fredag 29 februari 2008

Spännande tider

Förberedelserna är färdiga! Nu återstår bara 8 st unga fröknar till kvällens kalas. Det skall bli disco säger vår unga fröken! Sedan fortsätter vi förstås i dagarna tre... :O) Vi saknar dej mossi....



Stolar

Igår fick dessa mina projekt flytta in. Hyllan skall ännu få några passande krokar på sej, och får vänta ännu ett tag. Medan stolarna fann sin plats.

Nu skall vi ut och njuta av det soliga vädret, innan kalasförberedelserna börjar... :O)

torsdag 28 februari 2008

Böcker

Jag blir lite smått galen när jag kommer in i en bokhandel....:O) Ett enormt Ha-begär infinner sej... Men finns det något bättre än när man läser en riktigt bra bok? Det är total avkoppling för mej!! Troligtvis därför det finns en hel del böcker hos oss...

Denna hylla hade vi också i vårt förra hus, och jag tyckte idén var så bra så den fick följa med i flytten. Några justeringar med sågen och ett par lager vit färg så var den perfekt för alla våra romaner!

Inrednings- och pysselböckerna har förstås sin egen hylla (pilasterhylla, heter det så??) och barnen har sina egna bokhyllor.


Och bokrean håller ju på som bäst, så några fler lär det väl bli...:O)

onsdag 27 februari 2008

Bokskåp

Nu har jag sportlov resten av veckan. Såå skönt! Idag skall vi baka inför det stundande kalaset, och så borde vi ju sporta också... men det är lättare sagt än gjort med detta märkliga vinterväder (plusgrader och blött och trist ute) Igårkväll var vi till simhallen så kanske kvoten är fylld med sport även för idag... :O)

I förra inlägget skymtade ett vitt skåp. Det är ett alldeles underbart skåp som min morfar har gjort i sina ungdomsdagar. Han var en händig man... (tyvärr finns min morfar inte mer, men han blev hela 98 år) Det har tidigare stått hos mina föräldrar. Då var det också vitt, men med hemska gula glas, så här emellan har det varit blått (min blåa period...) men nu målade pappa det (igen....) åt hos inför flytten. Det är egentligen ett bokskåp, fast jag använder det för alla mina "finglas".


Här förvarar jag också min samling av glaskaraffer (loppisfynd) och min omaka samling av små snapsglas (också loppisfynd). De är så söta och trevliga tycker jag... brukar duka upp dem på en bricka, så får alla välja varsitt - stort eller litet... :O)


Den maffiga ljusstaken fick vi av våra vänner som inflyttningspresent.

tisdag 26 februari 2008

Några fynd

Idag visar jag några loppisfynd som finns i vårt hem. Härliga ljusstakar, en gammal kaffesäck och en glaskupa med gamla nycklar.



måndag 25 februari 2008

Solen

Solens strålar gjorde så härliga mönster nu i helgen.


Denna hänger i vår farstukvist.

lördag 23 februari 2008

Pärlor

Vi pärlade igårkväll storasyster och jag. Det charmiga hjärtat kommer hennes gudmor att få ikväll...

fredag 22 februari 2008

Helg

Nu stundar det helg igen. Och denna helg borde man hinna med teaterbesök, hotellövernattning, ett dopp i poolen, friluftsdag, marthamöte (minimarthorna....) och så ligger förstås mina garageprojekt och väntar på sin tur.... Pust!!!


Om ni bortser från bråtet i bakgrunden kan ni skymta en hylla. Denna borde så småningom bli vit och hamna på väggen i vårt tv-rum, och 2 av stolarna kommer efter behandling att flytta in i vårt data/pysselrum.

Griffel

Denna hänger passligt bredvid dörren innan man går ut. Det viktigaste kan man skriva här så KANSKE man inte glömmer det... (gäller främst honom som jag bor med...:O) En trevlig och annorlunda variant av griffeltavla som min mamma gjort.



(Barnens hjärtan...)

torsdag 21 februari 2008

Inbjudan

Storasyster fyller snart år, så ikväll har vi pysslat ihop kalasinbjudningar. Jag hade hittat så fina prinsessbilder på nätet, men "NEJ, det skall ju va en dödskalle!!" Mor i huset hänger inte riktigt med i svängarna mera... Hittade nu denna flickiga variant, som sist och slutligen ser ganska rolig ut. Såg först framför mej någon hemsk svartvit sak med stora tänder.... :O)

Tvättstuga

Så här ser andra sidan av tvättstugan ut... Tvättmedel i plåthinkar, en söt hängare för klädnypor, praktiska korgar för alla vantar, mössor och sockor och en trevlig tavla som piggar upp.




