i påsk skall vi hinna med de vanliga traditionerna; påskhäxor, påskbrasa, påsktuppen ... + kalas i flera omgångar. Pust säger jag igen...:O)

måndag 17 mars 2008

Pyssel

Vi hann med en del pyssel i helgen också... (Ni kommer ihåg photoshop penslarna...:O) Ljussäsongen börjar snart vara över, men ännu tänder vi ljus här om kvällarna, och dessutom tycker jag ljusen blev lite påskiga med basten...


Och barnen har pysslat påskkort åt sina vänner... (ni ser färgskillnaden... vitt och neutralt för mej, rosa och färggrant för barnen...:O)

Resultat

Såhär blev resultatet som jag lovade visa er. Nu återstår bara att hitta något vackert och trevligt att lägga på hyllan också....

lördag 15 mars 2008

Skumbad


Lillasyster och jag njöt i badet igårkväll; massor med bubblor, tända ljus, varsin drink (trip & cider...) och avslappnande musik (Mamma Mu - visor för hela kroppen...:O) Kan det bli bättre?? Och när musiken var slut hade vi njutit färdigt tyckte hon... Också storasyster har återvänt, och för henne hade det gått jättebra, så hon fick säkert mersmak av att sova över...

I detta rummet njöt vi...

fredag 14 mars 2008

Varierande fynd

Tack snälla ni för kommentarerna om tavlorna! Det gläder både mej och konstnären...:O) Satte faktiskt upp tavlorna igårkväll, och de passade perfekt på väggen, ovanför soffan, under hyllan, men det visar jag en annan dag...

Idag visar jag lite varierande fynd vi gjort; ett gammalt trevligt fönster, gamla flaskor, en emaljbunke och en snäcka...

Tycker gamla fönster är såå otroligt charmiga! Och detta var både annorlunda, vackert och charmigt. Har inte hittat någon plats åt det ännu, men det brukar nog ordna sej...:O)

Sådana här gamla flaskor kan jag heller inte motstå, även om det finns ett antal stycken redan hos oss...

Tycker mycket om gamla emaljsaker, och speciellt de i vitt med blå kant. Det stod 1964 under denna, så den är inte så gammal, men välbehållen. Passar bra i badrummet med några vackra väldoftande tvålar (som dock fattas ännu...:O)

Snäckan passar som smyckeskrin i barnens rum. (om jag inte tar den själv...)

Ikväll skall storasyster sova över hos en kompis för första gången. Spännande både för mor och dotter... Roligt att de börjar bli så stora att de klarar sej på egen hand, men på samma gång sorligt att de börjar bli så stora att de klarar sej på egen hand... om ni förstår vad jag menar... Orättvist tycker nu vår lilla fröken, så henne har jag fått muta med myskväll (skumbad, popcorn och så ska det låta...:O)

Hoppas ni får en skön helg, och förhoppningsvis lite muntrare väder än det är här just nu!