Den charmiga tavlan har vi gjort själva. Vi har också gjort en del liknande tavlor av annonser vi hittat i gamla tidningar. Annonserna var så fyndiga och trevliga förr i tiden... :O) "Blå Lita gör mina handdukar så vita" står det....

onsdag 20 februari 2008

Bänk


Detta är ett av mina "garageprojekt". Bänken var faktiskt riktigt shabby chic, men lite föör mycket så den kändes ofräsch. Men med vit färg blev den hur perfekt som helst. Passar bra i tvättstugan som vi använder som vardgasingång. Både bänken och den härliga knoppbrädan kommer från min mammas föräldrahem. Tvättbrädan är ett loppisfynd.




tisdag 19 februari 2008

Blått

Skrev i ett inlägg här nedan att jag lite tröttnat på blått. Det är nu inte riktigt hela sanningen... Blått är fortfarande min favoritfärg, men ibland kan det bli för mycket av det goda... :O) Så nu har jag istället mycket vitt, beige och träfärgat och blått passar ju så bra i kombination med dessa. Och vi har ju nyligen flyttat in i vårt BLÅA hus...:O) som jag tycker har en härlig nyans av blått.

Fotot är från hösten innan vi flyttat in, så numera har vi nog handtag på dörren...:O) och två härliga stallyktor vid sidan av fönstren, och även en ringklocka för besökare...

Örtlåda

Denna är fyndad på loppis för en billig peng. Kommer att passa bra i köksfönstret med örter och kryddväxter i.

Två i ett

Detta är ett skåp som egentligen är två skåp i ett... :O) Övre delen är ett gammalt köksskåp som jag var snabb att ta till vara för ganska länge sedan när ett grannhus revs. Nedre delen är en byrå, som verkligen inte var fräsch alls. Men med pappas snickarkunskaper och målfärg så blev det hur fint som helst. Och jättepraktiskt, för här ryms hela min mat- och kaffeservis och mycket annat också. Hade en blå period i vårt förra hus... som jag lite tröttnat på... men tyckte ändå detta fick stå blått ännu någon tid.
(har tyvärr inga före bilder, för det är som sagt x antal år sedan nu...)


Bordet är jag också väldigt stolt över! Det har stått och använts i min morfars föräldrahem. Härligt slitet...

söndag 17 februari 2008

Glimtar

Har en del målningsprojekt på gång ute i garaget, men dessa är ännu på hälft, så jag visar istället några fler glimtar från köket.



Har tre par olika stolar. Några är ärvda och några är loppisfynd. Härligt charmigt... :O)

Anslagstavla

Denna tillverkade vi igår. Ganska enkelt efter att materialet införskaffats; en anslagstavla från den lokala "billiga boden", en restbit ROSA tyg och ett vackert sidenband. Storasyster blev nöjd.

fredag 15 februari 2008

Griffelfönster

Detta fönster hänger i mitt kök. Det är målat med både magnet och griffelfärg så den fyller många funktioner, med risk för att ibland vara överfylld med meddelanden...:O) Inköpslistor, kalasbjudningar, små fina bilder och teckningar...... (På fotot har jag rensat...)


Gamla fönster är så härliga. Har några andra också med olika funktioner här och där i huset. På fönstret hänger ett sött litet hjärta.


Denna hylla tycker jag är jättesöt. Den är inhadlad på loppis för många år sedan, och fick följa med i flytten. (Skall påpeka att många saker inte fick göra det...:O)


Nu är det snaart helg, och många projekt pågång som borde bli förverkligade. Lovade bl.a M1 att hon skulle få något annat när lillasyster fick vimplarna till sitt rum... Får se hur långt tiden räcker denna helg... :O) Må så gott alla! Det är så trevligt nu när jag fått en del besökare. Tack för alla kommentarer!

torsdag 14 februari 2008

Glad vändag!

Ännu en morgon utan ström! Blåsten ven inatt så man trodde taket skulle flyga av... Men ganska mysigt att starta vändagen med tända ljus! Det pysslades och smusslades hos oss igårkväll, och imorse fick vi se resultatet. Många varianter av kort och teckningar med hjärtan på... :O) Barnen blev också inspirerade av mina hjärtan jag sytt, så nu har vi tillsammans pysslat ihop rosa åt deras vänner. Jag vid symaskinen, den yngre skötte vadden, och den äldre sydde ihop hålet... Härligt knubbiga blev dom! Och dessutom med en droppe lavendelolja inuti.


Nu skall vi mumsa vändagsbakelser... :O)